Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

Myślę, że w dolnej łazience prysznic się przydaje. Szczególnie jak się trzeba wybrać do szkoły/pracy w zbliżonej porze a ze słodkich dzieciaczków wyrastają buchający hormonami nastolatkowie, którzy to muszą odbyć swój poranny rytuał w łazience, bez prawa wstępu dla innych, też spragnionych porannych oblucji :yes:

No i wieczorne seanse w wannie - Ty leżysz a ktoś się dobija do drzwi i czar pryska:mad:.

A tak - jest prysznic w drugiej, idź człowieku i się szoruj do woli.

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzieki koci :)

mam nadzieje, ze nastepne zdjecia nie wstawisz przed kolejnymi swietami (czyli dopiero przed BN) ;)

widac postep na budowie i mury w calosci i zaizolowane na czarno i wieniec, byle tak dalej :) i byle pogoda pozwolila na spokojne zalanie stanu 0 :)

pozdrawiam weekendowo :)

Cześć Kocimiętko :)

Właśnie przeczytałam Twój dziennik. Bardzo mi się podoba asymetryczność elewacji - fajna, nietuzinkowa, nowoczesna :) Co do

"Czy tak po prostu jest, że projekt sobie, życie sobie a majster -praktyk sugeruje jeszcze inne rozwiązania?

Czemu ten dach taki połamany=drogi"

to u mnie majster trzyma się projektu wściekle, i ja bym była podejrzliwa do sugestii zmian przez wykonawcę - podobno najczęściej motywowane są chęcia ułatwienia sobie roboty.

Ten dach pewnie i wyjdzie drogi, ale 1) będzie ładny, 2) nie ma czegoś takiego jak "tani dach" :)

będę odwiedzać! :)

Witaj Tatarak !

Chyba ściągnęłam Cię myślami bo własnie dziś czytałam Wasze z sylwerson rozważania nt membrany,żwiru i geowłókniny Nie przypuszczam,żeby mi się to do czegokolwiek przydało ale fajnie się czyta :yes:

Twój avatar nieodmiennie kojarzy mi się z moją córką ( przez całe liceum była zakręcona na punkcie Nina) Ona juz z nami nie mieszka i bardzo za nią tesknię. :( Dobrze,że studiuje tylko czemu tak daleko, dlaczego nie widzi siebie i swojego miejsca w Polsce ???

Odnośnie budowania i projektów - rok temu podobało mi się co innego, teraz mój gust ( pewnie pod wpływem Forum) ewaluował... Ale widzę to w wielu dziennikach - dom jeszcze nie zbudowany a juz są plany co do następnego, okna się montuja a tu dywagacje, że chyba nie ten kolor, że orzech to już passe...

Chwiejną i zmienną jest zawsze kobieta pisał Wergiliusz. Pewnie miał rację :)

Pozdrów ode mnie córkę - zawsze nieskromnie powtarzam, że fani NIN to wyjątkowe osobowości ;) Jej wyjazd do Indii potwierdza moją teorię.

W moim dzienniku też jest cała historia projektów, które braliśmy pod uwagę wcześniej - całkiem innych niż dom, który w końcu budujemy. Mnie się pod wpływem forum "gust budowlany" bardzo zmienił :) norma.

pozdrowienia!

Wiatj kocimieta :)

Dlaczego ja tak późno do Cieboie trafiłam..... wybierałam się wybierał jak.... wiadomo ;)

Ale już się melduję i będę na bieżąco śledzić poczynania, projkt bardzo fajny, duże przeszklenia od ogrodu, czyli tak jak lubię ;)

Nie matrw się kochana pogodą na 100% zdążycie wszystko zrobić, wyjścia nie ma ;) Pociesz sie,że u mnie dach nie skończony a na koniec przyszłego tygodnia tynki wchodzą ..... chyba mnie porąbało :rotfl: ale i tak wiem ,ze się uda!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!!

choroba nie dostaje powiadomien, a tu czarno wszedzie ;) wyglada na sprytnie skonstruowany labirynt ;)

dwa dni powiadasz ? przelecialo i przeleci, a ja pewnie dalej na tym samym etapie bede, mam juz nerwa na mojego meza, jego zapal i podejscie do tematu

spodobalo mi sie powiedzenie o dobrych genach :lol: cos w tym jest ;)

Kjuta, a na jakim jesteś etapie? nie oglądaj się na męża - ja naszą budowę ciągnę i w zasadzie to swojemu raporty zdaję oraz czasami konsultuję dobór materiałów (czasami ;)). teraz jest równouprawnienie - mnie się jeszcze nie trafił wykonawca czy handlowiec, który by miał problem, że budowę nadzoruje inwestorka :) pierś do przodu i do dzieła :)

Dobre geny do podstawa!

Dzwoń, koniecznie z piersią do przodu ;)

chyba z plecow zaczne juz zgarniac :rotfl:

A ja powoli zapadam już w sen zimowy, zostaje tylko rozliczenie finansowe :p z majstrem za pierwszy etap, z którego w sumie jestem zadowolona, poszło sprawnie i bez zgrzytów.

faktycznie tylko ale skoro poszlo i szybko i sprawnie i co najwazniejsze wspolpraca w porzadku, to sa to dobrze wydane pieniadze :)