Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Justyna ok;)

a jak tam z kuchnią????? zamówiona?????

no właśnie nie bo ja dalej się waham :bash: mam dwie atrakcyjne wyceny...różnica ok. 2500zł....z tym, że droższa kompleksowo - meble, blaty....u pana M. taniej, ale blaty osobno - które teraz wyceniają mniej więcej, bo dokładnie dopiero po pomiarach na gotowych szafkach - więc tak w zasadzie cena może wzrosnąć nawet o 1500zł :(...i wtedy już nie będzie taniej, a w dodatku pewnie więcej zamieszania z dwoma wykonawcami - ale z drugiej strony nie jest powiedziane, że będzie drożej i nie wiem co robić...i ja jak ta pierdoła i chciałabym i boję się:(...i kompletnie nie wiem co zrobić:sick: a czas nagli....

Justka bierz tego co zrobi kompleksowo :yes: ja jak bym miała taki wybór tak bym zrobiła. Nikt nie będzie na siebie zganiał w razie wu. Lepiej się z jednym użerać niż z dwoma fachmanami ;)

Monia a Ty gdzie? :hug:

chyba marta ma rację:yes: Cześc Martula

blaty kamienne są drogie:yes:

Witam się :bye:

Monia wiem, że kamienne są drogie i liczę się z ceną, ale problem jest inny - mam teraz kilka wycen blatów i te ceny plus cena od stolarza dają mi kuchnię tańszą...ale każdy z kamieniarzy zaznacza, że dokładnie to określą po pomiarze na gotowych szafkach - i boję się, że wtedy może się okazać, że cena 'cudownie' się rozmnoży o kilka tysięcy...z drugiej strony nie jest powiedziane, że tak będzie....:sick:.... pan M. jest naprawdę ok tylko przy wyborze jego usługi dochodzi odrębne prowadzenie blatów - umowy, pomiary itp...ale różnica 2500 tys jest kusząca....

Monia ceny zupełnie inne - za blat (ok. 4,5m2) wołają mi około 8tys, plus 1000 za zlew granitowy podwieszany, 300 za wyfrezowanie ociekacza...jeden facet z niepołomic powiedział za blaty 5300 z ociekaczem plus tysiąc za zlew jeśli chcę - na razie chcę / chciałam bo juz czytałam, że się łatwo może ubić - więc nie wiem, czy chcę na pewno :p jak to chcesz namiar na kiedyś:eek:? planujesz zmieniać taką piękną kuchnię???:jawdrop:

...wrzuć fotki - chwilę jestem to se z zazdrością pooglądam:D - potem wracam do zarabiania na te blaty co mi się wymyśliły....

p.s. Ty masz kosze REJSA w kuchni czy PEKA? pan M. poleca Rejsa, pan B. poleca Peka...widziałam jedne i drugie, na oko różnicy nie ma (poza tabliczką z nazwą i ceną...)

No Monia WOW.... poczekaj - pozbieram szczękę z biurka i się wypowiem :jawdrop:....

Syna masz pierwsza klasa - naprawdę wygląda na fajnego faceta :) i jaka ładna synowa Ci się szykuje :yes:...a Ty z powodzeniem mogłaś uchodzić za jedną z uczestniczek studniówki :lol:...naprawdę - dżizas, jak ja bym chciała tak się prezentować na imprezce mojego syna......

rozważam tego z niepołomic, ale on mi powiedział, że to orientacyjnie, bo musi pomierzyć na gotowych szafkach - a jak wtedy pomierzy i krzyknie więcej to i tak nie będę miała wyjścia, bo nie będę przecież szukała nowych blatów... Pan M. nie powiedział jakoś wyjątkowo dużo...z wyceną kuchni startowaliśmy od 70tys. - meble z blatami...teraz uzyskaliśmy cenę taką mniej więcej do przełknięcia (ale mocno trza popić :lol:)...mam dwóch wykonawców - muszę wybrać- pewnie znając mnie rzucę monetką:)