mikiada 18.03.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wpadlam z rewizytą i od razu się zakochałam. Milutko tu u Ciebie i domek pięknie się zapowiada.. ja następny też będę budować parterówkę, dlugo też walczyliśmy z wyborem przy rozpoczynaniu budowy ale zwyciężył wariant ekonomiczny. Świetnie czyta się Twój dziennik.. pogodna z Ciebie dziewczyna, też walczę z paleniem męża i już kombinuję jak go tu wysłać na terapię wstrząsową. Łączy nas też wiek... mąż już przekroczył magiczną granicę, ja powoli się zbliżam...Gratuluję odwagi z założeniem firmy i szczerze zazdroszczę.. może wykorzystam ten czas z maluchami i też się zmobilizuje do zmian w życiu... Patrząc na daty to wystartowałaś ostro.. imponujące! Życzę mnóstwa energii. chociaż odnoszę wrażenie że tego Tobie nie brakuje, cierpliwości do urzedników i pamiętaj jeżeli coś nie od razu się udaje to zawsze powtarzaj sobie nic nie dzieje się bez przyczyny... ostatnio często to powtarzam, najpierw wkurzam się że np. dostawa styropianu się opóźnia a potem okazuje się że w tym tyg. w którym mieliśmy rozpocząć ocieplanie pada cały tydzien.. wiec i tak termin przesunalby sie.. NIC NIE DZIEJE SIE BEZ PRZYCZYNY..WSZYSTKO MA SWOJ CZAS. Budowa uczy mnie cierpliwości. Pozdrawiam i życzę miłego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 18.03.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Mikiada, dziękuje za ciepłe słowa. Masz zupełną rację w tym co piszesz: "NIC NIE DZIEJE SIE BEZ PRZYCZYNY..WSZYSTKO MA SWOJ CZAS". Święte słowa. A cierpliwosci już się uczę czekając na te nieszczęsne warunki zabudowy. Z drugiej strony łapie każdą chwilę, żeby się dokształcać na Forum przed godziną "0". Chyba czuję się jak koń przed zawodami: przebieram nogami, strzygę uchem, adrenalina skacze a tu ktoś za pysk trzyma - jeszcze nie czas... Idę do małej przytulić się przed snem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 19.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam, domek fajnie się zapowiada:) ja też buduję parterowy ( chociaż marzyłam o pięterku, ale mąż mnie przekonał) będę śledziła postępy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 19.03.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witaj Monikarat! Nie prowadzisz dziennika swojej budowy, może masz taki zamiar? Chętnie zobaczyłabym Twoją parterówkę: projekt, rzuty, wnętrze, inspiracje Namiętnie podglądam rozwiązania zastosowane w domach parterowych, żeby popełnić jak najmniej błędów.Zaglądaj, będziemy się wspierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 19.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 nie prowadzę jeszcze dziennika, ale kto wie..... buduję dom aneta z pprojekt, niestety na forum nie znalazłam nikogo kto by ten domek budował, tylko na stronie projektu jest forum i tam wymieniamy się doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 22.03.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witaj!!! Nie wiem co dalej z Twoim projekcikiem, ale dzisiaj natknęłam się na taki podobny to Twoich założeń i pomyślałam, że go podeślę. A co mi tam, przecież nawet jak już masz narysowany to chyba nic złego nie robię http://www.archigraph.pl/projekt/lemko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 22.03.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dziękuję za linka ! A Ty ciągle na bieżąco z projektami, wyłapujesz wszystkie nowości Mój architekt mówi, że zaczekamy na warunki zabudowy, a wstępny szkic projektu już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 22.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dziękuję za linka ! A Ty ciągle na bieżąco z projektami, wyłapujesz wszystkie nowości Mój architekt mówi, że zaczekamy na warunki zabudowy, a wstępny szkic projektu już jest To chyba jakieś uzależnienie:) albo nadmiar wolnego czasu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 się nie martw, tylko dzwoń do urzędu - nasze warunki byłyby szybciej, gdyby niejaki Majchrzak urzędnik nie zgubił ich na 2 tygodnie ale dzięki moim telefonom i najazdowi na urząd znalazł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 01.04.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 fajnie, ze u Ciebie juz cos zaczyna sie dziać, wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 01.04.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Taa... Mała przyniosła wierszyk z Przedszkola: " Wiosna nie znosi leni. Wiosna jest pracowita. Więc zacznij wiosenne sprzątanie. Wiosna cię wita." Porządkujemy działkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 07.04.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 a co tam za śmietniczek był na działce Waszej? dlaczego Ciebie nie ma na zdjęciach? albo jesteś tylko się nie przyznajesz do siebie co z pozwoleniem na budowę? która wersja projektu, bo się zgubiłam? jaki ogród będzie? od której strony świata wjazd? starsze dzieci będą mieszkać z wami czy z doskoku tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.04.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam w "...piątek, tygodnia koniec i początek..." I odpowiadam: Śmietniczek był bo działka sobie stała i była niczyja. My ją kupiliśmy pod koniec listopada, wszystko było śniegiem przykryte. Przyszła wiosna,śnieg stopniał a tam - masakra. Ale juz ogarnięte i w miarę wysprzątane. Na zdjęciach mnie nie ma bo przecież ja to wszystko dokumentuję Ciągle czekam ( 3 miesiąc !!!) na warunki zabudowy. Gmina ma takie tempo wydawania, zaległości są jeszcze z 2010 roku !!! Moja droga do pnb zapowiada się dłuuuga Projekt jeszcze nie przybrał wersji ostatecznej, mamy czas.................. Wjazd od wschodu czyli ok. Na 100% to bedzie mieszkała z nami najmłodsza, 5-latka. Najstarsza już 3 rok poza domem. Tylko syn mnie straszy, że pójdzie na studia tu, na miejscu, bo gdzie mu będzie lepiej niż u mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 08.04.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam serdecznie:)Wpadłam z rewizytą, poczytałam dziennik i ... przypomniałam sobie ten czas, gdy my z niecierpliwością oczekiwaliśmy na warunki zabudowy, a potem na pozwolenie. Niestety w naszym kraju tak jest, że mamy przerost papierologii w stosunku do mocy przerobowych. Coś na ten temat wiem;). Trzeba przez to po prostu przejść, aby potem wspominać z uśmiechem ten czas oczekiwania. Bynajmniej my wspominamy to właśnie w ten sposób. Szkoda życia na nerwy i stres:). Porządki na działce ruszyły pełną parą, zapału więc Wam nie brakuje. Wierzę, że lada chwila rozpoczniecie budowę swojego domku, a potem... A potem w nim zamieszkacie i nawet nie będziecie wiedzieć kiedy upłynął ten czas żmudnej budowy... Pozdrawiam Was serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 10.04.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 kocimieta - wkleiłam u siebie wzór umowy z murarzamiespecially for youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 11.04.2011 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Dzięki sylwerson, jesteś wielka! A ja w jakimś oszołomieniu niedzielnym wpisałam się do Twojego dziennika !!! Wyrzuć mnie stamtąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.04.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja Cię lubię i nie będę wyrzucać i co mi zrobisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 15.04.2011 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 21.04.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 WESOŁYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/images.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 01.05.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 hej, hej jak tam po świętach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts