adk 13.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 O to u mnie materiały miały kosztować 160000 ale na pewno wyjdą więcej. Archi mi dzisiaj powiedział, że nie stosuje się zwykle takich materiałów w budownictwie jednorodzinnym (za drogie), ale bał się zastosować gorsze ze względu na problemy z wodą jakie miał sąsiad. I ze względu na skarpę. Podobnie niektóre rozwiązania. Ale mnie to nie przeszkadza, Nie lubię gk i podwieszanych sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ja do dziś nie mam pojęcia, ile same materiały kosztowały/będą kosztowaćnie robiliśmy kosztorysu - wszystko na oko, nawet papiry dla banku na oko, hihi także się nastaw na jakiś maksymalny do udźwignięcia pułap i tak kombinuj, żeby się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 16.10.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Co do kosztów - na razie nic nie zapisuje,a może warto, ku pamięci Wydaje pieniądze bo przecież płacić trzeba. Działka, geodeta, architekt, urzędy... Myślę,że obudzę w sobie ducha księgowej jak już na serio się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ja zapisuje od samego początku, wydaliśmy już 14tys ( nie licząc działki i notariusza) a jeszcze nie wbiłam łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 16.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Na razie przełom miesięca ciepły zapowiadają. My startujemy najwcześniej 26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.10.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ławy myślę spokojnie w tym roku dacie radę. Nie pamiętam, który to był rok (zeszły, czy jeszcze poprzedni) ale pamiętam, że na budowach prace trwały nawet w grudniu. Także trzymam kciuki za późną i króciutką zimę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 hej,sluchajcie ja zielona jestem, jak to jest, wybiera ekipe na castingu podpisuje z nimi umowe i wplacam im juz zaliczke ? jesli tak to jaki procent, esli nie co jest gwarantem, ze zaczna u mnie w ogole budowac ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.10.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 hej, sluchajcie ja zielona jestem, jak to jest, wybiera ekipe na castingu podpisuje z nimi umowe i wplacam im juz zaliczke ? jesli tak to jaki procent, esli nie co jest gwarantem, ze zaczna u mnie w ogole budowac ? pozdrawiam Ja miałam wpłatę jakieś malutkiej zaliczki. Wydaje się mi, że nawet zaliczka nie daje Ci żadnej gwarancji. Miałam też zapis, że zwrot zaliczki jeśli nie podejmie się robót z mojej czy jego winy. Ale w sprawie umowy to zgłoś się najlepiej do Balbiny200 ona miała jakąś "wypaśną", dobrze zabezpieczającą interesy inwestora.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.10.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dobra firma nie potrzebuje żadnej zaliczki !!!! Trzeba tylko płacić za materiały, ale to najlepiej załatwić ze składem budowlanym i im bezpośrednio spłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 18.10.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 skrytym zaliczkobiorcom mówimy stanowcze NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.10.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Wpadlam z rewizyta;) i mysle, ze bede to robic regularnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 22.10.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zapraszam, im nas więcej tym weselej I każda rada na wagę złota a przynajmniej daje szanse na mniej błędów w tym całym budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam się i lecę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No i jest początek!!!! Gratulacje!I życzę nam obu jeszcze pięknej ciepłej jesiennej pogody do budowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Fajnie, że udało wam się zacząć. My też na dniach startujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.10.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 daj zdjęcia wykopów, daj!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 27.10.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Oj, już daje, chwila moment :) Tylko zgram zdjęcia i już wrzucam do dziennika. Dzień intensywny. Wróciłam do domu, pogadałam z ekipą, chłopy - oryginały jeden w jednego:lol2: Następnie zakupy - Najmłodsza w adidaskach do tej pory pomykała ale już kupiłam cieplejsze; kolacja, potem koniecznie spotkanie z dr Housem;) Małą oporządzić i poprzytulać do snu - prawie sama zasnęłam... Rozmowa nt studniówki - syn potrzebował pieniądze na zaliczkę to i odezwał się ludzkim głosem;) Ale już dostał i poszedł do swojej twierdzy. No i jestem:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.10.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 kocimieta, ależ robota leci:o, pogoda sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.10.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 wow! wow! wow! ale dziura teraz idzie blyskawicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 28.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 no no nie powiem! poszło z grubej rury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts