Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki


Gość monika996

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monika dzięki wielkie za link, bardzo podoba mi się ta lampa, ale jak zrobisz swoje zdjecie to będę wdzieczna, bo wiesz na stronach internetowych takie wszystko podkoloryzowanie na idealne a na zywo różnie bywa, swoja drogą jak będę w krakowie to podjadę zobaczyć, w kazdym razie dzięki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ale to jest w niej właśnie super!

Nawet o tym u pasie pisałyśmy :p

W przepisie trzeba dodać 2 łyżki cukru pudru do jabłek (DODAŁAŚ!?)

Ja nie dodaję w ogóle, bo lubię kwaskowe, zresztą do ciasta też*daję połowę tego cukru co w przepisie, bo ja nie lubię mdło słodkich wypieków (wolę bardziej wytrawne)

Moni, a może Ty lubisz szarlotkę taką ... ulepkową, że czuć słodkość tylko? Bo są tacy :yes:

nie , nie:no: dałam połowę cukru do ciasta i 2 łyżki do jabłek. ale 3 kg było za dużo. gdzieś 2,5 kg weszło do tortownicy:yes:

mój mąż też lubi niesłodkie.:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Madeleine dla ciebie szarlotka bardziej słodka, ale nie za slodka.:)

ciasto

margaryna KASIA

3 żółtka

9 łyżeczek cukru

3 szklanki mąki

wszystko wyrobić na gładką masę w misce.wylepić tortownicę , lub formę 3/4 ciasta.1/4 do zamrazalnika. rozgrzać piekarnik do 180 stopni . piec ciaso około 15 minut do zrumienienia.

dalej jabłka w/ g uznania około 2-2,5 kg pokrojonych w talarki ułożyć 1 warstwę posypać cukrem zwykłym plus cynamon( ile kto lubi ja około 1 czubatą łłyżkę cukru na warstwę), potem drugą warstwę posypać znów i do piekarnika na około 1 godzinę . po upływie pół godziny mieszam jabłka ( bo na górze się spieką).

po 1 godzinie piana z 3 białek i połowy szklanki cukru ( można mniej) plus potarte ciasto z zamrażalnika i znów na około 15- 20 minut na 160 st. do zrumienienia góry delikatnego. wyłączyć piekarnik i ciasto dopiero wyciągnąc za około 10 minut.

ciepłego niczym nie przykrywać. żeby piana nie zmiękłaDSC00016.JPG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie , nie:no: dałam połowę cukru do ciasta i 2 łyżki do jabłek. ale 3 kg było za dużo. gdzieś 2,5 kg weszło do tortownicy:yes:

mój mąż też lubi niesłodkie.:)

 

No u mnie wchodzi niecałe 2kg, ale ja mam małą tortownicę.

Na taką*blachę jak oni tam podają*3kg by weszło

Nie marudź, pyszotka jest :p

Ja robię jutro o świcie, bo tacie obiecałam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No u mnie wchodzi niecałe 2kg, ale ja mam małą tortownicę.

Na taką*blachę jak oni tam podają*3kg by weszło

Nie marudź, pyszotka jest :p

Ja robię jutro o świcie, bo tacie obiecałam

cześc Monia. ja nadgorliwa byłam i wepchałam ledwo te 2, 5 kg.:) jedliśmy ciepła z bitą śmietaną.

monia u ciebie już świt???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mam deskę barlinecką debową jednolamelową, szczotkowaną , fazowaną:)

 

te wszystkie epitety oznaczają, ze ....nie widać bardzo seków,tak?:???::roll:

 

ola fajnie ,że wpadłaś. pewnie ,że do 3 razy sztuka. nie dawaj papieru do brytfanki, tylko wysmaruj papierkiem po margarynie i posyp bułka tartą:) nie zapali się:rotfl:

 

Monia, boje sie...wczesniej posmarowalam maslem i masakra-synus krzyczal, ze śtjaziak śam musi przyjechac, bo mama dim źjobila:lol2:

Edytowane przez hazeleyes1982
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Monia i mnie tez zacieka po daszku na balkonie (nie mam tam obrobki blacharskiej tylko kilka mm wypuszczone plytki) Po Twoich perypetiach to sie zastanawaim czy nakładac nowy tynk czy probowac to doczyscic i co z tym dalej zrobic .

probuj czyśćić. ja próbowałam i nic u mnie się nie dało.:bash: lepiej nie nakładaj nowego zostaw jak jest. ja mam na froncie to bół.:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bożeszzzzz, kiedy te Twoje zdjęcia będzie można wreszcie normalnie z przyjemnością oglądać! Ciągła walka

Taki dom ...

 

Co to są*te konstrukcje po prawej stronie na drugim zdjęciu , takie powyginane chromowe i jakby skórzane???

 

Piękne masz rośliny.

Co to jest takie gęste? lepsze zdjęcie by było to bym nie pytała, a tak widzę bujną zieloną PLAMĘ!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...