Madeleine 18.11.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 madeleine myslisz,że wjadę w nieotworzoną bramę Przyszło mi przez myśl Monia, daj przepis na ciasto, ale taką z pianką z białek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 monika dzięki wielkie za link, bardzo podoba mi się ta lampa, ale jak zrobisz swoje zdjecie to będę wdzieczna, bo wiesz na stronach internetowych takie wszystko podkoloryzowanie na idealne a na zywo różnie bywa, swoja drogą jak będę w krakowie to podjadę zobaczyć, w kazdym razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.11.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 a ja wczesniej zrozumiałam że z max-fliza:cool: e-molku lampa w jadalni dna z max fliz. a nowy nabytek w pokoju mojego syna lampa stojąca z Leroya:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.11.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ale to jest w niej właśnie super! Nawet o tym u pasie pisałyśmy W przepisie trzeba dodać 2 łyżki cukru pudru do jabłek (DODAŁAŚ!?) Ja nie dodaję w ogóle, bo lubię kwaskowe, zresztą do ciasta też*daję połowę tego cukru co w przepisie, bo ja nie lubię mdło słodkich wypieków (wolę bardziej wytrawne) Moni, a może Ty lubisz szarlotkę taką ... ulepkową, że czuć słodkość tylko? Bo są tacy nie , nie:no: dałam połowę cukru do ciasta i 2 łyżki do jabłek. ale 3 kg było za dużo. gdzieś 2,5 kg weszło do tortownicy:yes: mój mąż też lubi niesłodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Madeleine dla ciebie szarlotka bardziej słodka, ale nie za slodka. ciasto margaryna KASIA 3 żółtka 9 łyżeczek cukru 3 szklanki mąki wszystko wyrobić na gładką masę w misce.wylepić tortownicę , lub formę 3/4 ciasta.1/4 do zamrazalnika. rozgrzać piekarnik do 180 stopni . piec ciaso około 15 minut do zrumienienia. dalej jabłka w/ g uznania około 2-2,5 kg pokrojonych w talarki ułożyć 1 warstwę posypać cukrem zwykłym plus cynamon( ile kto lubi ja około 1 czubatą łłyżkę cukru na warstwę), potem drugą warstwę posypać znów i do piekarnika na około 1 godzinę . po upływie pół godziny mieszam jabłka ( bo na górze się spieką). po 1 godzinie piana z 3 białek i połowy szklanki cukru ( można mniej) plus potarte ciasto z zamrażalnika i znów na około 15- 20 minut na 160 st. do zrumienienia góry delikatnego. wyłączyć piekarnik i ciasto dopiero wyciągnąc za około 10 minut. ciepłego niczym nie przykrywać. żeby piana nie zmiękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.11.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 dziękować. Jutro robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.11.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 nie , nie:no: dałam połowę cukru do ciasta i 2 łyżki do jabłek. ale 3 kg było za dużo. gdzieś 2,5 kg weszło do tortownicy:yes: mój mąż też lubi niesłodkie. No u mnie wchodzi niecałe 2kg, ale ja mam małą tortownicę. Na taką*blachę jak oni tam podają*3kg by weszło Nie marudź, pyszotka jest Ja robię jutro o świcie, bo tacie obiecałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No u mnie wchodzi niecałe 2kg, ale ja mam małą tortownicę. Na taką*blachę jak oni tam podają*3kg by weszło Nie marudź, pyszotka jest Ja robię jutro o świcie, bo tacie obiecałam cześc Monia. ja nadgorliwa byłam i wepchałam ledwo te 2, 5 kg. jedliśmy ciepła z bitą śmietaną. monia u ciebie już świt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) Monia, co masz na podlodze? Dab?Parkiet czy deska? Tez bym cos upiekla-ale po ostatniej akcji z palacym sie papierem w brytfance...jakos mam cykora:D Chociaz podobno do trzech razy sztuka:D Edytowane 19 Listopada 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 mam deskę barlinecką debową jednolamelową, szczotkowaną , fazowaną ola fajnie ,że wpadłaś. pewnie ,że do 3 razy sztuka. nie dawaj papieru do brytfanki, tylko wysmaruj papierkiem po margarynie i posyp bułka tartą nie zapali się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Jezu, nie mogę, weź ty se kobito kup że normalny aparat:P Oczopląsu można dostać jak się patrzy na te foty:lol2:, a tak pięknie u ciebie i się pozachwycać normalnie nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.11.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) mam deskę barlinecką debową jednolamelową, szczotkowaną , fazowaną te wszystkie epitety oznaczają, ze ....nie widać bardzo seków,tak? ola fajnie ,że wpadłaś. pewnie ,że do 3 razy sztuka. nie dawaj papieru do brytfanki, tylko wysmaruj papierkiem po margarynie i posyp bułka tartą nie zapali się Monia, boje sie...wczesniej posmarowalam maslem i masakra-synus krzyczal, ze śtjaziak śam musi przyjechac, bo mama dim źjobila Edytowane 19 Listopada 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.11.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Jezu, nie mogę, weź ty se kobito kup że normalny aparat:P Oczopląsu można dostać jak się patrzy na te foty:lol2:, a tak pięknie u ciebie i się pozachwycać normalnie nie można. normalnie to samo chciałam powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 renizdjęcia komórkowe:)[ATTACH]85817[/ATTACH][ATTACH]85818[/ATTACH][ATTACH]85819[/ATTACH] pojechałaś po bandzie, i jeszcze zdjęcie nieobrócone :lol2: Jesteś moją idolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.11.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia i mnie tez zacieka po daszku na balkonie (nie mam tam obrobki blacharskiej tylko kilka mm wypuszczone plytki) Po Twoich perypetiach to sie zastanawaim czy nakładac nowy tynk czy probowac to doczyscic i co z tym dalej zrobic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 pojechałaś po bandzie, i jeszcze zdjęcie nieobrócone :lol2: Jesteś moją idolką wiedziałam ,że WAS POWALĘ NA KOLANA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia i mnie tez zacieka po daszku na balkonie (nie mam tam obrobki blacharskiej tylko kilka mm wypuszczone plytki) Po Twoich perypetiach to sie zastanawaim czy nakładac nowy tynk czy probowac to doczyscic i co z tym dalej zrobic . probuj czyśćić. ja próbowałam i nic u mnie się nie dało. lepiej nie nakładaj nowego zostaw jak jest. ja mam na froncie to bół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 i takm w ogóle mam aparat nawet lustrzankę, ale nie mam karty pamięci:( pożyczonamarjelko u ciebie pięknie jest, czasami coś tam skrobnę u ciebie. ale jestem często. kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 monia u ciebie już świt??? Yhy, był właśnie wtedy, dokładnie ok 10 Widzę że są jakieś mega foty, idę podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Bożeszzzzz, kiedy te Twoje zdjęcia będzie można wreszcie normalnie z przyjemnością oglądać! Ciągła walkaTaki dom ... Co to są*te konstrukcje po prawej stronie na drugim zdjęciu , takie powyginane chromowe i jakby skórzane??? Piękne masz rośliny. Co to jest takie gęste? lepsze zdjęcie by było to bym nie pytała, a tak widzę bujną zieloną PLAMĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts