Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

pętla na klinach?

Nieeee, z drugiej strony Z.. :) Na Klinach chyba nie ma tramwaju, co? ;)

hehe, pętla na Klinach to moja pętla :p

Witaj Monika :) Fajnie sobie poczytałam Twój wątek :) Będę odwiedzać.

Mam pytanie o barierki ochronne w oknach - kto je wykonywał? Firma Aluglass z Myślenic - http://www.firmaaluglass.pl/?? Możesz wkleić zdjęcie, bo nie widać :(

DSC01825http://

moje barierki z aparatu telefonicznego :rotfl:

ja chciałam takie barierki (zdjęcie pożyczyłam z dziennika pwasylcz

http://lh4.ggpht.com/_TB2pE3trVBE/TObPdqhb-0I/AAAAAAAAANE/ARgqdRFL6kE/s400/P1070569.JPG

Ja też chciałabym barierki ze szkła, ale takie, żeby nie wystawały za elewację, tylko były z nią zlicowane...

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

stolarz robi stopnie. stelaż już zamontowany. stopnie będą fornirowane.

barierki Basia zadzwoń do Aluglass oni robią barierki szklane. robili te nowe apartamenty pod zamkiem w Przegorzałach grafitowo-białe i dom za nimi "ślimak". w apartamentach są mocowane śrubami, a w domu ślimak bezśrubowo.

Gość monika996

1.robimy gładzie wewnątrz. trochę to potrwa. myślę ,że po świętach bedziemy montować schody i układać drewnianą podłogę.

2, na zewnątrz zaczynamy 2 etap tynków zewnętrznych, czyli końcowy klej, podkład i kolor.

3. dalej bałagan wszędzie prawie nie do ogarnięcia. Sajgon

Gość monika996
anula ja mam przymocowane do stropu w ceowniku , głębokość około 10 cm( zrobię jutro zdjęcie).ale chyba zostawię ten profil widoczny , nieżle wygląda :) u nas będzie mniej surowo. barierki takie jak w mieszkaniu u tej modelki Ewy Witkowskiej z " dobrego wnętrza" tylko prostsze . szare poręcze z ceowników, brak profili na stopniach( bo do naszych nie pasują ) i linki wewnątrz tylko równolegle do poręczy.

Gość monika996
doczytałam, ale ich jest za dużo. pomału przyswoję i przekaże mojej ogrodniczce. ona nie jest architektem krajobrazu, hoduje rośliny, ma szkólkę. więc raczej muszę polegać na swoim guście. więc im prościej tym lepiej. kosodrzewina lub cisy w szpalerze koło chodnika, bluszcz na skarpę, magnolia( żeby było kolorowo). tuje wzdłuż 2 stron ogrodzenia,( aby szybko zasłonić sąsiadów), trawy ( kępy ) przy murze , sosna przy murze od strony tarasu. i oczywiście lawenda i szałwia w kępach.

doczytałam u Daculi oczywiście. ma zaplanowany fajny ogród.

monika, daj mi namiar na firmę od szklanych barierek i napisz proszę ile cm na profil w wylewce, w który wkłada się szybę. Mam taki problem, że z jednej strony jest oparcie dla szyby w ścianie, ale z drugiej strony nie ma już ściany i nie ma nic, na czym ta szyba może się oprzeć. Nie wiem czy w takim wypadku taka forma montażu jest możliwa /// Musze do nich zadzwonić.

Gość monika996

pogoda nie nastraja. a u nas czas tynkow zewnętrznych. dziś chyba tylko zasmarują podkładem. i na tym koniec, bo zapowiadają cały czas deszcz.

w środku nadal sajgon 2 piętra się robią gładzie.

wszystko czekana montaż. kuchni, białe montaże , lampy, podłogi......

• 2 weeks później...
Gość monika996

witam z powrotem . już 1 maj.

1. Tynki zewnętrzne zrobione. jedna ściana spierniczona do poprawki( jak przestanie lać)

2. Zaluzje fasadowe gotowe.

3. sypialnia syna pomalowana. podłoga drewniana jutro będzie montowana u niego.

4. z malowaniem dalej dopiero po 3 maja, a więc 4 maja w moje imieniny.

5. montaż sauny

6. jutro mycie okien na 2 piętrze i łazienek przy sypialniach( biały montaż po 9 maja):)

Gość monika996

kłopoty z sąsiadaminie tylko Anula z forum ma problemy. ona z ekipami. my z sąsiadami. opiszę sytuację.

mieszkamy przy skrzyżowaniu 2 drog A i B. wjazd od głównej C od dołu ulicą A, ktora jest slepa i krzyżuje się z ulicą B rownoległa do tej głównej C( i ta ulica tez jest ślepa z kązdej strony. wiadomo ,że są to ulice kategorii osiedlowe, jeżdzą tylko mieszkańcy i ich "goście". raczej nikt obcy.

dziś na skrzyżowaniu po stronie ulicy gdzie mam wjazd ( około 11-12 metrow od skrzyżowania) stanął zakaz postoju na calej długośći mojej strony ulicy B. czyli nie możemy stać na własnym podjęzdzie ( jakby od stony chodnika za bramą na terenie gminy. wjadomo,że jakiś usłużny sąsiad to załatwił, bo mu przeszkadzały auta z naszej budowy, stojące na moim podjeżdzie od strony ulicy, po 1. zakaz postoju obowiązuje przy kazdym skrzyżowaniu 10m od skrzyżowaniu, więc znak dubluje tę zasadę.

2. po drugie ten sąsiad utrudnia korzystanie z podjazdu każdemu sąsiadowi na całej długości ulicy( bo znak tak obowiązuje\) , więc musi mieszkąc po drugiej stronie. nie ma tam zakazu.

3. po trzecie z żadnej innej stronie skrzyżowania nie ma tego znaku( dyskryminacja nas jako "nowych"

4. po czwartej ZikiT dał nam zezwolenie na wjazd na posesję z tej i tylko tej strony, więc jakby znosi własną decyzję. nie możemy korzystać normalnie z wjazdu . postój do 5 minut. żadnego postoju dla samochodów z meblami , śmieciarek , zopatrzeniowców, dostawców pizzy itp a po drugiej stronie ulicy można już się zatrzymać. normalnie bal. kto podejmuje tam decyzję, kto płaci za te znaki z naszej .

5. znak postawili dziś ( nikogo nie było na budowie) na granicy w odległości 1 cm od mojego muru, jeszcze nie zatartego pucem( teraz tego nie da się zrobić ). bez zawiadomienia . co za kretyni, nie mam słów.

6. płacimy za zajęcie pasa drogowego Zikitowi od 6 miesięcy na szerokości wjazdu( więc skargi są bezpodstawne ZiKiT dał nam zezwolenie) . prawie już 2, 5 tysiąca.wjazd 11 metrow od skrzyzowania przypominam iprawnie 10 metrow od skrzyzowania nie można stawać autem.nie dostaliśmy nigdy żadnego mandatu od Straży miejskiej i policji.

proszę o porady /choć i tak pojawię się w srodę w Zikicie z Ządaniem likwidacji tego znaku.

uff jak ktoś zrozumiał to proszę o komentrze.