Yorey 03.02.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wielce Szanowni, wiosną chcę ruszyć z budową domu i umyśliłem sobie, żeby powietrze do domu podawać przez zakopaną rurę - pytanie: czy ( i jak?) da się to zrobić we własnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 03.02.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki! Tak też od początku myślałem, ale... sporo producentów twierdzi, że rura powinna być pokryta antybakteryjnym czymsiś, jakoś trzeba rozwiązać odprowadzenie wody wykroplonej. I czy toto można jakoś kręcić (działka ma jakieś 40m x 40m)? I jaka długość będzie optymalna dla domu o powierzchni około 200m2 Przy okazjj - czemu rura karbowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.02.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wszystko już było omawiane.Rury karbowanej nie polecam na rorowca.Generalnie są inne sposoby na GWC samodzielnie wykonane.Glikolowy u mnie w Dzienniku, żwirowy i z Maxa w głównym wątku o GWC założonym przez Adama_mk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ma wady! Jest KARBOWANA! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 04.02.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 OK, na czym polegają felery karbowanej? I jak to najmądrzej rozwiązać? W sensie - z jakich rur, jak je łączyć, jak zaginać, jak długie, na jakiej głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 04.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Yorey wysil się i poszukaj trochęNikt ze znających najlepiej ten temat nie będzie pisał tego samego co już było napisane w odpowiednich wątkach trochę pomogę:gwc site:forum.muratordom.pl wpisz to w google Edytowane 4 Lutego 2011 przez michal_mlody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 04.02.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 starik, brnę przez niezwykle zacny wątek WSK Adama, ale to na miesiąc czytania, z czego 3/4 dotyczy wodnych, które u mnie nie znajdą zastosowania, dlatego ośmielam się tworzyć nowy wątek i zadawać proste pytania, na które można odpowiedzieć dwuzdaniowej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts