Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję za gratulacje i współodczuwanie ;)

Taka przeprowadzka to specyficzny stan: burzy się dotychczasowy rytm, ustalony porządek, i w nowym i starym domu chaos... Trzeba wydeptać nowe ścieżki, dodać co najmniej 15 min więcej na poranne "oporządzenie" siebie i dziecka.

Dziecko pokoju jeszcze nie oswoiło :(

Póki co śpimy sobie we trójkę: ja z Najmłodszą i Misiem. I żeby była jasność, to nie chodzi o Męża :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj ponownie :)

Dachówka najpierw - wspaniała :D Betonowa jest strzałem w dziesiątkę absolutnie! :wiggle: (patrz moja ;) )

Serwantka - no po prostu genialna! O wiele bardziej jej do twarzy w nowym ubraniu. I na nowym tle. Kolorek ściany - też super :)

Generalnie - fantastycznie że już mieszkacie. Córa się przyzwyczai. Może boi się, że nie trafi w nocy, że się zgubi? Moja mała tak po przeprowadzce miała. Nie mogła się odnaleźć po ciemku. Ale po kilku miesiącach jest juz dobrze.

• 2 weeks później...

Dziękuje za gratulacje i pochwały ;) Czas pędzi, jak człowiek jest już "wprowadzony" to tempo prac drastycznie spada, niestety.

Najmłodsza juz coraz częściej śpi u siebie, to nie tak, że się boi ciemności, całą noc palą się lampki przypodłogowe:

http://img5.imageshack.us/img5/7333/wthc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ale nie, ona chce "rączki", żeby ją trzymać. Przydałaby się taka jak z "Rodziny Adamsów" ;)

Tataraku - nie pomogę,serwanktę dobry człowiek przemalował :) Sama, samiusieńka to malowałam niedawno lustro, dosyć duże, było w złotej ramie a mi pasowała srebrna. Farbę ( w aerozolu) kupiłam w LeroyM, znalazłam w garazu resztki folii malarskiej. Dzień, w którym spłynęło na mnie natchnienie nie był najlepszy bo grzało niemiłosiernie i słońce odbite od lustra mnie skutecznie oślepiło ( malowałam na na zewnątrz, na trawie,żeby niczego przy okazji nie porebrzyć. Wyszło srebrne z przebłyskami złota, nieduzymi i tylko ja to widzę. Zdjęć z serii przed-po brak.:)