anula05 02.02.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ale tu wesoło. Jakoś tak mi się buzia śmieje, jak Ciebie czytam moniko Piszesz zdania bez kropek, wiesz? Elfio, Efilio...Efilo Szkoda, że nie dajesz żadnych zdjęć. Ja też potrzebuję barierek, ale bez profili, samo szkło. Daj namiar. Bardzo szybko działacie i każdy szczegół co i jak - ktoś Ci pomaga? Architekt jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.02.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 prognoza sezonowa: . oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Hejka. Swietny projekt i jesli kod pocztowy zdradza okolice budowy to naprawde jest czego zazdroscic. Ja troche z drugiej strony. Podpowiem, ze wycieczki do Max-Flizu zwykle zaczynaja sie lub koncza u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 03.02.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 cześc Anula. ja jestem bardzo szybka piszę , więc jak najszybciej. czasami wchodzą przecinki:( u mnie barierki robi firma z Krakowa Aluglass mają cudowne ceny na aluminium. Barirkę robia mi na kładce -widok na salon . Szkło montowane na specjalnej szynie utopionej w wylewce. na oknach nie ma do czego zamontować , bo mamy ruchome słupki:( zostaja profile aluminiowe , bo trzeba na wczoraj . 4cm, niestety jak pisałam wolę cieńsze, ale cóż. zobacz jak się staram ładnie pisać. miałam 5 z polskiego.:yes:nie mamy architekta, ja,mąż i mama męża jako doradzca .czasami kuzynka męza jest architektem.Małgoś ja też prawie wszystkie płytki i wanny kupiłam w Max flizie . jeszcze Boz 2 na Klimeckiego ma fajny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.02.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki za info co do tynków.Czekam na efekty.U mnie chyba gorzej, bo na całości podłogówka i nie da się zrobić żadnego grzejnika, a sama koza to tak średnio grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.02.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 nie beta. u mnie było gorzej bo wszedzie podlogówka a nie mogłam miec kozy bo nie miałam komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wiesz, ja bym chciała już Tylko czy jak przyjdą jeszcze duże mrozy (np. nocne przymrozki), to nie będzie to miało wpływu na tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.02.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 będzie miało. dlatego ja poczekałam mimo wszystko na ocieplenie 'klimatu'. wszystko zależy od tego co nazywamy przymrozkami -10 czy -2. no i jak bardzo w domu wiucha pod dachem - bo wszystko to kwestia wychladzania sie chalupy w nocy. generalnie wiążący tynk nie zamarza od tak.panowie tynkarze jak mialam stracha to mi opowiedzieli o swojej przygodzie z tynkowaniem przy -15 wewnątrz gdzie im szlichta zamarzała w trakcie nakładania i nie dało jej sie nawet zatrzeć. mimo to tynki przetrwały, choć sami nie mogliw to uwierzyć. ale to oczywiscie nie jest argument za tynkowaniem na mrozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.02.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Monika, to nastepnym razem zrob sobie przystanek na poczatku ulicy i wpadnij na kawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 03.02.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no gdzie jest ten początek ulicy? płyty betonowe mają przywieżc w sobotę dzięki za namiar Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Poczatek jest tam gdzie petla tramwajowo-autobusowa, po drugiej stronie ulicy takie slynne 2 bloki stoja. To ten nizszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 03.02.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 pętla na klinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nieeee, z drugiej strony Z.. Na Klinach chyba nie ma tramwaju, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 04.02.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ocieplamy dom. robią się tynki wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.02.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Super!!!! Monika, a propos balustrad - pisałaś o tym, że będziesz miała wpuszczone w wylewki, czy taki efekt chcesz osiągnąć? Czy to trzeba robić przed wylewkami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 04.02.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 tak trzeba przed wylewkami. profil aluminiowy montuje się przed wylewkami. szybe na końcu po malowaniu wkłada się do tego profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 04.02.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 nie aluminiowy profil , tylko z nierdzewki.un nas bedzie widoczna listwa z nierdzewki od frontu( ale można ją zamaskować suchym tynkiem). 1/3 domu zastyropianowana. Piekne to wnętrze z obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 05.02.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 to biale wysokie paskudne za moim domem to dom sąsiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.02.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 No pięknie! Tylko pozazdrościć lokalizacji, bo wygląda na to, że mieszkasz w mieście! Nauczę CIę wstawiać zdjęcia:1. naciskasz takie "drzewko w kwadraciku" tuż przed "kliszą" na pasku wyżej. Wyskakuje CI okienko, gdzie musisz wkleić link do zdjęcia. 2. A link do zdjęcia kołujesz tak:- twoje zdjęcie musi być załadowane do jakiegoś albumu w sieci (typu Picasa lub Flickr), masz taki założony?- klikasz na nie lewym przyciskiem myszy i otwierasz w nowej karcie (OTWÓRZ W NOWEJ KARCIE) Chodzi o to, że musi mieć końcówkę (rozszerzenie) .jpg - link z paska kopiujesz do tego co napisałam w punkcie 1 Analogicznie zdjęcia, które chcesz wstawiać bezpośrednio z sieci - ich nie musisz ładować do albumu - tylko klikasz "otwórz obrazek w nowej karcie" i kopiujesz ten link do "kliszy".Proste?????Będzie lepiej widać niż z tych załączników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 05.02.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 będę próbować . nie mam żadnego albumu Picasa . ja umie włączyć komputer żaden informatyk ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts