Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

jak okno. mi chodziło o to, żeby już nie mieszać w elewacji. miałam takie drzwi są ok. przyzwyczaiłam się. od środka będą żaluzje takie jak na oknach w calym domu. chciałam w kolorze okien. ale kurz na prawie czarnym.:yes: więc będą zwykłe aluminiowe. żadnych zasłon ani firanek.

dziś w domu wylewek ciąg dalszy . jest tak zimno, za zimno i z piachem weszli do garażu:yes:

Gość monika996

koniec wylewek.

sypialnie ściana betonowa u dziecka się robi..zwiezione płytki do gornych łazienek.

Drzwi wewnętrzne ciąg dalszy poszukiwań . nić ciekawego nie ma na razie Porta Nova w orzechu 4 i czarne szklane do salonu.podoba się mi kolor dąb Milano 5 , ale znów wzór drzwi w tym kolorze mniej:( mamy drzwi dużo ,więć opłaca nam się trochę pomarudzić

Gość monika996

gotowe tańsze i wydaje mi się porządniejsze. mój stolarz niestety nie ma maszyn do robienia drzwi.

w poniedziałek przychodzi Pan z furmy robiącej drzwi.

tak na prawde to nie wiem jakie . w całym domu chciałabym jednakowe. ale się nie da . bo podloge mam w dębie , a w okleinie dębowej nie podobają mi się.więc wymyśliłam,ze w salonie , gdzie będą stykąc się z dębową podłogą dam czarne szklane lakierowane we framugach dębowych. na parterze flizy czarno grafitowe i tam drzwi jest 4.na wejściu , więc muszą być ładne , stopnie schodów dębowe. więc drzwi jakie? podoba mi się orzech amerykański ze slojami w poprzek. albo może jakieś szare?

nie wiem, gdybym miała sama decydować, to wyszedł by mi w domu mega bałagan, dlatego mam architekta...

ja na pewno robię na zamówienie, wcale nie musi być drożej, a masz co chcesz, tylko stolarz musi się specjalizować w drzwiach.

podsyłam CI jeszcze firmę z Twoich okolic, podobno robią fajne rzeczy: http://www.interior.katowice.pl/

a tak w ogóle, to pokaż jakieś foty!

Gość monika996

wejdę w poniedziałek do środka i coś porobię . wylewki schną i do niedzieli nie da się wejść.

ja sama muszę zadecydować. Osobiście chciałabym orzech amerykański. ale co firma to inny odcień i rysunek słojów. musze dotrzeć do Dlh w Krakowie. orzech ma jasne paski w srodku.

Anula co ty masz za fornir w holu na drzwiach?

Gość monika996

ja teraz myślę o dębie barwionym na szaro, chyba,że znajdę orzech podchodzacy odcieniem pod dąb:(

u producentow czeka sie na drzwi do 6 tyg. a u indywidualnego producenta stolarza znaczy okolo 2 tygodni. wiec mam czas do końca kwietnia planujemy sie wprowadzić. tzn . prawie wszystko gotowe. Ogród zostanie.

Gość monika996

no coż dalej bez zdjęć. ale my pędzimy z górki. robimy flizy.

Lazienka przy sypilani prawie gotowa. Czarne ściany płytki. w prysznicu 2 pasy z czarnych płytek a,la mozaika z lusterek . podłoga ruda z metalizowanych przecieranych fliz. planujemy do tego szklana tafla przy prysznicu. białe wc i bidet. rudo-złota szafka pod umywalki z lakierowanych frontów i rude miski umywalki w kolorze szafki. nad szafkami lustro. srebne baterie. czarne kinkiety( do przemyślenia miały być kulki coś jak sławne kulki lampy w nazwie eye) może dam czarne kryształki.

łazienka dla gości podłoga czarna z pyłem srenym. ściany czarny lacobel, czarne wc i czarna podwieszana umywalka. sufit czarny z lampą z białych kryształow.