talgo1 02.02.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 witajcie planując skredytowanie remontu parteru w domuzawisła nade mną widmo nie otrzymania kredytu mianowicie w zeszłym roku wystąpiłem o decyzje o warunkach zabudowy wiadomo wyciągnąłem mapki 1:500 narysowałem co i gdzie bo miałem tak zmianę sposobu użytkowania i chciałem postawić altanę i garaż był u mnie dzisiaj rzeczoznawca z banku robić zdjęcia i nie był zbytnio zadowolony z tego że jest decyzja o warunkach zabudowya nie ma pozwolenia na budowę i tu moje pytanie czy stawiając altankę przy budynku która nie przekroczy 25m2 muszę wystąpić o pozwolenie na budowę(altanka w moim rozumieniu to pomieszczenie gdzie zostawia się buty i kurtki i przechodzi do domu) i drugie pytaniechcę na tej działce postawić garaż z płyty warstwowej zwykły prostokąt na 3 samochody 6m szerokości i 12 długościww tym miejscu mam akurat wylany asfalt więc fundamentów nie będzie czy w tych przypadkach muszę wnioskować o pozwolenia na budowę i czekać pewnie z pół roku na pismo czywystarczy zgłoszenie zamiaru budowy jakim paragrafem się podeprzeć dla banku jeżeli wystarczy zgłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo1 03.02.2011 01:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dziękuje ci bardzoczyli zgodnie z art. 29 ust. 1 wystarczy zgłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.02.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nie wiem tylko, czy urząd zgodzi się z Twoją definicją altanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 03.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nie wiem tylko, czy urząd zgodzi się z Twoją definicją altanki. Ja też mam takie wątpliwości. Altanka to wolnostojący domek, bez fundamentów, o lekkiej konstrukcji. To, co chcesz postawić, to raczej ganek, dobudówka, na pewno nie altanka, tym bardziej że związany z budynkiem. Nie wiem, czy zgłoszenie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Moim zdaniem. Garaż (72m2) – nie ma bata tylko wg. normalnej procedury, tj. pozwolenie na budowę. Natomiast ta niby altana , to raczej ganek, a to powoduje, że nie budowa tylko rozbudowa, czyli znów pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 03.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 talgo,tak jak zwocili uwage koledzy,zle interpetujesz..... budynki musza byc wolnostojace.. jeszcze kolacze mi sie po glowie co mi powiedzial kiedys architekt...nie uzywac do zgloszenia slowa garaz,tylko budynek gospodarczy.... no,ale i tak takiej wielkosci jak sobie zalozyles,bez pozwolenia budynku nie postawisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo1 03.02.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 aha no to po pierwszym małym zadowoleniu trochę mnie ostudziłona moją niekorzyść czyli garażu nie związanego na stałe z podłożem na 3 stanowiska postawić nie mogę a wracając do ustawy można "miejsc postojowych dla samochodów osobowych do 10 stanowisk włącznie" faktycznie z tą altaną to raczej przybudówka kurcze i znów stanę w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 03.02.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 nie związanego na stałe z podłożem ani zwiazanego ani nie zwiazanego tez na pozwolenie na budowe raczej nie czeka sie pol roku,ja czekalam 6 tyg,do tego dolicz pare tyg papierologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 03.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 talgo1 to o czym piszesz, to nie altanka a rozbudowa budynku - pozwolenie na budowę. Budowa garażu (72m2) też niestety wymaga pozwolenia na budowę. Najdłużej trwa wykonanie projektu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 czyli garażu nie związanego na stałe z podłożem na 3 stanowiska postawić nie mogę a wracając do ustawy można "miejsc postojowych dla samochodów osobowych do 10 stanowisk włącznie" Jeśli przekonasz urzędnika, że garaż = stanowisko postojowe ….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts