compi 01.08.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Folię zrywaj póki się na słońcu nie zwulkanizuje.Wg mnie błędem było takie podparcie drzwi balkonowych. Powinno tam być pełne podparcie z profila okiennego. Warto w dziale okiennym uważnie poczytać o tym bo kłopotów potem jest mnóstwo. A może macie już systemowe gwintowane podpórki, wtedy tez jest dobrze, ale nie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 02.08.2012 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Aaa To w takim razie muszę zadzwonić do Pana od okien i zapytać czy mamy te systemowe podpórki czy tylko dwa drewniane klocki i pustkę miedzy nimi. A folię zaraz zamierzam zdzierać, tylko Najmłodszą nakarmię, śliczne słońce od samego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.08.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ten element powinien być połączony z oknem przed jego montażem. Po krótce, unikasz wtedy przede wszystkim mostka cieplnego, uzyskujesz sztywność ramy itp. Nie pozwól wsadzać tam żadnych cegieł czy styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.08.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Kocimięta - w ogóle pod każdym oknem - nie tylko tarasowym - powinnaś mieć taką systemową listwę parapetową. Tylko nie mam pojęcia, jak uratować sytuację, skoro okno zostało już zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 03.08.2012 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Człowiek się cieszy, wybiera kolor,profil, zastanawia się nad szybą a tu na koniec okazuje się, że to jeszcze mało. No nie wiem - firma od okien polecana, kierownik budowy w międzyczasie zaglądał i nic nie mówił, że źle. Jakim sposobem ja mogę wiedzieć więcej od fachowców? A po niedzieli wchodzą tynkarze i chłopcy od klinkieru. Mimo upału skóra cierpnie na samą myśl ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.08.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 http://aluplast.com.pl/index.php?grupa=14&podgrupa=56&doc=87 Tutaj masz to ładnie wytłumaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 03.08.2012 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 http://aluplast.com.pl/index.php?grupa=14&podgrupa=56&doc=87 Tutaj masz to ładnie wytłumaczone. Dziękuję compi Przeczytałam. Moi montażyści najwyraźniej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 03.08.2012 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Kocimięta - w ogóle pod każdym oknem - nie tylko tarasowym - powinnaś mieć taką systemową listwę parapetową. Tylko nie mam pojęcia, jak uratować sytuację, skoro okno zostało już zamontowane Okazało się, że ta listwa, o której piszesz Tataraku, jest. Tylko nie pod wszystkimi oknami. Np. w naszej sypialni tak ale już u Najmłodszej - nie. Według jakiego klucza zostały zamontowane będzie wyjaśniał PanMąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.08.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 hej koci znowu powracam, rozgladam sie i co widze, juz okna, juz dach, matko jedyna jak to u innych szybko idzie, gratuluje! my na razie sytuacje finansowa dogrywamy, na wiosne chcemy ruszyc i dopiero bede wyszukiwala wykonawce ja mysle na powaznie o skorzystaniu z usugi projektanta wnetrz, jeszcze nie wiem jakiego rzedu sa to pieniadze w mojej okolicy, ale znam siebie, wiem, ze wiele rzeczy mi sie podoba, natomiast nie umiem polaczyc tego, tak aby bylo dobrze, ladne i ostatecznie mi sie podobalo, mam jakies namiary na projektantke, ktora znajomej zrobila wizualki, podpowiedziala co i jak i nie sa to duze pieniadze, nawet sie zastanawim, czy juz nie udac sie i nie skorzystac z uslugi, byc moze przydadza mi sie wszelkie jej uwagi zanim poloze elektryke, moze jeszcze cos przesune itd. moja mloda idzie do 1 klasy, dobrze pamietam, ze Twoja najmlodsza tez ? w koncu wypadly jej dwa mleczaki, nie umiala sie doczekac, teraz nie potrafi sie doczekac rozpoczecia roku szkolnego, tornister ma i chce w nim chodzic na zakupy do spozywczaka pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 24.08.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 A witam, witam gdzie się podziewałaś? Niby szybko idzie to nasze budowanie ale nikt jeszcze palcem nie kiwnął w sprawie kredytu i zaraz będzie finansowe finito Byłam w kilku bankach, dostałam spis dokumentów jakie musze dostarczyć, włożyłam do szuflady i tyle. Czekam chyba na wygraną w lotto Projektantkę bierz, jeśli masz taką mozliwość, to nie żadna fanaberia tylko pomoc specjalisty. A i dziennik zakładaj Najmłodsza zimą skończyła 6 lat. Może iść do pierwszej klasy ale nie musi. Jak nie musi to nie pójdzie - dobrze jej w przedszkolu. Pozdrawiam w jeszcze wakacyjnym nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.10.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 kocimięto, z nieba mi dzisiaj spadłaś z tymi wylewkami w garażu Przypomnij mi kochana jak trzeba je zrobić prawidłowo - jakie tam zbrojenie się daje i przy jakim spadku, bo to jeszcze przede mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 07.10.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 No nie wiem Amtla czy pomogę Co do spadku to jest, w kierunku bramy garażowej, coś słyszałam,jak Panowie ustalali, że 1%. Co do zbrojenia to chyba nie ma, zawsze jakiś zonk, powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.10.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Tak mi się wydawało, że ze względu na ciężar samochodu itp. ale muszę w związku z tym sama poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.10.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Koci jak tam budowanie ? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 19.10.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Zajrzałam sobie sprawdzić co słychać. Samotny, czerwony listek na nowej podłodze garażowej ma taki nostalgiczny wydźwięk Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Tak mi się wydawało, że ze względu na ciężar samochodu itp. ale muszę w związku z tym sama poszukać... mnie wylewkarz wyjaśnił, że samochód nie jest wiekszym obciążeniem niż np. duża biblioteka mamy spadek 1% w kierunku bramy. i cieńszy styro (10 cm, gdy w domu 15 cm), dzięki czemu warstwa wylewki jest grubsza, ale żadnych dodatkowych zbrojeń nie ma - tylko takie mikrowłókna (zbrojenie rozproszone) , jak wszędzie. Koci - jak idzie szukanie kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 21.10.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 mnie wylewkarz wyjaśnił, że samochód nie jest wiekszym obciążeniem niż np. duża biblioteka mamy spadek 1% w kierunku bramy. i cieńszy styro (10 cm, gdy w domu 15 cm), dzięki czemu warstwa wylewki jest grubsza, ale żadnych dodatkowych zbrojeń nie ma - tylko takie mikrowłókna (zbrojenie rozproszone) , jak wszędzie. Koci - jak idzie szukanie kredytu? To u mnie w garażu beda stały dwie "biblioteki" bez zbrojenia, trudno Co do kredytu to będziemy załatwiać zimą, po Świętach, wtedy teoretycznie mamy luźniej zawodowo, więcej czasu. Chyba, że znasz Tataraku jakąś super ofertę to na nic nie czekam i biorę już Miło dziewczyny, ze tu zaglądacie, Amtla, kjuta, makowa_panienka pozdrawiam przy niedzieli, jak również innych czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.10.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Koci odnośnie kozy - a może tutaj i tutaj oraz np. tu ? I nie wiem czy akurat taką będą mieli ale bardzo dobre ceny mają na Godina w Miro Les Foyers Udało mi się ostatnio od nich kupić wkład za połowę ceny oferowanej u większości sprzedawców. Jedynie czas oczekiwania maja bardzo długi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 23.10.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Dzięki tutli_putli - do wyboru, do koloru Pewnym utrudnieniem w procesie decyzjnym jest to, że ja optuje za kozą jako formą lżejszą wizualnie a PanMąż woli tradyyjny kominek, tzn z wkładem i wielką obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.10.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Tutaj już nie pomogę - musicie sami dojść do jakiegoś konsensu. Może weź pod uwagę to jaką musi mieć moc kW i inne rozwiązania techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts