Basia_KRK 07.04.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 pętla na klinach? Nieeee, z drugiej strony Z.. Na Klinach chyba nie ma tramwaju, co? hehe, pętla na Klinach to moja pętla Witaj Monika Fajnie sobie poczytałam Twój wątek Będę odwiedzać. Mam pytanie o barierki ochronne w oknach - kto je wykonywał? Firma Aluglass z Myślenic - http://www.firmaaluglass.pl/?? Możesz wkleić zdjęcie, bo nie widać DSC01825http:// moje barierki z aparatu telefonicznego ja chciałam takie barierki (zdjęcie pożyczyłam z dziennika pwasylcz http://lh4.ggpht.com/_TB2pE3trVBE/TObPdqhb-0I/AAAAAAAAANE/ARgqdRFL6kE/s400/P1070569.JPG Ja też chciałabym barierki ze szkła, ale takie, żeby nie wystawały za elewację, tylko były z nią zlicowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 07.04.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 4. schody dębowe fornirowane ( szczotkowane pod podłogę w salonie) Monika, kto Wam wykonuje schody? ta sama firma robi też stopnie? Jaki jest koszt takich schodów? u mnie też będą 4 biegi i 2 podesty. Kiedy będziecie zakładać stopnie? jestem strasznie ciekawa efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.04.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 stolarz robi stopnie. stelaż już zamontowany. stopnie będą fornirowane.barierki Basia zadzwoń do Aluglass oni robią barierki szklane. robili te nowe apartamenty pod zamkiem w Przegorzałach grafitowo-białe i dom za nimi "ślimak". w apartamentach są mocowane śrubami, a w domu ślimak bezśrubowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.04.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 1.robimy gładzie wewnątrz. trochę to potrwa. myślę ,że po świętach bedziemy montować schody i układać drewnianą podłogę.2, na zewnątrz zaczynamy 2 etap tynków zewnętrznych, czyli końcowy klej, podkład i kolor.3. dalej bałagan wszędzie prawie nie do ogarnięcia. Sajgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.04.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja też chciałabym barierki ze szkła, ale takie, żeby nie wystawały za elewację, tylko były z nią zlicowane... U mnie stanęło w końcu na szkle mocowanym bezramowo do profilu okna rotulami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.04.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 anula czyli takimi płaskimi śrubami, czy płaskimi kwadratami? a czy wewnątrz macie szyby w ceownikach, bez śrubowo i bez rotulowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.04.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 moja szyba na kładce nad salonem jest w profilu aluminium angobowane . bezśrubowo:)ale barierki będą normalne, nie szklane. potem opiszę jakie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.04.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 nie wiem jeszcze, chyba płaskimi śrubami.W środku - przy schodach szkło montowane rotulami, w holu na piętrze bez profilu, ale nie w ceowniku - można przymocować do stropu i później obłożyć g-k od zewnątrz. zobaczymy, czekam na oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 anula ja mam przymocowane do stropu w ceowniku , głębokość około 10 cm( zrobię jutro zdjęcie).ale chyba zostawię ten profil widoczny , nieżle wygląda u nas będzie mniej surowo. barierki takie jak w mieszkaniu u tej modelki Ewy Witkowskiej z " dobrego wnętrza" tylko prostsze . szare poręcze z ceowników, brak profili na stopniach( bo do naszych nie pasują ) i linki wewnątrz tylko równolegle do poręczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 08.04.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 :)ale u nas wichura. musiałam pozamykać okna. do poniedziałku przerwa.my suszymy na potęgę. nawet podłogówkę włączyliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.04.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 doczytałam, ale ich jest za dużo. pomału przyswoję i przekaże mojej ogrodniczce. ona nie jest architektem krajobrazu, hoduje rośliny, ma szkólkę. więc raczej muszę polegać na swoim guście. więc im prościej tym lepiej. kosodrzewina lub cisy w szpalerze koło chodnika, bluszcz na skarpę, magnolia( żeby było kolorowo). tuje wzdłuż 2 stron ogrodzenia,( aby szybko zasłonić sąsiadów), trawy ( kępy ) przy murze , sosna przy murze od strony tarasu. i oczywiście lawenda i szałwia w kępach. doczytałam u Daculi oczywiście. ma zaplanowany fajny ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.04.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 kto z czytających moj dziennik ma dachówkę NIBRA G10 w kolorze szarym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.04.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 My mamy, ale to jest szara glazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 12.04.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 monika, daj mi namiar na firmę od szklanych barierek i napisz proszę ile cm na profil w wylewce, w który wkłada się szybę. Mam taki problem, że z jednej strony jest oparcie dla szyby w ścianie, ale z drugiej strony nie ma już ściany i nie ma nic, na czym ta szyba może się oprzeć. Nie wiem czy w takim wypadku taka forma montażu jest możliwa /// Musze do nich zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 pogoda nie nastraja. a u nas czas tynkow zewnętrznych. dziś chyba tylko zasmarują podkładem. i na tym koniec, bo zapowiadają cały czas deszcz. w środku nadal sajgon 2 piętra się robią gładzie.wszystko czekana montaż. kuchni, białe montaże , lampy, podłogi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.04.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img705.imageshack.us/img705/9228/jajo2w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.04.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.swiateczne-tapety.pl/wielkanoc/wielkanocne-tapety-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Dziękuję za zyczenia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 01.05.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 witam z powrotem . już 1 maj. 1. Tynki zewnętrzne zrobione. jedna ściana spierniczona do poprawki( jak przestanie lać) 2. Zaluzje fasadowe gotowe. 3. sypialnia syna pomalowana. podłoga drewniana jutro będzie montowana u niego. 4. z malowaniem dalej dopiero po 3 maja, a więc 4 maja w moje imieniny. 5. montaż sauny 6. jutro mycie okien na 2 piętrze i łazienek przy sypialniach( biały montaż po 9 maja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 kłopoty z sąsiadaminie tylko Anula z forum ma problemy. ona z ekipami. my z sąsiadami. opiszę sytuację.mieszkamy przy skrzyżowaniu 2 drog A i B. wjazd od głównej C od dołu ulicą A, ktora jest slepa i krzyżuje się z ulicą B rownoległa do tej głównej C( i ta ulica tez jest ślepa z kązdej strony. wiadomo ,że są to ulice kategorii osiedlowe, jeżdzą tylko mieszkańcy i ich "goście". raczej nikt obcy. dziś na skrzyżowaniu po stronie ulicy gdzie mam wjazd ( około 11-12 metrow od skrzyżowania) stanął zakaz postoju na calej długośći mojej strony ulicy B. czyli nie możemy stać na własnym podjęzdzie ( jakby od stony chodnika za bramą na terenie gminy. wjadomo,że jakiś usłużny sąsiad to załatwił, bo mu przeszkadzały auta z naszej budowy, stojące na moim podjeżdzie od strony ulicy, po 1. zakaz postoju obowiązuje przy kazdym skrzyżowaniu 10m od skrzyżowaniu, więc znak dubluje tę zasadę.2. po drugie ten sąsiad utrudnia korzystanie z podjazdu każdemu sąsiadowi na całej długości ulicy( bo znak tak obowiązuje\) , więc musi mieszkąc po drugiej stronie. nie ma tam zakazu.3. po trzecie z żadnej innej stronie skrzyżowania nie ma tego znaku( dyskryminacja nas jako "nowych"4. po czwartej ZikiT dał nam zezwolenie na wjazd na posesję z tej i tylko tej strony, więc jakby znosi własną decyzję. nie możemy korzystać normalnie z wjazdu . postój do 5 minut. żadnego postoju dla samochodów z meblami , śmieciarek , zopatrzeniowców, dostawców pizzy itp a po drugiej stronie ulicy można już się zatrzymać. normalnie bal. kto podejmuje tam decyzję, kto płaci za te znaki z naszej .5. znak postawili dziś ( nikogo nie było na budowie) na granicy w odległości 1 cm od mojego muru, jeszcze nie zatartego pucem( teraz tego nie da się zrobić ). bez zawiadomienia . co za kretyni, nie mam słów. 6. płacimy za zajęcie pasa drogowego Zikitowi od 6 miesięcy na szerokości wjazdu( więc skargi są bezpodstawne ZiKiT dał nam zezwolenie) . prawie już 2, 5 tysiąca.wjazd 11 metrow od skrzyzowania przypominam iprawnie 10 metrow od skrzyzowania nie można stawać autem.nie dostaliśmy nigdy żadnego mandatu od Straży miejskiej i policji.proszę o porady /choć i tak pojawię się w srodę w Zikicie z Ządaniem likwidacji tego znaku.uff jak ktoś zrozumiał to proszę o komentrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts