Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 230
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Biedronce ostatnio były piwo Carlsberg po 2.19 oraz deserki czekoladowe po chyba 1,59 takie z pianką czekoladową. Że nie wspomne o tanich jogurtach gruszkowych czy innych. I ser żółty, krojony Morski.

Jeśli chodzi o wędliny to jak chyba pisałem PIKOK z Lidla. I dość niezłe piwo Argus malinowe (choć w większych ilościach zasłada strasznie paszczękę). A i w Lidlu smaczny Advocat, ale ten niemiecki, duży. A od wczoraj - akcesoria dla rowerzystów. Dobrej jakości i niezbyt drogie.

Mały napisał:
W Biedronce ostatnio były piwo Carlsberg po 2.19 oraz deserki czekoladowe po chyba 1,59 takie z pianką czekoladową. Że nie wspomne o tanich jogurtach gruszkowych czy innych. I ser żółty, krojony Morski.

Jeśli chodzi o wędliny to jak chyba pisałem PIKOK z Lidla. I dość niezłe piwo Argus malinowe (choć w większych ilościach zasłada strasznie paszczękę). A i w Lidlu smaczny Advocat, ale ten niemiecki, duży. A od wczoraj - akcesoria dla rowerzystów. Dobrej jakości i niezbyt drogie.

Pikok z Lidla faktycznie smaczny, schab szczególnie :). Jak się jednak policzy ile te wędliny kosztują w przeliczeniu na kilogram to wychodzi na to że taniej pojechać do jakiegos dobrego, nawet drogiego mięsnego i kupić pokrojone na wagę.

Zachęcony przez was byłem na zakupach w Biedronce i cos tam kupiłem. Faktycznie takiej tandety straszliwej nie zauwazyłem. Praktycznie ten sam standard co Lidl czy Netto.

bladyy78 napisał:
(...) Wszyscy nas doją nas jak tylko mogą, i się śmieją z głupiego narodu że na to wszystko pozwala.

Ale w Biedronce nas doją mniej niż Pana Prezesa na Ochocie! Okazał się frajerem, że dał się tak wydoić! Ja tam kupuję w dyskontach choć do biedoty się nie zaliczam [tak mi powiedzieli w banku sprawdzając zdolność kredytową]. Może dlatego stać mnie na kredyt, że nie kupuję [zwykle] w ekskluzywnych sklepach? Kto oszczędza to i ma - jeden więcej drugi mniej.

K.

jako fanka Biedronki, podam taki przyklad:

-wczoraj zabraklo mi kawy, a tu niespodziewanie goscie w drzwiach (8.00 rano, wiec kawa obowiazkowo;)

lece do osiedlowego sklepiku, bo do stonki daleko, patrze-nesca 23zl:rolleyes: kupilam wiec tylko malą za 7zl (jak mus to mus-jakos przezylam), a popoludniu do biedronki i patrze, oczom nie wierze....nesca 17zl (o gratisie nie wspomne:jawdrop:)

Ptasie mleczko w osiedlowym sklepiku kosztuje 11,60zl a w Biedronce 8zl...przykladow mnostwo

by the way-o mnie to kazdy moze mowic, ze "bidna, robi zakupy w Biedronce"....ja mam 5zl na moją kochaną fete z peperonii i jak sobie ją tak podjadam w domku, zagryzając prosciutto to sie jakas biedna nie czuje ;)