Bhm 05.11.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 My wczoraj zalaliśmy górny wieniec -teraz "stygnie" a potem dach i koniec w tym roku . Doczekać się nie mogę dachu Podejrzewam że potem nie będe się mogła doczekać następnego etapu i tak w kółko , - ja już chce po prostu mieszkać w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 06.11.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Do zapamiętania i w przyszłości zastosowania Gosiek33, dziękuję za adres wyszukiwarki http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fcse%2Fhome%3Fcx%3D010917338493219978588%3An80ozodnbrc "...Przy okazji znalazłam rozwiązanie wykonania lica fundamentów wystających z ziemi - tylko w tej wystajacej części trzeba styrodur lekko przetrzeć tarka do styropianu, dać siatkę z klejem- potem będzie łatwiej pokryć to bądź płytką,bądź tynkiem. Do styroduru ciężko coś przykleić." cytat z dziennika śmig_śmigalskiej, dziękuję Edytowane 6 Listopada 2011 przez kocimieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 07.11.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Z uwagi na wywołanie - "czytającym nieujawniającym się" witam się u ciebie, bo faktycznie jestem tutaj systematycznie i śledzę Domek faktycznie SPORY, ale przecież taki właśnie chciałaś Myślę, że w efekcie na pewno będziesz zadowolona, tylko teraz te fundamenty tak się wydają rozległe. Staną ściany, wykończenie i pomyślisz: no mało coś mam tutaj miejsca ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 07.11.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 kocimiętko - a co wynikło z narady? Fundamenty parterówki muszą wydawać się olbrzymie, ale to naturalne, nie panikuj. Jeśli jesteście z mężem zgodni, że dom za duży, to kombinujcie, ale trzeba pamiętać, że dach i tak zostanie duży, więc może nie ma większego sensu obcinanie metrażu? Co do wystających ponad poziom gruntu tarasików - nam majster doradził podniesienie fundamentów o jeden bloczek i teraz trzeba będzie nawieźć masę ziemi, dla wyrównania. Może u Was za wysoko bloczki poszły gdzieś? To można by jeszcze zdjąć, ewentualnie. A bryła już nowoczesną kostką nie będzie - przyjrzyj jej się jednak: jest piękny, nie nowoczesnością szkła i betonu, ale proporcjami, liniami.Nie martw się teraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 07.11.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 hej,wlasnie jakie wnioski z narady ?o zalamania chodzilo mi bardziej o sciany wewnetrzne, lamance na zewnatrz rzutuja na dach.jesli masz w calosci caly projekt, to bardzo prosze rzuc skan, tzn chetnie porownam z pierwszym rojektem, co sie zmienilo, na co zwrociliscie uwage, bo byc moze Wasze zmiany mi otworza oczy na cos, czego nie zauwazylam, nie dostrzeglam wczesniej.]pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.11.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Witajcie! kami1227 miło, że zaglądasz do mnie, liczę na rady, uwagi, spostrzeżenia Dziewczyny - rzutów nie będzie, ewentualnie jakiś mały fragment. Z różnych względów. Projekt domu musiał być dostosowany do naszych osobistych (momentami specyficznych) potrzeb, prowadzonej działalności i upodobań. Działki: obecna i nowa musiały zostać częściowo połączone (wejście/wyjście ) oraz przejazd, ale równocześnie zachować swoją odrębność. Wszystkie te zależności wpłynęły na powstanie ostatecznej wersji naszego bardzo indywidualnego projektu. Narada, w której mogłam uczestniczyć tylko niecałe pół godziny wyglądała mi na puszenie się czterech samców, z których każdy chciał udowodnić pozostałym,że to on jest tym samcem alfa. Za jednym przemawiała świeżo nabyta wiedza, za drugim spore doświadczenie zawodowe, za trzecim wieloletnia praktyka a za czwartym chyba pieniądze, bo ostatecznie to inwestor wszystko finansuje,łącznie z wynagrodzeniem tych specjalistów PanMąż twierdzi, że pewnych rzeczy już sie nie cofnie ale na dane warunki został wypracowany kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.11.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 czyli zmniejszacie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.11.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Nic - ani o centymetr Okazało się, że słowo k o m p r o m i s ma wiele znaczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 08.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Teraz nie ma co już zmieniać, bo lepsze jest wrogiem dobrego. Będzie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 09.11.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 myslalam, ze Wasza sypialnia to nr 7 z projektu wczesniej zapodanego, pokoj majacy sciane wspolna z garazem, stad moje pytanie lazienka z pralnia, ktora teraz dalas jest duza, podliczylam razem 15 m2, zaczynam sie lamac, czy przypadkiem swojego projektu nie zrobilam dla krasnoludkow, pewnie to normalne ale i tak mnie dreczy i zaczynam faktycznie rozumiec Twoje watpliwosci pewnie racje ma dakula i tego staram sie trzymac pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 09.11.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 myslalam, ze Wasza sypialnia to nr 7 z projektu wczesniej zapodanego, pokoj majacy sciane wspolna z garazem, stad moje pytanie QUOTE] Tak było zanim cały projekt się przeorganizował Co do wielkości łazienki i pralni - myślę, że są optymalne. PanMąż twierdzi, że z wiekiem mu brzuch rośnie i potrzebuje przestrzeni W pralni będzie pralka+suszarka obok siebie, bo jakos nie pasuje mi ustawienie tych sprzętów jeden na drugim, kosz na brudy, może mała, rozkładana suszarka, będzie też składzik chemii domowej i pewnie mnóstwo innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 09.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 tak - pralnia musi byc duża ja mam za małą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.11.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ja mam obok lazienki na pietrze garderobe wspolna dla wszystkich, ma 11m2 i chyba jednak zrobie na pietrze pralnie, dam i prake i suszarke obok siebie, podlaczenie wody nie bedzie problemem, bo sasiedztwo lazienki bliskie, a i skladowanie brudnych ciuchow szybsze niz gdybym wepchnela pralke i suszarke do pomieszczenia gospodarczego, w ktorych sa 3 pary drzwi i piec na parterze, jak myslicie ? koci uwazam na podstawie Twojej ostatecznej wersji sypialni i lazienki, ze zdecydowanie lepszy i bardziej funkcjonalny projekt teraz macie niz zapodany w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 10.11.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Hej, myślę tak. W obecnym domu mam wieeelką łazienkę na górze, z prysznicem i wanną, która jest też pralnią i suszarnią i jest tam jeszcze garderoba dostępna tylko z tej łazienki właśnie. Wiecznie ktoś tam jest, ktoś puka, ktoś chce tylko na minutkę, ogólny nieład, rozgardiasz i ruch jak na dworcu Wnioski: funkcje trzeba rozdzielać, lepiej 3 pomieszczenia niż jedno wielofunkcyjne, szczególnie przy dużej rodzinie. Pralnia na parterze może być w połączeniu z zsypem brudnych rzeczy rurą na dół. Tylko, że te czyste, uprane, poskładane trzeba i tak zanieść na górę i porozkładać I dlatego buduję p a r t e r ó w k ę, może będzie prościej, bez tego wiecznego kursowania góra-dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.11.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Kocimięta - na pewno będzie prościej. A ja poszłam dalej - pralnia będzie usytuowana przy łazience dziecięcej . Przez ścianę. Ale chyba nie będę się bawić w zsypy - bez przesady - to nie hotel, chociaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.11.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 (edytowane) zgadza sie, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma w tej garderobie chce zrobic pralnie, garderoba to moze za duzo powiedziane, to ma byc skladowisko rzeczy sezonowych, kurtki zimowe, odziez na sporty zimowe, dzieciaki w pokojach maja miec wg koncepcji tylko lozko biurko i komode na rzeczy codziennego uzytku, ewentulnie jakas poleczka na ksiazki, reszta gratow niepotrzebna w tej garderobie, moje wypociny obrazowujace o co mi chodzi tyle mowi koncepcja, nie wiem na ile zycie Edytowane 10 Listopada 2011 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.11.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Kocimieta sorry, że u Ciebie - Kjuta ja bym zrobiła szafę również przy tej ścianie z drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 (edytowane) Kocimięta - na pewno będzie prościej. A ja poszłam dalej - pralnia będzie usytuowana przy łazience dziecięcej . Przez ścianę. dokladnie tak u mnie takoz adk a to pewnie w trakcie sie rozbuduje, to na razie szybki szkic nie chce za mocno zagracac pokoju, bo gdyby trzeba bylo zaopiekowac sie niechodzaca mama, to pewnie tam jestem w stanie specjalne lozko wlozyc koci przepraszam ze sie wcielam Edytowane 10 Listopada 2011 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 10.11.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No własnie, każdy ma jakieś swoje potrzeby, kaprysy,uwarunkowania, dziwactwa nieraz, a jak się opublikuje rzut całości na forum to nie napiszesz przecież z detalami dlaczego właśnie tak ma być ,bo to zbyt duże wchodzenie w sferę prywatną. Widziałam już np. wydzielone pomieszczenie na parterze, gdzie będą spały 3 psy, z prysznicem, a jakże, żeby im łapki obmyć jak ze spaceru wrócą. Można? Można. Ale niekoniecznie się trzeba z tego zaraz publicznie spowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.11.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 psiarz psiarza zrozumie koci Ty juz mieszkasz w domu, a ten teraz bedzie kolejny, jestes doswiadczona powiedz mi kochana, warto w dolnej lazience montowac prysznic ? bedzie sie z tego korzystalo ? na gorze docelowo ma byc lazienka dzieciakow i nasza prywatna, zastanawiam sie nad sensem, duzo gosci nas nie odwiedza, a jesli juz to nie na dluzszy pobyt, myslisz ze sie to zmieni jak beda mieli gdzie nocowac, bo teraz ciasno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts