Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

Ale tu wesoło. Jakoś tak mi się buzia śmieje, jak Ciebie czytam moniko :D Piszesz zdania bez kropek, wiesz?:)

Elfio, Efilio...Efilo :rotfl:

Szkoda, że nie dajesz żadnych zdjęć. Ja też potrzebuję barierek, ale bez profili, samo szkło. Daj namiar.

Bardzo szybko działacie i każdy szczegół co i jak - ktoś Ci pomaga? Architekt jakiś?

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

cześc Anula. ja jestem bardzo szybka piszę , więc jak najszybciej. czasami wchodzą przecinki:( u mnie barierki robi firma z Krakowa Aluglass mają cudowne ceny na aluminium. Barirkę robia mi na kładce -widok na salon . Szkło montowane na specjalnej szynie utopionej w wylewce. na oknach nie ma do czego zamontować , bo mamy ruchome słupki:( zostaja profile aluminiowe , bo trzeba na wczoraj . 4cm, niestety jak pisałam wolę cieńsze, ale cóż. zobacz jak się staram ładnie pisać. miałam 5 z polskiego.:yes:nie mamy architekta, ja,mąż i mama męża jako doradzca .czasami kuzynka męza jest architektem.

Małgoś ja też prawie wszystkie płytki i wanny kupiłam w Max flizie . jeszcze Boz 2 na Klimeckiego ma fajny wybór

będzie miało. dlatego ja poczekałam mimo wszystko na ocieplenie 'klimatu'. wszystko zależy od tego co nazywamy przymrozkami -10 czy -2. no i jak bardzo w domu wiucha pod dachem - bo wszystko to kwestia wychladzania sie chalupy w nocy. generalnie wiążący tynk nie zamarza od tak.

panowie tynkarze jak mialam stracha to mi opowiedzieli o swojej przygodzie z tynkowaniem przy -15 wewnątrz gdzie im szlichta zamarzała w trakcie nakładania i nie dało jej sie nawet zatrzeć. mimo to tynki przetrwały, choć sami nie mogliw to uwierzyć.

ale to oczywiscie nie jest argument za tynkowaniem na mrozie

Gość monika996

nie aluminiowy profil , tylko z nierdzewki.un nas bedzie widoczna listwa z nierdzewki od frontu( ale można ją zamaskować suchym tynkiem). 1/3 domu zastyropianowana.:yes:

Piekne to wnętrze z obrazka

No pięknie! Tylko pozazdrościć lokalizacji, bo wygląda na to, że mieszkasz w mieście!

Nauczę CIę wstawiać zdjęcia:

1. naciskasz takie "drzewko w kwadraciku" tuż przed "kliszą" na pasku wyżej. Wyskakuje CI okienko, gdzie musisz wkleić link do zdjęcia.

2. A link do zdjęcia kołujesz tak:

- twoje zdjęcie musi być załadowane do jakiegoś albumu w sieci (typu Picasa lub Flickr), masz taki założony?

- klikasz na nie lewym przyciskiem myszy i otwierasz w nowej karcie (OTWÓRZ W NOWEJ KARCIE) Chodzi o to, że musi mieć końcówkę (rozszerzenie) .jpg

- link z paska kopiujesz do tego co napisałam w punkcie 1

Analogicznie zdjęcia, które chcesz wstawiać bezpośrednio z sieci - ich nie musisz ładować do albumu - tylko klikasz "otwórz obrazek w nowej karcie" i kopiujesz ten link do "kliszy".

Proste?????Będzie lepiej widać niż z tych załączników.