sylwerson 28.10.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ale japa! Białoszewski już o Was pisał - szara naga jama szaranagajama wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 28.10.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Sylwerson, co Ty piłaś Jeśli Białoszewski to "Szare eminencje zachwytu" Pochwała rzeczy codziennych... A pi-ec/-ach zabrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 28.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 piłaś, piłaś - dopiero sobie nalałam taka ociupinkę sama nie wiem czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 28.10.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Q tak, tak, to ja chętnie z tobą, ociupinkę ofkors , bo tak sama to nie bardzo a PanMąż już chrapie, jak zwykle zmęczony:sleep: http://img849.imageshack.us/img849/7674/15600x900szampan.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis067 30.10.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ojojoj co ja widzę Pierwsza łopata wbita! Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 30.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 No to idziemy prawie równo. Wy też tylko zero w tym roku robicie czy jakieś większe plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 30.10.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dakula - jest realny plan na zero. "...a w mojej głowie wojna myśli niespokojnych między ziemią a niebem ..." A może budować dalej... Nie mamy wybranych/kupionych materiałów, więźby, pokrycia ale to chyba najmniejszy problem. Jest ekipa i oni chcą pracować. A co jak śnieg spadnie, mróz ściśnie, przecież to Wschód Polski, zimny wschód A już mi się wydaje,że projekt mógłby być inny... A może coś zmienić, jakiś lifting, jeszcze można przez zimę. Za dużo się na Forum naoglądałam i już co innego mnie kręci A czy nie za duży metraż? Najstarszej już praktycznie nie ma w Polsce, syn wyjedzie na studia i przyjedzie, daj Boże, raz w miesiącu, zostaniemy we trójke z najmłodszą Tyle pytań i decyzji do podjęcia, wszelkie rady chętnie przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 01.11.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 eh, normalni ludzie nie tylko sprzątają groby....( my wczoraj robilismy porządki na działce), az z nutka zazdrości patrze jak Wam robota idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 01.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Teraz to już, droga kocimięto, po chłopie - nie kombinuj z projektem! chyba, że architekt dałby go radę odchudzić (czytaj: zmniejszyć ciut) w jakiś bezbolesny sposób ale czy to konieczne? przeciez taki Wam się podobał, taki zaakceptowaliście skąd wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A czy nie za duży metraż? Najstarszej już praktycznie nie ma w Polsce, syn wyjedzie na studia i przyjedzie, daj Boże, raz w miesiącu, zostaniemy we trójke z najmłodszą Tyle pytań i decyzji do podjęcia, wszelkie rady chętnie przeczytam koci, ja finiszuję i jeszcze stale zadaję sobie takie pytania... Postanowiłam jednak wytrwać przy pierwotnych zmianach, a jak się to sprawdzi w rzeczywistości to powiem pewnie za 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 01.11.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Aksamitka - robota idzie piorunem ale zaraz stanie: jutro będą murować bloczki, zaizolują, ocieplą, zasypią i na ten rok finito Sylwerson - wątpić rzecz ludzka... Siedzę i mieszam: racje, argumenty,doświadczenie życiowe, dobre rady... Mieszam i myślę. Myślę, aż głowa boli. Myślę i dalej nie wiem. I tak kombinuje,że aż się zapętlam. koci, ja finiszuję i jeszcze stale zadaję sobie takie pytania... Postanowiłam jednak wytrwać przy pierwotnych zmianach, a jak się to sprawdzi w rzeczywistości to powiem pewnie za 10 lat Dzięki ale tak długo nie mogę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 01.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Kocimięto, to Ty już budujesz! Gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 02.11.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Kocimięto - ale super już macie budowę w toku. Gratuluję Z tym metrażem nie kombinujcie bo niekoniecznie po zmianach Wam się to może podobać. Poza tym takie zmiany niosą za sobą wykonanie kolejnego projektu - zamiennego (koszty) i całą procedurę z tym związaną. My zmieniliśmy projekt już po wylaniu ław. Zmniejszyliśmy bryłę o 60m i dorobiliśmy dach wielospadowy. Ostatecznie nasz dom zamiast zmaleć - urósł, bo jeśli kiedyś zdecydujemy się zagospodarowąć poddasze to wyjdzie nieźle ponad 300m:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.11.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) koci potezne te fundamenty! widac juz jak duzo powierzchni domek bedzie zajmowal ale dzialka tez niczego sobie prawda ? zazdroszcze ruchu, emocji i zywych dowodow na budowe zapomnialam: watpliwosci masz jakie ? za male pomieszczenia, za duzo pomieszczen, inny uklad ? napisz, co Cie niepokoi Edytowane 3 Listopada 2011 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 03.11.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 lullaby,tutli_putli dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków Wszystkim pozostałym czytającym a nieujawniającym się też kjuta - mój PanMąż twierdzi, że nawet jak wszystko się układa to ja i tak znajdę powód do zmartwień, obaw, wątpliwości. Raki tak mają... Fundamenty wydają się potężne bo w bryle jest garaż 40 m, no i dom parterowy = rozległy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.11.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 koci wiem wiem, to ten etap to wydaje sie wielkie, potem bedziemy sie zastanawiac dlaczego to wszystko takie male, a na koncu znowu bedziemy sie martwic jak to powierzchniowo ogarnac podziel sie watpliwosciami, ja patrzac na Twoj projekt widze duzo nierownych form, zalaman (sciany), czy to celowe ? Wasza sypialnia ma tylko okno narozne i jest slaby dostep do okna poprzez zajecie troche powierzchni przez kotlownie, tak sobie glosno mysle tylko, czy to nie bedzie tylko swiatelko w tunelu ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 04.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witaj Ty Kocimiętko i inne komentujące. My budujemy dom z poddaszem i po 1 projekcie -wymęczonym jakieś 4-5 miesięcy i jego wycenie kosztów budowy zdecydowaliśmy się go obciąć o 80m, (mamy projekt indywidualny ) wcześniej były potrzebne pomieszczenia z uwagi na charakter pracy męża - ale po przeliczeniu kosztów powstał nowy projekt. Teraz mam wrażenie że kilka pomieszczeń mogło by jeszcze być mniejszych. Ale jak znam życie człowiek to taka istota ze każde pomieszczenie "zagraci" wcześniej czy później. Życzę Ci by udało się wam z tym stanem zero i bez przymrozków !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cześć, lecę dalej Życzę bez przymrozków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 05.11.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 koci ja patrzac na Twoj projekt widze duzo nierownych form, zalaman (sciany), czy to celowe ? Wasza sypialnia ma tylko okno narozne i jest slaby dostep do okna poprzez zajecie troche powierzchni przez kotlownie, tak sobie glosno mysle tylko, czy to nie bedzie tylko swiatelko w tunelu ? buziaki! kjuta - tak wyglądał nasz pierwotny projekt wnętrz, teraz jest już trochę lepiej - przynajmniej w sypialni jest duże okno:wiggle: http://img847.imageshack.us/img847/6994/sypialniapralnia.png Uploaded with ImageShack.us Ale załamane ściany zostały, dom ma ponad 19 m szerokości, taka prosta, długa ściana byłaby nudna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 05.11.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Bhm- witaj u mnie:) Przymrozki są ale nie straszne, a w ciągu dnia piękne słońce. Da się murować. Witam również wszystkich a raczej wszystkie odwiedzające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts