Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będę robić*jakoś pod koniec tyg

Dziś rosółek, jutro pomidorówka. Oszczędnie :lol:

Za to teraz smak smakiji kaszki sobie przypominam ... mmm

o kaszke też lubię!!!!

a próbowałaś ugotować sobie kaszę manne na mleku- tak na gęst. polać zrumienionym masłem, posypac cukrem i cynamonem. JEŚĆ NA GORĄCO:) pyszne

u mnie dziś była zmiana planów obiadowych. nie pojechałam dosklepu, M przywióżł filety na kotlety do tego frytki i surówka z lodowej sałaTY.

Dziecko znów powiedziało,że mi wyszło CZYTAJ nie przypaliłam:rolleyes: skąd on to wziął:confused:

Kaszka z masłem sklarowanym z rana -czy wy macie serce ??

emól - ja się przyzwycziłam, że robię dwa obiady zawsze. Moje dziecię ma 3-10 centyl (waga) więc mam problem dodatkowy. Je kiepsko, od czasu jak poszła do przedszkola to wybrzydza z jedzeniem niemiłosiernie. Skoro my z mężem lubimy pokominować z daniami więc dziecko przeważnie musi jeść ... naleśniki (je uwielbia a dla mnie to najszybszy obiad dla niej), więc jestem mistrzem w ich smażeniu. Obiady "tradycyjne" je na szczęście w szkole i potem jeszcze u babci - więc my z męzem możemy kulinarnie poszaleć. Ale jak byś słyszała jej komentarze dotyczące np naleśników ze szpinakiem, makaronu z brokułami to być się uśmiała.

Edytowane przez mirela99

:rolleyes:

:lol:

ostrusieńkie :lol2:

Kasza manna ze zrumienionym masłem!? :no: pierwsze słyszę ;)

Lubię taką zwykłą i wspomnienie z przedszkola, z jakimś fajnym sosem czerwonym :yes:

spróbuj/ pyszne!!! ta smakiji to nie powinna się kaszka nazywać .:o ta z masełkiem niebo w gębie!!!! a z czerwonym sosem:confused: to jakies danie przedszkolno- barowe:) ja z przeczkola pamietam budyń , który dla zabawy tak długo mieszaliśmy łyżką ,aż się w mleko zamienił:lol2:

Monia czy Twój blat ma takie wykończenie

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/aTrbbfpb9mib6NynpX.jpg

tak:yes: tylko na zdjęciu jest 3 cm, ja mam 2 cm

Mirela moj też był niejadek. a z tą siatką centylową:confused: to sie przyznam nigdy nie była u nas wu pediatrow stosowana!!!!ale moj tak raczej został najniżej. no nie na koncu , ale raczej niżej niż wyżej:confused:

Monia jak chcesz to9 sprubuj wkleic fotki na FM wg tej "instrukcji"

Ja tak robie a tez nie umiem zbyt wielu rzeczy na kompie ;)

1.wejdź na stronę www.imageshack.us/

2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE

3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,

a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ

4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU

5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO

6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ

7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW

Dostałam ja kiedys od miłej forumki i pomogła :rolleyes:

Monia jak chcesz to9 sprubuj wkleic fotki na FM wg tej "instrukcji"

Ja tak robie a tez nie umiem zbyt wielu rzeczy na kompie ;)

1.wejdź na stronę www.imageshack.us/

2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE

3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,

a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ

4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU

5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO

6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ

7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW

Dostałam ja kiedys od miłej forumki i pomogła :rolleyes:

dzięki Kakusku. następnym razem postaram się zrobić to w/ g tej instrukcji:rolleyes: o i żeby wyszło:confused:

Co Ty Moni, Ty masz taki blat!? Ja myślalam że gładki :o
no taki , tylko na tych moich zdjęciach nie widać;) dlatego do utrzymania jest trudny. trzeba czyścić mikrofibrą:) ale po zaimpregnowaniu powtórnym na razie odpukać jest idealny. nawet jak przetrę mokrą mikrofibrą dobrze wycisnietą nic nie widać maz!!!! ale z czasem jak impregnat schodzi robi sie bardzo pracochłonny:)

mam tez takie parapety- wszystkie 5;)

Czyszczenie czysczeniem, ale ja bym te wszystkie nierówności tak zapierniczyła ...

Mnie jest czasem trudno doszorować jakąś zaschniętą maź z mojego gładziutkiego. Jakbym miała taki chropowaty to chyba mogiła!

Ale że jest najładniejszy ze wszystkich granitów to fakt :yes:

właśnie ,że nie Monia, w ogóle on nie ma wgłebień głebokich:rolleyes: to tylko tak wygląda,ale jest zaimpregnowany i te nierówności nie są w rzeczywistosci tak duże jak na zdjęciu. to zdjecie trochę przekłamuje:) absolutnie nic nie wchodzi w te wgłebienia.

kwestia utrzymania blatu w czystości jest taka ,że zostaja paluchy, kropki tłuste( ale to sie da zmyć). i trzeba tak go wycierać ,żeby nie zostawiać smug:wiggle: a wtym to ja już jestem specjalistką

zaschnięte mokrą szmatką i po bólu;)

No na tym zdjęciu to on wygląda tak, że jakby mi ciasto naleśnikowe i jakieś inne półpłynne substancje pozasychały to bym musiała szczotą ryżową szorować ;)
spokojnie schodzi!!!! ale do bezproblemowych on nie należy!!! już urąbałam kant nad zmywarką , uderzając miską fajansową . kant sie uszerbał, a miska nie:wiggle::o

Moni, Ty zawsze programy śledzisz

Jakieś filmy na HBO itp są*fajne w najbliższym czasie? Ja to zawsze albo coś przeoczę, albo w połowie trafiam :rolleyes:

jak coś fajnego . dam znać

dziś na hbo comedy bedzie " zanim odejda wody" 21.50

wczoraj byliśmy na " dziewczynie z tatuażem". powiem,że nawet fajne.

ale myślę , że ksiązka może być ciekawsza;) czytał ktoś może??

Ja czytałam :)

Całą trylogię LARSSONA połknęłam z krótkimi przerwami na sen i pracę. Sąsiadka jak przychodziła do mnie pożyczyć trzecią część (bo w bibliotece miejskiej akurat był szał i na zapisy) to zadzwoniła dobrze po 22 -giej, czy nie za późno ale ona musi wiedzieć co dalej.

Wciąga i zostaje w pamięci.

A w kinie byłam na obu wersjach. Ta pierwsza, duńska, moim zdaniem, bardziej mroczna.Scena gwałtu wbija w fotel.

PanMąż nie czytał i musiałam mu dotłumaczyć kilka wątków..