Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996
I masz babo placek. nie dopilnowalam tych barierek zewn. Ladne wyszły. ale chyba sie nie zrozumiałam z wykonawcą i wyszły nie tak. zamontowane są w styropianie. nie ma zdjęc, bo moja komórka w naprawie. Są po 3 pręty profil 4 cm na oknach ( szerokość okna 180 cm ) ,miały nie wystawać poza ocieplenie i nie wystają.....\Ale są 1 cm od ramy okiennej. chyba nie tak to miało wyglądać?powinny chyba być prawie zlicowane z ociepleniem. góra 2 co od oceplenia . a ja mam odwrotnie. co sądzicie?

Gość monika996
u nas technicznie nie dało się zrobić, bo mam za szerokie okna. a chciałam bezśrubowo, albo na oknie. ja mam profile we wnęce . i właśnie zamontowane na oknie . a dziś przekładają . Będzie 2 cm od zewnątrz i 6 cm od okna. 4cm barierka.

Gość monika996

barierki fajne.ale szkło dałabym we wnęce albo na oknie, albo jeżeli się da to bym odsunęla.

u nas już po ociepleniu styropianem. tynki wewnętrzne jeszcze 2 dni i koniec.ale paprają.wszystko uchlapane. dobrze ,że pofoliowali okna i drzwi.

Gość monika996
da się na oknie zamontować, ale śrubami do profilu. da sie myć przecież okno jest otwieralne. a szkło ma dolegać do ramy okiennej , więc nie będzie się brudzić . ja miałam mieć tak zamontowane szkło . mamy niestety ruchome słupki.

Gość monika996

u nas dużo się dzieje. dom ocieplony. niestety zastał nas mróz i już nie zasmarowali klejem, ale w domu ciepło. piec działa, kaloryfery w sypialniach grzeją i nawet podłogówka grzeje. rozłozona w łazienkach na gorze . tynki wewnętrzne zrobione. teraz schną, nie da się wietrzyć , bo mróz:( rozkładają podłogwkę na 1 piętrze w części salonowo -kuchennej. Szyna na szkło na kładce z widokiem na salon zamontowana. barierki zewnętrzne poprawione. są tak jak chcialam 2 cm od zewnętrznej krawędzi wneki okiennej. stelaż pod żaluzje Fasadowe zrobiony:yes:

Anula szkło na oknach jest fajne,dobrze,że znalazlas wykonawcę.

aha mam płyty betonowe na ścianę do pokoju mojego syna . są super!!!!

podłoga warstwowa kupiona Barlinek 1 lamela dąb fazowany szczotkowany długości 180 mm. 14mm.anula podloga warstwowa może być klejona , ale Barlinek się uklada na pływająco. mialam już taką w starym domu pływająco.było ok. nie chcieli kleić, żebym nie straciła gwarancji. teraz ciocia ma ułożony bambus na kleju i też jest dobrze.to chyba zależy od montażystow. podloga w moim starym domu super grzała i fajnie było chodzić po ciepłych deskach.

Gość monika996

rurki na 1 pietrze rozłozone. jutro robią wylewki na 2 piętrze.

mam teraz etap drzwi wewnetrznych, a ze jest ich dużo to też duży koszt. i prawie żadne z porty lub Dre mi się nie podobają. lubię ciemne i jednolite bez zdobień drzwi . myślałam o porta Nova orzech 4. wzor 1.1. a w salonie są drzwi widoczne od łazienki i małej podrecznej garderoby-schowka. chce czarne szklane. one będą tam stykać się z podłogą dębową, a drzwi w tym akurat kolorze nie lubię. może jeszcze jakiś orzech amerykański. ale chyba wyjdzie za łaciato:lol2: tylko muszę znależć czarne nieprzeżroczyste drzwi szklane,żeby goście mogli swobodnie korzystać z toalety. są takie u Dubiela w Rabce , ale koszt z ościeznicą tookoło 4-4.5 tys.

Gość monika996
zdjęcia drzwi , to są aluminiowe , jak okno są w Dzienniku Moniki. bramy nie zobaczysz, bo będzie montowana po wylewkach gdzieś za 2 tygodnie. Hormann z ral 7016 , przetłoczenia średnie:yes: