Barbara2011 02.02.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam, Przeszukuję cały internet i wypytuję wszystkich znajomych, jednakże nadmiar informacji jak i ich przedawnienie sprawiają, że obecnie nie potrafię znaleźć "końca" od którego należałoby zacząć. W związku z czym byłabym wdzięczna za wszelką radę jaką otrzymam. Otóż sprawa wygląda następująco: działka rolna teściów --> część chcą wydzielić i przekazać mojemu mężowi w drodze darowizny --> ta część ma zostać przekształcona na działkę budowlaną --> dalsza część jest już dla mnie jasna.Działka obecnie jak i po podziale będzie miała dostęp do drogi jak i pow. ponad 0.3ha, przylega ona bezpośrednio do domu teściów. Moje pytanie brzmi: gdzie się udać najpierw? Do geodety? Jakie dokumenty należy przygotować? Z jakimi kosztami trzeba się liczyć? Tak jak pisałam wcześniej, szukałam już informacji, ale były one przedawnione lub/i nie zawierały konkretnych wskazówek, z których taki laik jak ja mógłby coś wywnioskować. Jeśli podobny temat pojawił się wcześniej, proszę o linka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 03.02.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Barbara idź najpierw do notariusza, porady udzielają gratis. Tam się wszystkiego dowiesz jak to zrobić, jakie dokumenty są potrzebne oraz jakie koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts