Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

ja zrobiłam hot dogi z ciasta własnej roboty z tuppeware. tylko to z ciast mi wychodzi:D

ale Monia tak mi zrobiła smaka ,że jutro piekę ze śliwkami. tyle tylko,że nigdy nie piekłam . monia podrzuć przepis

no i warto bylo czekac :yes:

juz widze na pewno, ze mamy identyczny uklad-prysznic i sauna:p Musze Cie zapytac o dwie rzeczy:

1. jaki jest wymiar sauny i wneki pod prysznic?U mnie sauna 150x160 a wneka pod prysznic 150x 110

2. monia, widze ze nie masz drzwi prysznicowych.Bardzo mi sie podoba to rozwiazanie tylko mezus sie wkurza, ze bedzie sie na pewno chlapac...

I jeszcze prosba...wyslesz mi na pw koszt sauny? my dostalismy tylko taka wstepna wycene, ale wiem ze to zalezy od rodzaju drewna no i ilosci przeszklenia...wiec tak naprawde to nie wiemy nic...

Kurcze Moni, czemu Ty się z tymi zdjęciami tak czaisz. Lubisz emocje dawkować, czy co?

No bo nie powiesz, że taka skromna jesteś ! :p

Nie no, czadowo jest!!!!! Już chcę budować nowy dom!

Ile ten pokój ma m2? W ogóle ile Ty masz łazienek? Pokazywałaś swój dom z zewnątrz? Jak często korzystacie z sauny? I w ogóle ile taka łazienka kosztuje. Tak pi razy oko, cała?

No to teraz ja bardzo ładnie proszę o takie sesyje wszystkich pomieszczeń w domu.

I nie ma, że częśc była telefonowa. Ma być jeszcze raz :yes:

Jak się robi własne ciasto na hot dogi???? Pierwsze słyszę

A to śliwkowe, to takie proste, że już prościej się*nie da. 3 minuty roboty.Mogę tu?

Mieszasz w misce 2 szkl mąki, szklankę cukru (ja daję trochę*mniej, bo nie lubię bardzo słodkich ciast), 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Wlewasz szklankę maślanki, pół szklanki oleju i wbijasz 3 jajka

Mieszasz wszystko jak na muffinki (czyli nie żadnym mikserem, tylko łyżką i nie jakoś wyjątkowo dokładnie, tak żeby się połączyło)

Rozgrzewasz piekarnik do 170st, wlewasz masę do formy, układasz śliwki skórką do ciasta, posypujesz kruszonką - 100g masła, cukru na oko, 150g mąki, ja robię*na oko, no ale wiadomo jaka ma być kruszonka. Jak za mokra, do dodajesz mąki

Pieczesz ok 40 minut

Monika od samego początku nam dozuje emocje ;)

Pięknie, pięknie, aż by się chciało położyć w tej wannie.

Moniko, co to za wc?

Jakiś czas temu pytałaś o lampy techniczne pokazując taką przykręcaną. tego rodzaju lamp nie widziałam, bo wszędzie szukałam wiszących. Wydaje mi się jednak, że coś takiego można dostać w Bo Concept, a bardziej eksluzywne wersje lamp biurowych przykręcanych ma Artemide.

Gość monika996
Kurcze Moni, czemu Ty się z tymi zdjęciami tak czaisz. Lubisz emocje dawkować, czy co?

No bo nie powiesz, że taka skromna jesteś ! :p

Nie no, czadowo jest!!!!! Już chcę budować nowy dom!

Ile ten pokój ma m2? W ogóle ile Ty masz łazienek? Pokazywałaś swój dom z zewnątrz? Jak często korzystacie z sauny? I w ogóle ile taka łazienka kosztuje. Tak pi razy oko, cała?

No to teraz ja bardzo ładnie proszę o takie sesyje wszystkich pomieszczeń w domu.

I nie ma, że częśc była telefonowa. Ma być jeszcze raz :yes:

Jak się robi własne ciasto na hot dogi???? Pierwsze słyszę

A to śliwkowe, to takie proste, że już prościej się*nie da. 3 minuty roboty.Mogę tu?

Mieszasz w misce 2 szkl mąki, szklankę cukru (ja daję trochę*mniej, bo nie lubię bardzo słodkich ciast), 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Wlewasz szklankę maślanki, pół szklanki oleju i wbijasz 3 jajka

Mieszasz wszystko jak na muffinki (czyli nie żadnym mikserem, tylko łyżką i nie jakoś wyjątkowo dokładnie, tak żeby się połączyło)

Rozgrzewasz piekarnik do 170st, wlewasz masę do formy, układasz śliwki skórką do ciasta, posypujesz kruszonką - 100g masła, cukru na oko, 150g mąki, ja robię*na oko, no ale wiadomo jaka ma być kruszonka. Jak za mokra, do dodajesz mąki

Pieczesz ok 40 minut

Monia pysznie brzmi

Gość monika996

dziewczyny zawstydzacie mnie.:)

ja po prostu nie miałam czasu na robienie zdjęc. nareszcie mam ciut więcej.

i jak ja odpowiem na te wszystkie pytania?

a tak w ogóle cos sie mi poprzestawiało na forum i nie dostaje na maila powiadomień:(:(

Hazelsauna robiona na zamówienie . pogrzebię w papierach i wyślę ci wycenę. Pan robił pierwszy raz takie przeszklenie do sauny, ale tak mu wyszło wspaniale ,że teściowie też taką zamówili:)muszę pomierzyć:)chlapie sie ...trochę , ale deszczownia na gorze jest ruchoma, więc można ją poprzekrecać:yes: zawsze jest recznik pod nogi. do wanny nie :yes:dochlapie

Moniawiesz co ty to dopiero człowieka psujesz :lol2: Lazienka ma gdzieś 24 m.kw. juz nie pamiętam dokładnie. pamięc czlowieka zostaje na papierze:yes:

lece po maślankę do sklepu. mąz bedzie zachwycony .ciasto w domu:stirthepot:

lampy z castoramy .są od pojedynczych do poczwórnych i są przefajne.mam takie w pokoju i łazience u syna.

pstryczki z Schneidera .poszukam nazwy zarówno lamp , jak i tych pstryczków. ja kupuje co mi sie podoba, a nazwy mnie nie interesują. naprawdę .

mur zatarty marmolitem .najciemniejszy odcień z webera.

Spirea kibelek mam z Max fliza i znow muszę poszukać nazwy. już notuję:)

uff Aga dzięki za pochwały:)

ciasto na hot dogi dla Moni robiię w misce tupperware , ale może być w normalnej przykrytej ściereczką. moja ma przykrywkę. 1 szklanka ciepłego mleka , łyzka drożdzy, na oko 1/5 paczki małej.1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oleju, 1 żółtko( białko zostaw do posmarowania hot dogów).wszystko wymieszać w misce. przykrywam i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. ja daje miske do goracej wody do zlewu.

potem wyciągam , formuję okrągły placek i dzielę mna 4-5 trojkątow , kazdy trjkąt smaruję musztardą i ketchupem, potem ukladam ser żółty w plastrach ( my lubimy dużo) i na to po paróce..( my znów lubimy indykpol z serem). zawijam 2 brzegi , smaruję roztrzepanym białkiem i wsadzam do nierozgrzanego piekarnika 180 stopni na 25 minut.( trzeba dostosować do piekarnika)SMACZNEGO

Edytowane przez monika996

Monia, Ty wiesz, że ja przez Ciebie wczoraj pół nocy zarwałam?

Wzięłam się i jeszcze raz od początku przejrzałam Twój wątek. Niektóre strony czytałam od deski do deski, niektóre przelatywałam po łebkach. A i tak do 3 mi zeszło.

Jestem w szoku. Zapomniałam, że Ty tak szybko to wszystko zrobiłaś! W marcu miałaś wylewki. Ja w kwietniu (pod koniec) Ja jestem w jakiejś czarnej d... a Ty dawno mieszkasz. I to jak!

Mam pytanie. Skoro Tobie nikt nie pomagał, gdzie Ty sama znajdowałaś wykonawców takich rzeczy jak np zagłówek pikowany do sypialni (tam jest osobno jakieś łóżko i osobno zagłówek? Jakie łóżko?), forniru na ścianę w salonie, czy np tej nogi pod czarny blat (podobno długo na nią czekałaś). Ja czasami coś zobaczę, urzeknie mnie, też bym chciała, ale przychodzi moment kiedy się okazuje, że nie wiem skąd to wziąć i rezygnuję.

Że ogrodzenie tynkowane wiem, ale chodzi mi o bebechy. Lane z betonu, murowane z bloczków? Jak murowane to co pod silikonem (bo przecież silikon cienki, nierówności nie pokryje) I co jest na górze tego ogrodzenia?

Lampy są faktycznie świetne. Ja takich cały czas szukam do włożenia w moje korytarze w suficie w łazience

Mam jeszcze pewnie milion pytań, ale będę dawkować :lol2:

Ciasto bardzo smaczne i wilgotne. Powinno Ci smakować. Pamiętaj żeby sprawdzić patyczkiem czy się upiekło

Edytowane przez monsanbia

Gość monika996
Monia pytaj, nie ma problemu, ale tak pomału ,żebym mogła ci odpowiedzieć.:) a odpowiem i pomogę na 100%.końcż moj przepis na hot dogi , bo to mam w jednym palcu.idę do tamtego postu na górę go edytować.:cool:

Monia, toć ja mam wszystkie plytki z MaxFliza i trochę armatury nawet tez;)

Dobra Kobieto z nieba mi spadlas z ta sauna, bo ja nie chce zabudowanej od frontu tylko z przeszkleniami wlasnie...napiszesz mi na pw z jakich okolic jest ten wykonawca?moze sie skusi na przyjazd pod Łysice?:lol2

pieknie u Ciebie, nie katuj nas takim wyczekiwaniem wiecej.:)