Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, pozdrawiam, jak z trawnikiem. My kupilismy wertykulator i nie możemy go zastosować, bo ciągle pada lub popaduje. :(

A wertykulacji nie robi sie po deszczu :( Ziemia nie moze byc za bardzo mokra :(

Dzisiaj jest słońce, bezchmurne niebo, moze do wieczora ziemia troche przeschnie :)

ala właśnie wstałam i czekam na ogrodników. U nas nie lało wczoraj, więc M skosił trawę . jest lepsza, ale...... plamy suche są.

zwertkulują , wygrabią i zobaczymy. Dosypią na rabatki nowej kory;) dosadzą kilka berberysów załatwionych przez Kicię i zobaczą , co z mają katalpą , bo jest sucha jak badyl:jawdrop:

dzięki Alu :) wydaje mi się ,że trawa lepsza. ale raz wertykultywacja( chyba dobrze zapamiętałam ,), a 2 nawóz rozsypany 2 tygodnie temu może już zaczyna działać:)

ja wczoraj w 10 minut przycięlam tuje na wysokość i suchą lawendę na rabatce.:)

Magnolia maciupka kwitnie i wiśnia japońska, też maciupka zaczyna:)

a jeszcze takich kolorowych kwiatków do 2 doniczek muszę dokupić:) i będzie ok

Alu fotele też wkleiła Mirelka i już wiem o co chodzi.

dla mnie do odresteurowania i BOMBA11!!!!!

co do zjazdu to :confused: bardzo żałuję , ale coś tak czułam ,że nie wyjdzie.Tym razem:bash: ale ja mam daleko do was , w tamte strony w ogóle się nie zapędzam. najdalej na północ to Kielce:o

taki ze mnie patriota lokalny.

ale na kawkę w Krk zapraszam:rolleyes:

:(beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

Monia a ty na zjazd do Emirandy się wybierasz?????

Toz przecie specjalnie przełożyłam termin z 11 na 18 bo 11 Monia ma cos tam cos tam. I chwała jej za to, ja 11 okazuje się też nie mogę, bo 12 Mlody ma bierzmowanie i u nas duza rodzinna impreza bedzie.

http://www.e-gify.pl/gify/przyroda/slonce/slonce36_(www.e-gify.pl).gif

Miłej niedzieli, Moniko :hug:

dzięki za wielkie słońce.

u nas już jest gorąco !!!!

i okropnie pyli, wszystko na zewnątrz jest w żółtym pyle( taki drobny piaseczek)

Alu kupiłaś lawendę?????

dziś jesteśmy po wycieczce do Rytra/ koło Nowego Sąćza.

ale było gorąco:) letnio, upalnie. trochę pomoczyliśmy stopy w górskim strumyku:)

Idę na taras wsadzić truskawki do doniczki( wczoraj dostałam od cioci).:) trochę juz ciemnawo , ale wsadzić trzeba, aby były truskawki do bitej śmietany!!!!

Byłam tam na kolonii :) jakis czas temu

To daleko nie jeździłas na kolonie, ja z Gdyni byłam w Rytrze , Limanowej, Szklarskiej Porębie :)

MONIA miłego i goracego dnia życzę :)

U nas tylko 27 stopni, a w Krakowie na pewno więcej :)

Pamiętam jak bylismy w Krakowie 1999 roku w lipcu było 36 stopni w cieniu, to sa juz temperatury nie dla mnie przynajmniej w środku miasta :)

Skrylismy sie w klimtyzowanym centrum handlowym, ale od 17 do 24 rządziliśmy na rynku, był festiwal teatrow (trzyletni Mi był bardzo zafascynowany ) :)