monika996 29.01.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Milego spacerku Ja odzwyczailam sie od mrozow i cos przestałam lubic zime-dziwna jestem Monia jakiej grubosci jest ten lacobel w kuchni? Bede na wiosne robic głądzie i zastanawiam sie czy nie zrobic czegos podobnego jak ma MarJelka czyli na pasek gdzie ma byc szklo nalozyc min warstwe a wyzej troche grubiej tak aby pozniej szklo zlicowalo sie ze sciana.nie wiem , czy jest . sens , bo to szkło jest naprawdę cieniutkie 3- 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.01.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Arnika nawzajem i dzięki. już po spacerze i czekam na finał piłki ręcznej. Dania- Serbia. i oczywiście kibicuję Danii:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.01.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 nie wiem , czy jest . sens , bo to szkło jest naprawdę cieniutkie 3- 4mm. No to masz nie hartowane chyba Hartowane ma 6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.01.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 No to masz nie hartowane chyba Hartowane ma 6mm może tak. mecz sie zaczyna:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ok dzieki -zobacze co powiedza na moj pomysl panowie od gladzi.Jesli bedzie sie dalo zostawic taka "wneke" to pewnie tak zobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Kakusku ale ja mam w/g podejrzen Moni niehartowane , dlatego cieniutkie. a jest i 6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 30.01.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Moni, czy ty używasz coś specjalnego do odkamieniania kawiarki? Jakieś tabletki, czy cuś Pojawił mi się pierwszy raz komunikat żeby odkamienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.01.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 T tak Marta mam specjalne tabletki do odkamieniania. i stosuję tak jak pisze w instrukcji.już 2 razy odkamieniałam. w kawiarce ustawiasz jaką masz wode , czy twardą , czy miękką. ja odkamieniłam niepotrzebnie , bo serwisant ustawił mi na twarda wodę. mąż przestawił na miękka , bo mamy odkamieniacz.( znajomi przychodzą i nie wiedzą , co za mydło mamy dziwne , bo nie chce sie spłukać ) marta te tabletkialbo w serwisie kupujesz;a moj mąż kupił te tabletki w Media markt. nie wiem , czy ostatnio nie kupowałam płynu są jeszcze tabletki do czyszczenia- te mam na stanie;) też 2 razy czyściłam( tabletki wrzuca się do szybu na kawe mieloną). jeszcze z boku jest zaparzacz też go trzeba od czasu do czasu wyczyścić. masz instrukcję???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 30.01.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Monia , skopiowałam Twój instruktaż-przyda sie na przyszłosc:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 31.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Monia , skopiowałam Twój instruktaż-przyda sie na przyszłosc:wiggle: Ola żebym ja niczego w nim nie pomyliła:) mam gdzieś w komputerze skopiowaną instrukcję w języku polskim. czyszczenie pamiętam , ale odkamienianie robi M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 31.01.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 :hug:Monia dzięki. Czyli muszę se tabletki kupić Instrukcję mam z niej wyczytałam o tabletkach , ale myślę sobie zapytam jeszcze Ciebie:rolleyes: Stację uzdatniania wody też mam, ale nie wiem czy mi ktoś coś w kawiarce ustawiał.... Myślałam, że jak jest miękka woda w domu i ją nalewam do pojemnika z kawiarki, to nic w niej więcej ustawiać nie trzeba żeby była jeszcze miększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 31.01.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Marta trzeba zaznaczyć w kawiarce, że masz miękką wodę. bo to się ustawia ręcznie na wyświetlaczu. taka mądra to ona nie jest ,że odróżnia wodę czy masz miękką , czy twardą . a jak masz miękką to rzadziej kawiarka daje komunikat do odkamieniania. ja ostatnio miałam zamiast tabletek płyn z media markt do odkamieniania. marta te tabletki są żrące jak to odkamieniacz i podstawiaj od razu pod dyszę szklankę. Wycieraj od razu jak ci coś pryśnie na obudowę potem zrób ze 2-3 duże czarne kawy:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.01.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Znów coś pękło!? Pecha macie chyba Chyba bym zrezygnowała z tych casto kibli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jak wyjdzie dobry to się*podziel przepisem Ja planuję*zrobić (jak wyjemy lodówkę) fajnego jednogarnkowca (udka-pałki marynowane w jogurcie i pieczone z białymi warzywami), dam znać czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 31.01.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ok. już po obiedzie:wiggle: obiad w 15 minut- to lubię. dłużej sprzatam po. Makaron pyszny- nawet M chwalił. a on na bakier z makaronami. Syn powiedział,że to i podgrzewane żeberka z Yumi TYLKO NIE PRZYPALAM. C oś mu się pokręciło. fakt jajecznika wychodzi mi gąbka na tej kucnni:confused: to chyba aluzja do tego przepis prosty. gotujesz tagiatelle. w tym czasie dusisz pora ( w plasterkach -ilość w/ uznania- ja dziś dałam prawie całego, ucięłam te zielone końcówki i przód - wloski;)), dziś dodałam małą cukinię w plasterkach. gdy się poddusi wlewam kremówkę ( 1-2 małe opakowania)też na oko, żeby za rzadkie nie było. i czubate 2 łyzki mascarpone.gaszę palnik- u mnie dalej sie grzeje i dodaje łososia wędzonego w plasterkach pokrojonych w kwadraty . mieszam , chwilę pobulgocze. przyprawiam , trochę soli( łosóś słony), pieprz\, pieprz cytrynowy ( Monia:)), sok z cytryny a przepis na te pałki wczoraj na kuchennym jakimś kanale widziałam. pani podsmażla( okopciła kilka ząbków czosnku). potem ten czosnek do możdzireza z sol, świeże zioła( oregano, kolendra, i 3 nie pamiętam , ale myśklę ,że według upodovbań, kilka suszonych małych papryczek chili, kmin)zrobiła pastę. potem na patelnię wrzuciła poszatkowana cebulę , zeszkliła dodała pastę . podsmażla. zalała pomidorami w puszce i bulionem. włożyła udka z kurczka i dusiła 1godzinę. podawała z tortilami. czyli coś mexico było:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 No jak z pieprzem cytrynowym to musiało być pycha My dziś zjedliśmy grillowaną pierś z sałatą vel zuz@nka i grzankami z serem (tak jak wczoraj, bo piersi dużo zamarynowałam) A ten przepis z pałkami to zupełnie nie taki Nie ma pomidorów:no: I danie jest białe (z porami, selerem, ziemniakami) No i z piekarnika. A pałki marynują się przez noc w jogurcie i w tym jogurcie się piecze wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 31.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 na pewno pyszne. daj znac jak wyjdą ... te pałki kurczakowe:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.02.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Jak wyjdzie dobry to się*podziel przepisem Ja planuję*zrobić (jak wyjemy lodówkę) fajnego jednogarnkowca (udka-pałki marynowane w jogurcie i pieczone z białymi warzywami), dam znać czy warto Brzmi smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Brzmi smacznie tak Monia da znać jak wyszły:wiggle: ja dziś wypróbuję przepis Mireli99 na polędwiczki;) 15 minut i obiad ready:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 o jeny, monia ale wpałdam do (w ?) Was . A miałam tylko na wnetrzach siedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts