Tatarak 16.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 dzieki potrzebowalam kopa zawsze do usług! czekamy na raport z rozmowy telefonicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 hej kocimięta Juz kiedyś czytałam Twój dziennik ale jakos tak nic nie napisałam, sama nie wiem czemu. Piszesz, że Twój gust ewaluował... Pocieszę Cię - nie tylko Twój. I to wszystko przez TO forum !!! Teraz gdybym miała podejmować decyzję co do wyglądu mojego domu to chyba niczym nie przypominałby tego co teraz stoi na mojej działce Nie mniej jednak jeszcze nie myślę o następnym - jestem juz tak zmęczona tą budową, że nie chcę słyszec o następnej przez nastepne 20-30 lat Gratuluję czarnych fundamentów - są przecudnej urody Trzymam kciuki za dalsze budowanie i zapisuję do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 16.11.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Witaj i zapraszam! Z takim nickiem - palce lizać http://img163.imageshack.us/img163/2832/5247mainimage1246052682.jpg Uploaded with ImageShack.us Powiem tak - trudno ogarnąć to Forum, tyle się dzieje, tyle ciekawych wątków i zdjęć. Nie da się wszystkiego przeczytać i jeszcze pisanie o własnej budowie, a kiedy żyć? Tym bardziej mi miło,że znalazłaś chwilę i się odezwałaś. A mnie kompletnie rozwalił Twój list do św.mikołaja, pewnie masz już listę życzeń i na ten rok, pozdrawiam A z tym zmęczeniem budową to myślę,że trochę jak z porodem: krzyczysz,boli, jesteś zmęczona a potem zapominasz. Mija trochę czasu, łapiesz oddech i chcesz następne Edytowane 17 Listopada 2011 przez kocimieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 A z tym zmęczeniem budową to myślę,że trochę jak z porodem: krzyczysz,boli, jesteś zmęczona a potem zapominasz. Mija trochę czasu, łapiesz oddech i chcesz następne:lol2: No widzisz, nie każdy tak ma. Między moimi córkami jest 11 lat różnicy Świadomej róznicy !!! Więc jak z budowaniem będzie analogicznie to mogę sie przed własną smiercią nie wyrobić z tym drugim domem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 16.11.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No tu mnie nie przebijesz: po urodzeniu syna prawie 14 lat dojrzewała u mnie myśl o trzecim dziecku:)A decyzja o budowie domu podjęta właściwie na gorąco: - działka kupiona to co: niech leży czy budujemy?- budujemy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Kocimięta najlepszy jest tekst z porównaniem porodu i budowania Gratuluję pięknie wymalowanych fundamentów. O kurczak ja też ciągle albo nie dostaję powiadomień, albo dostaję kilka na ten sam wpis. To strrrrrrasznie wnerwiające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.11.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 hej dziewczynki przyszlam sie pochwalic ze dzis odbieram PnB, ha to jakby ujrzec dwie kreski na tescie ciazowym ciaza jednak bedzie jak u sloniat do porodu jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Kjuta- gratulacje!! teraz trzeba założyć dziennik budowy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.11.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Moja Julka ma 9 miesięcy i oczywiście nie w głowie mi kolejny dzidziuś, ale może tak za 3 latka zacznę o tym poooowooooliiii myśleć kjuta MEGA GRATULACJE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 17.11.2011 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Kjuta - super i zakładaj dziennik, już czas ! A mój majster chce więcej pieniędzy za stan zero niż się umawialiśmy, tzn ogólna kwota pozostaje bez zmian, ale chce więcej przed zimą dostać. I co teraz: dać te kilka tysięcy więcej czy trzymać się umowy? Podkreślę tylko, że jestem zadowolona z dotychczasowej pracy - obyło się bez problemów, fochów, pijaństwa i innych exscesów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Kocimięta - majster chce, żebyś zapłaciła za robotę, której jeszcze nie wykonał? osobiście nigdy bym na takie coś nie poszła. newerewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 17.11.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A ja się waham, rozpatruje to w aspekcie zaliczki na drugi etap budowy, w sumie dużo nie chce... A to chłop ze wsi, solidny i honorowy,całe życie na budowach. Myślę, że danie słowa i uścisk dłoni jest dla niego bardziej zobowiązujące niż podpis na papierze. Byliśmy u niego w domu na podpisywaniu umowy, więc nie jest to też człowiek znikąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Kocimiętko, a jak - nie daj boże - dostanie zawału i następny sezon budowlany spędzi w sanatorium, to Ci odda te pieniądze? tu nie chodzi tylko o jego uczciwość, ale też inwestorską przezorność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.11.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 U mnie kilka dni temu zdarzyła sie podobna sytuacja - zadzwonił stolarz, który wyceniał nam kuchnie i meble w łazience. Wycenił ale ponieważ cena nie do konca na usatysfakcjonowała to nie podjęlismy żadnych kroków. Po prostu szukamy dalej, myslimy , czasu jeszcze trochę mamy. No i ten stolarz (kolega męża) zadzwonił czy byśmy mu nie dali 6tys na poczet przyszłych robót a on nam wtedy da rabat Pogięło gościa normalnie. ja nie mam z nim żadnej umowy podpisanej , nic mu nie obiecywałam że on i nikt inny a on z takim tupetem. Odmówilismy ! U Ciebie trochę inaczej bo jest to ktoś kto już Wam coś robi..... Nie mniej jednak u mnie by to nie przeszło Wsadż na lokate i przez zimę urośnie - a wydatków jeszcze bedzie sz miec sporo wiec kazdy grosz sie liczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 17.11.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 kjuta - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! budowanie jest cool na męża nie ma co liczyć w szerszym aspekcie - robi, co musi, ale cała organizacja, poszukiwania ekip/materiałów na mojej głowie dotychczas nacięłam sie na jednych tylko chachmętów, reszta wykonawców naprawdę ok z kim bym nie gadała, mówi, że wszędzie budują kobiety damy sobie radę, baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.11.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 koci mysle, ze dalabym jeszcze zalezy o ile wieksza jest ta zaplata, ale dalabym, no taka jestem, ze musze sie najpierw sparzyc, aby przestac ufac ludziom dzieki wielkie pomysle o dzienniku ... jutro dzisiaj dogorywam po maratonie zmierzchowym w kinie, stara a glupia, ale jaka podjarana widokiem Edzia i wilkow milego piatku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 18.11.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Zanim wróciłam do domu to było już po wszystkim. PanMąż zapłacił tyle co trzeba, rozstali się w zgodzie i zapewnieniach o wzajemnej sympatii Majster obiecał, że wróci z pierwszym powiewem wiosny Ja też kocham seanse w kinie, nowych wilków jeszcze nie widziałam, ale ostatnio tak jak ty do Edzia tak ja wzdychałam do Antonia B. Z racji wieku bardziej mi pasuje Taki był demoniczny w "Skórze..." Almodovara. Zupełnie jak nie on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.11.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 "PanMąż zapłacił tyle co trzeba, ( ... )." Czyli, z zadatkiem na poczet przyszłych robót? Hm... Głęboooko bym się nad tym zastanowiła. Chociaż... wszystko zależy od tego, skąd jest ekipa i główny majster. A teraz z innej beczki... - skoro budowa przechodzi w sen zimowy, to znaczy, że.... nadszedł czas na wszelakiego typu inspiracje - zgadza się? Przyznam, że mój remont (ja nie buduję, tylko remontuję) również zapada, jak niedźwiadek w sen zimowy - z tym, że... ja ten czas zamierzam wykorzystać na wszelakiego typu plany, "wyceny", szukanie inspiracji.... w moich oczach to chyba najgorszy etap "prac" budowlano - remontowych. Jak to jest u Ciebie, u Was? A w ogóle, to... Witam i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 19.11.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Pozdrawiam budujące KOBIETY i cieszę się, że również wykonaliście cały plan na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.11.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Kardamina dobrze mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts