Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

Koza fajna rzecz, prosta, ta na zdjęciu tez podoba mi się bardzo. Dopytaj jednak czy po tygodniu ta ładna rura spalinowa w kolorze bordo dalej będzie bordo, bo wg mnie zmieni kolor na czarny prędzej czy później, ale mogę się mylić.

Aha, pod kozę należy na pewno coś podstawić lub ułożyć, bo ta wykładzina z żurnala tam jakoś nie pasuje : ). Modne jest grube mleczne, szlifowane szkło.

Edytowane przez compi

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Compi, Ty jak zwykle konkretnie i rzeczowo :) Pewnie,że dopytam o wszystko jak już się zdecyduje na konkretny model. Póki co trwają pertraktacje i uzgodnienia. Koza czy kominek...Czerwone czy czarne, małe czy duże... A może z płaszczem wodnym?

PanMąż twierdzi, że w kozie to ON palić nie będzie :no:

Mieliśmy ten sam dylemat, tyle że u nas to ja optowałem za kozą. Teraz mamy taki wkład, że i piekło można w salonie zrobić i normalnie podtrzymywać fajną temperaturę w całym domu. Jeśli będzie wkład to na pewno warto na etapie murowania ścian i wylewania stropów pomyśleć o DGP, aby potem nieprzemyślanych wcześniej kanałów nie zabudowywać karton gipsami. Wg mnie koza nie będzie wstanie dogrzać wszystkich pomieszczeń w piętrowym domu.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Koci ale masz porządek :). Mnie po raz tysięczny czeka sprzątanie po ekipie. Mam nadzieję, że tym razem niewielkie.

Jak się zrobi ocieplenie to już to wygląda z zewnątrz jak dom a nie jak budowa prawda?

W moich okolicach ze względu na specyficzny dach prawie wszyscy kojarzą mój dom i się dziwią, że my jeszcze się nie wprowadzamy - no jak to przecież elewacja już jest ;).

Pozdrawiam

A jeszcze o kozie - strasznie się mi podobają takie "stylowe" kozy.

Ale baliśmy się o dzieciaki - niby są mądrzy, głupot nie robią ale czasami jak coś wpadnie do głowy to... aż strach się bać. No i baliśmy się sytuacji, że ktoś do nas przychodzi z małym dzieckiem, a my zamiast się rozrywać ze znajomymi biegamy za dziecięciem, żeby się nie poparzyło.

• 3 weeks później...

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć serdeczne życzenia.

Niech świąteczne dni będą czasem duchowej refleksji, rodzinnego ciepła i szczęścia,

spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień .

Życzę, aby Nowy 2013 Rok, upłynął w spokoju, zdrowiu i pogodzie,

przynosząc wiele osobistych i zawodowych sukcesów i radości.

http://traler.blox.pl/resource/MerryChristmas_400x400.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj u mnie, slawo05 :) Z taaakimi nogami tanecznym krokiem przejdziesz przez cały ten budowlany bałagan :)

Coraz rzadziej tu jestem, poniewaz totalnie pochłonęła mnie wykończeniówka. Dziwny to czas kiedy sen z powiek spędza kolejny wybór koloru, wzoru, faktury, ceny. I trzeba być kobietą, zdecydowaną, stanowczą, nieugiętą i przekonaną o swoich racjach w pertraktacjach i z majstrami i osobistym PanemMężem. ;) A ja taka nie jestem i coraz częściej odpuszczam...

• 2 weeks później...