Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

Milego spacerku :rolleyes: Ja odzwyczailam sie od mrozow i cos przestałam lubic zime-dziwna jestem ;) Monia jakiej grubosci jest ten lacobel w kuchni? Bede na wiosne robic głądzie i zastanawiam sie czy nie zrobic czegos podobnego jak ma MarJelka czyli na pasek gdzie ma byc szklo nalozyc min warstwe a wyzej troche grubiej tak aby pozniej szklo zlicowalo sie ze sciana.
nie wiem , czy jest . sens , bo to szkło jest naprawdę cieniutkie 3- 4mm.

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

T

tak Marta mam specjalne tabletki do odkamieniania. i stosuję tak jak pisze w instrukcji.już 2 razy odkamieniałam.

w kawiarce ustawiasz jaką masz wode , czy twardą , czy miękką. ja odkamieniłam niepotrzebnie , bo serwisant ustawił mi na twarda wodę. mąż przestawił na miękka , bo mamy odkamieniacz.( znajomi przychodzą i nie wiedzą , co za mydło mamy dziwne , bo nie chce sie spłukać:lol2: )

marta te tabletkialbo w serwisie kupujesz;a moj mąż kupił te tabletki w Media markt. nie wiem , czy ostatnio nie kupowałam płynu

są jeszcze tabletki do czyszczenia- te mam na stanie;) też 2 razy czyściłam( tabletki wrzuca się do szybu na kawe mieloną).

jeszcze z boku jest zaparzacz też go trzeba od czasu do czasu wyczyścić.

masz instrukcję????

:hug:Monia dzięki.

Czyli muszę se tabletki kupić :rolleyes:

Instrukcję mam z niej wyczytałam o tabletkach :p, ale myślę sobie zapytam jeszcze Ciebie:rolleyes:

Stację uzdatniania wody też mam, ale nie wiem czy mi ktoś coś w kawiarce ustawiał.... Myślałam, że jak jest miękka woda w domu i ją nalewam do pojemnika z kawiarki, to nic w niej więcej ustawiać nie trzeba żeby była jeszcze miększa :???:

Marta trzeba zaznaczyć w kawiarce, że masz miękką wodę. bo to się ustawia ręcznie na wyświetlaczu. taka mądra to ona nie jest ,że odróżnia wodę;) czy masz miękką , czy twardą . a jak masz miękką to rzadziej kawiarka daje komunikat do odkamieniania.:)

ja ostatnio miałam zamiast tabletek płyn z media markt do odkamieniania.

marta te tabletki są żrące jak to odkamieniacz i podstawiaj od razu pod dyszę szklankę. Wycieraj od razu jak ci coś pryśnie na obudowę:rolleyes:

potem zrób ze 2-3 duże czarne kawy:wiggle:

ok.

już po obiedzie:wiggle:

obiad w 15 minut- to lubię. dłużej sprzatam po.:)

Makaron pyszny- nawet M chwalił. a on na bakier z makaronami. Syn powiedział,że to i podgrzewane żeberka z Yumi TYLKO NIE PRZYPALAM. :confused: C oś mu się pokręciło. fakt jajecznika wychodzi mi gąbka na tej kucnni:confused: to chyba aluzja do tego

przepis prosty. gotujesz tagiatelle. w tym czasie dusisz pora ( w plasterkach -ilość w/ uznania- ja dziś dałam prawie całego, ucięłam te zielone końcówki i przód - wloski;)), dziś dodałam małą cukinię w plasterkach.

gdy się poddusi wlewam kremówkę ( 1-2 małe opakowania)też na oko, żeby za rzadkie nie było. i czubate 2 łyzki mascarpone.gaszę palnik- u mnie dalej sie grzeje i dodaje łososia wędzonego w plasterkach pokrojonych w kwadraty . mieszam , chwilę pobulgocze.

przyprawiam , trochę soli( łosóś słony), pieprz\, pieprz cytrynowy ( Monia:)), sok z cytryny

:welcome:

a przepis na te pałki wczoraj na kuchennym jakimś kanale widziałam.

pani podsmażla( okopciła kilka ząbków czosnku). potem ten czosnek do możdzireza z sol, świeże zioła( oregano, kolendra, i 3 nie pamiętam , ale myśklę ,że według upodovbań, kilka suszonych małych papryczek chili, kmin)zrobiła pastę.

potem na patelnię wrzuciła poszatkowana cebulę , zeszkliła dodała pastę . podsmażla. zalała pomidorami w puszce i bulionem. włożyła udka z kurczka i dusiła 1godzinę. podawała z tortilami. czyli coś mexico było:wiggle:

No jak z pieprzem cytrynowym to musiało być pycha :lol:

My dziś zjedliśmy grillowaną pierś z sałatą vel zuz@nka i grzankami z serem (tak jak wczoraj, bo piersi dużo zamarynowałam)

A ten przepis z pałkami to zupełnie nie taki :yes: Nie ma pomidorów:no: I danie jest białe (z porami, selerem, ziemniakami)

No i z piekarnika. A pałki marynują się przez noc w jogurcie i w tym jogurcie się piecze wszystko