Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

Folię zrywaj póki się na słońcu nie zwulkanizuje.Wg mnie błędem było takie podparcie drzwi balkonowych. Powinno tam być pełne podparcie z profila okiennego. Warto w dziale okiennym uważnie poczytać o tym bo kłopotów potem jest mnóstwo. A może macie już systemowe gwintowane podpórki, wtedy tez jest dobrze, ale nie najlepiej.

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Człowiek się cieszy, wybiera kolor,profil, zastanawia się nad szybą a tu na koniec okazuje się, że to jeszcze mało. No nie wiem - firma od okien polecana, kierownik budowy w międzyczasie zaglądał i nic nie mówił, że źle. Jakim sposobem ja mogę wiedzieć więcej od fachowców?

A po niedzieli wchodzą tynkarze i chłopcy od klinkieru. Mimo upału skóra cierpnie na samą myśl ...

Kocimięta - w ogóle pod każdym oknem - nie tylko tarasowym - powinnaś mieć taką systemową listwę parapetową. Tylko nie mam pojęcia, jak uratować sytuację, skoro okno zostało już zamontowane :(

Okazało się, że ta listwa, o której piszesz Tataraku, jest. Tylko nie pod wszystkimi oknami. Np. w naszej sypialni tak ale już u Najmłodszej - nie. Według jakiego klucza zostały zamontowane będzie wyjaśniał PanMąż.

• 3 weeks później...

hej koci :D

znowu powracam, rozgladam sie i co widze, juz okna, juz dach, matko jedyna jak to u innych szybko idzie, gratuluje! my na razie sytuacje finansowa dogrywamy, na wiosne chcemy ruszyc i dopiero bede wyszukiwala wykonawce

ja mysle na powaznie o skorzystaniu z usugi projektanta wnetrz, jeszcze nie wiem jakiego rzedu sa to pieniadze w mojej okolicy, ale znam siebie, wiem, ze wiele rzeczy mi sie podoba, natomiast nie umiem polaczyc tego, tak aby bylo dobrze, ladne i ostatecznie mi sie podobalo, mam jakies namiary na projektantke, ktora znajomej zrobila wizualki, podpowiedziala co i jak i nie sa to duze pieniadze, nawet sie zastanawim, czy juz nie udac sie i nie skorzystac z uslugi, byc moze przydadza mi sie wszelkie jej uwagi zanim poloze elektryke, moze jeszcze cos przesune itd.

moja mloda idzie do 1 klasy, dobrze pamietam, ze Twoja najmlodsza tez ?

w koncu wypadly jej dwa mleczaki, nie umiala sie doczekac, teraz nie potrafi sie doczekac rozpoczecia roku szkolnego, tornister ma i chce w nim chodzic na zakupy do spozywczaka :lol:

pozdrawiam serdecznie :)

A witam, witam :) gdzie się podziewałaś?

Niby szybko idzie to nasze budowanie ale nikt jeszcze palcem nie kiwnął w sprawie kredytu i zaraz będzie finansowe finito Byłam w kilku bankach, dostałam spis dokumentów jakie musze dostarczyć, włożyłam do szuflady i tyle. Czekam chyba na wygraną w lotto :rotfl:

Projektantkę bierz, jeśli masz taką mozliwość, to nie żadna fanaberia tylko pomoc specjalisty. A i dziennik zakładaj :yes:

Najmłodsza zimą skończyła 6 lat. Może iść do pierwszej klasy ale nie musi. Jak nie musi to nie pójdzie - dobrze jej w przedszkolu.

Pozdrawiam w jeszcze wakacyjnym nastroju :cool:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Tak mi się wydawało, że ze względu na ciężar samochodu itp. ale muszę w związku z tym sama poszukać...

mnie wylewkarz wyjaśnił, że samochód nie jest wiekszym obciążeniem niż np. duża biblioteka ;)

mamy spadek 1% w kierunku bramy. i cieńszy styro (10 cm, gdy w domu 15 cm), dzięki czemu warstwa wylewki jest grubsza, ale żadnych dodatkowych zbrojeń nie ma - tylko takie mikrowłókna (zbrojenie rozproszone) , jak wszędzie.

Koci - jak idzie szukanie kredytu?

mnie wylewkarz wyjaśnił, że samochód nie jest wiekszym obciążeniem niż np. duża biblioteka ;)

mamy spadek 1% w kierunku bramy. i cieńszy styro (10 cm, gdy w domu 15 cm), dzięki czemu warstwa wylewki jest grubsza, ale żadnych dodatkowych zbrojeń nie ma - tylko takie mikrowłókna (zbrojenie rozproszone) , jak wszędzie.

Koci - jak idzie szukanie kredytu?

To u mnie w garażu beda stały dwie "biblioteki" bez zbrojenia, trudno ;)

Co do kredytu to będziemy załatwiać zimą, po Świętach, wtedy teoretycznie mamy luźniej zawodowo, więcej czasu. Chyba, że znasz Tataraku jakąś super ofertę to na nic nie czekam i biorę już :)

Miło dziewczyny, ze tu zaglądacie, Amtla, kjuta, makowa_panienka :) pozdrawiam przy niedzieli, jak również innych czytających :bye:

Koci odnośnie kozy - a może tutaj i tutaj oraz np. tu ? I nie wiem czy akurat taką będą mieli ale bardzo dobre ceny mają na Godina w Miro Les Foyers Udało mi się ostatnio od nich kupić wkład za połowę ceny oferowanej u większości sprzedawców. Jedynie czas oczekiwania maja bardzo długi .