Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

my w sumie w projekcie mamy sensowne rozplanowanie urządzeń w łazience i przy nim zostajemy, a jeśli chodzi o kolory i dobór armatury, to po prostu musimy osiągnąć consensus między 1) ofertą rynkową a portfelem oraz 2) gustami moimi i męża - projektant mógłby tego nie wytrzymać nerwowo ;)

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my w sumie w projekcie mamy sensowne rozplanowanie urządzeń w łazience i przy nim zostajemy, a jeśli chodzi o kolory i dobór armatury, to po prostu musimy osiągnąć consensus między 1) ofertą rynkową a portfelem oraz 2) gustami moimi i męża - projektant mógłby tego nie wytrzymać nerwowo ;)

Nie wchodzi w ogóle w grę, żeby mi projektant coś narzucał. Nasz nas już zna i wie, że zawsze jest pytanie a ile to kosztuje, sam ma baaardzo zdrowo-rozsądkowe podejście. Sprzęty mam też już rozplanowane, ale bardziej chodzi o zorientowanie -0 to można zrobić tak a tak no i oni są od przekonania pana od płytek, że coś można zrobić mimo, że on mi wmawia, że tak się nie da :-). Przećwiczyłam już przy SSO takiego rodzaju pomoc :-).

Nie wyobrażam sobie iść do projektanta i dostać coś i wozić się z tym samemu.

A jakoś nastrój mi siadł :(

Zrobiliśmy stan "0" i myślałam,że zaraz będzie zima jak u nas co roku, taka z mrozem i śniegiem. A tu niespodzianka - ciepły listopad, początek grudnia też na plusie:o Patrzę na działkę i żal .....ściska - czemu nie dzieje się NIC ??? I już czarne myśli przyłażą z czarnych chyba zakątków mojego mózgu i zaczyna się czarnowidztwo - na pewno wiosna przyjdzie późno, na pewno śnieg będzie leżał do maja, ziemia zamarznie a noce będą polarne. Tak mam.

A poza tym to siedzę w domu z Najmłodszą, wychodzimy z zapalenia ucha :sick: i realizujemy się kulinarnie, chociaż skłamałabym mówiąc,że to moja pasja :no:

Na potwierdzenie - wycinamy i przeplatamy wyroby faworkopodobne.

http://img543.imageshack.us/img543/1107/pict0098by.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I jesteśmy z efektu z a d o w o l o n e

http://img849.imageshack.us/img849/1778/pict0097o.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A Panowie i tak zjedzą wszystko :lol2:

A jakoś nastrój mi siadł :(

Zrobiliśmy stan "0" i myślałam,że zaraz będzie zima jak u nas co roku, taka z mrozem i śniegiem. A tu niespodzianka - ciepły listopad, początek grudnia też na plusie:o Patrzę na działkę i żal .....ściska - czemu nie dzieje się NIC ??? I już czarne myśli przyłażą z czarnych chyba zakątków mojego mózgu i zaczyna się czarnowidztwo - na pewno wiosna przyjdzie późno, na pewno śnieg będzie leżał do maja, ziemia zamarznie a noce będą polarne. Tak mam.

O to masz tak jak ja :D

Ja też widzę zaspy śniegowe zanim mi mur oporowy między nami a sąsiadem wybudują. Poza tym ciągle oczami wyobraźni widzę złodziei wynoszących nasze teowniki stalowe i palety z cegłą i deski i różnych niedobrych ludzi uszkadzających złośliwie nasze ściany z cegły i betony, zamarzającą wodę rozsadzającą stropy i w ogóle wszelkie możliwe kataklizmy łącznie z wichurą porywającą w siną dal naszego blaszaka. Jedyne co mi jeszcze do głowy nie przyszło to powódź od strony Świdra wiosną ;-).

I też mi żal, że jest ciepło i można było jednak zamontować okna i wykańczać wnętrza podczas zimy. Jedyne co by nam w tym bardzo przeszkadzało to BRAK PRĄDU.

Powiem tak - Kocimiętko będzie dobrze :D

dziewczyny musi byś dobrze;)

ja pamiętam jak dokładnie rok temu spadł śnieg i niestety zabrakło kilku dni do przykrycia domku dachem ( stał tak biedniutki całą zimę ze śniegiem na strychu :( )

ale na wiosnę wszystko ruszyło i mogliśmy się wprowadzić zgodnie z planem ( co zazwyczaj rzadko się zdarza), oczywiście żyliśmy na walizkach około miesiąca ale dzieci musiały iść do szkoły od września więc nie było wyboru;)

Kocimiętko, faworkopodobne ciasteczka wyglądają smakowicie, aż ślinka cieknie:)

zaraz zajmiemy się przygotowaniami do świąt, więc głowę i ręce będziecie miały zajęte, niedługo potem będzie nowy rok i oby do wiosny!

pozdrawiam

Cześć

Nooo prezent co najmniej oryginalny. U mnie dużo kamieni, dużych i małych i wcale bym się nie obraziła jakby ktoś przyszedł i zabrał sobie. Niech mi tylko nie zryje ciężkim sprzętem działki ;)

Jakieś tam miejsce mogę dla nich wygospodarować, ale przesunąć te moje niektóre kamulce - tylko ciągnikiem chyba?

Hej kocimieta :)

Wiem,że takie czekanie to nic miłego ( ja niestety jestetm bardzo niecierpliwa), ale dla pocieszenia powiem Ci,że po pierwsze wiosna podobno ma przyjść bardzo szybko, marzec i kwiecień mają być rekordowo ciepłe!!!! :D :D :D ( ostra zima styczeń , luty,... podobno)....

Bardzo się ciesze z takich wiosennych prognoz :)

Po drugie skoro tak sie już stało ,ze macie mały przestuj, to możesz to spokojnie wykorzystać na planowanie wnętrz, dzięki temu kiedy nadejdzie ten czas, wszytkie decyzje będziesz mogł szybko podojmować i będziesz ich pewna ;)

Tak czy siak za 3 miesiące wiosna więc szybko zleci ;) :D

p.s

córeczka słodka ;)

wiosna podobno ma przyjść bardzo szybko, marzec i kwiecień mają być rekordowo ciepłe!!!! :D :D :D ( ostra zima styczeń , luty,... podobno)....

Bardzo się ciesze z takich wiosennych prognoz :)

Coraz bardziej lubię to forum! Nawet prognozę pogody można poznać :lol2:

Jeśli to, co mówi Karolina potwierdzi się, to już Wam zazdroszczę :)

Jak dobrze pójdzie, ja w kwietniu dostanę dopiero gotowy projekt :( Biorąc pod uwagę, że lipiec i sierpień są ostatnio w Polsce paskudne, a jesień ciężko przewidzieć, w najlepszym wypadku w 2012 postawię fundamenty :bash:

Tak, czy inaczej życzę nam wszystkim szybkiego nadejścia wiosny :)