Liwko 25.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 To T teraz w PLUSIE kupujesz ? Nie, sprzedaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.03.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Nie, sprzedaję To teraz pompy ciepła w Biedronce mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 To teraz pompy ciepła w Biedronce mają ? Co zdziwiony http://www.pompyciepla.com.pl/index.php?s=3 pkt 47;) Zresztą oni mają ich duuużo więcej, ale raczej do chłodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 25.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 W Biedronce to nie takie rzeczy można kupić. Kasia Tusk i Monika Olejnik nie chodzą przecież na zakupy byle gdzie Podobno nawet Kuba Wojewódzki wybiera się swoim rodzinnym samochodem na większe zakupy do Biedronki. Zdaje się, że zamierza sprostować swoją niefortunną wypowiedź z programu "Mam talent": żeby tu występować trzeba być TWARDY JAK CHLEB Z BIEDRONKI A propos cukru http://grafik.rp.pl/grafika2/655236,9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.03.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Bieda wepchnęła ludzi do Biedronek wg Kaczyńskiego Prezesa. A wy tu mi kitujecie o jakichś dobrych rzeczach. Nawet o Biedronce nie da się bez politykowania porozmawiać. Co za czasy. Strach do Biedronki wejść bo jeszcze zdjęcie zrobią lub sfilmują i potem wstyd na całą ulicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 28.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 A propos kart. Faktycznie może być tak, że kart nie przyjmują, żeby utrzymać niższe ceny: za przyjmowanie kart płatniczych trzeba zawsze płacić prowizję. Normalnie jest tak, że prowizje są wliczane w ceny: tzn. za to, że można używać kart, solidarnie płacą wszyscy (w cenach produktów) również ci , którzy kart nie używają. Socjaliści nie powinni kart płatniczych używać -- bo to przykład, kiedy biedni fundują coś bogatym (z drugiej strony, w Polsce tak jest ze wszystkim -- wg badań które czytałem, głównym odbiorcą transferów socjalnych w Polsce jest klasa średnia... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.03.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ja w Biedronce kupuję wodę żywca, bo większa butelka, a niższa cena. Do tego soki Melly (Hortex), pieluszki i chusteczki Dada (są super), świeże ananasy, avocado, mleko dla córki, płyn do podłóg ajax, śledzie (Lisnera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Polska ma najwyższy w europie procent od transakcji kartami, 1,5%. Do tego dochodzą opłaty stałe za utrzymanie terminala, są zależne od metody przesyłu danych. To tak jakbyśmy wydając 100zł nie płacąc kartą mogli sobie coś za darmo w cenie około 2zł wybrać dodatkowego do koszyka. Niby nie wiele, ale wydając 1000zł to już jest 20zł itd. Na kartach zarabiają tylko banki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 28.03.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja też często robię zakupy w "Biedronce". Woda "Żywiec" gazowana i niegazowana, soki owocowe, twaróg klinek (ten w kostkach jest niby tańszy, ale z dużą domieszką wody).W puszkach: kukurydza , groszek, ananas, brzoskwinie, pomidory krojone. Mają też tańszą żelatynę , galaretki, budynie i kisiele, ogórki konserwowe, słodycze, mleko, margarynę. Warzywa też są tam na ogół świeże i tańsze, niż w innych marketach. I świeczki zapachowe - tanie i ładnie pachną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 28.03.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja też,ja też biegam do Biedronki.Teraz są fajne promocje na chemię tabletki do zmywarki 100 szt 19,99.Plyn do szyb Clin 700 ml 4,99,itd.Za 100 zl to obkupić się można bez problemu.Lubię ten sklep a mam go blisko,obok pracy,więc codziennie tam zaglądam.A po co przeplacać w innych sklepach,jedynie wędline i zólty ser kupuję u nas w Maksie,bo tam taniej i zawsze świeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 A te tabletki do zmywarki to zmywają?Bo chętnie się obkupie, ale wolałabym takie, po których nie potrzeba poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.03.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 9-ale w Lidlu mozna placic karta a drozej nie jest, a proodukty o niebo lepszej jakości niz w Biedronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 29.03.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 EZS też byłam ciekawa tych tabletek i wreszcie je kupiłam dla zaspokojenia własnej ciekawości, pierwsze zmywanie juz było i jak dla mnie nie różnią się od tych super firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 29.03.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 a woda żywiec z biedronki ma u nas konkurencję bo jest tańsza w marcpolu o całe 30 groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 30.03.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Tabletki z Biedronki są lipne. Jak je kiedyś kupiłem to musiałem dokupić nabłyszczacz, bo naczynia były matowe. Tabletki to tylko W5 z kolejnego sklepu dla biednych Lidla. Tylko dwuskładnikowe (o ile dobrze pamiętam to 7,90 pln za 40 sztuk) plus 2 kg soli na rok za 4,99 oczywiście W5. A wracając do tematu to Biedronka jest ok. W moim małym 40 tyś. mieście mają mało konkurencji. Dla przykładu ostatnio wybrałem się do jednego z nowych marketów spod szyldu muszkieterów i jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem dział owocowo-warzywny, który był praktycznie cały zgniły. Ciężko było wybrać 5 marchewek, 2 piertuszki i kilogram jabłek bez skazy. Po 15 minutach byłem już w Biedronce i zakupiłem co potrzebowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 31.03.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witajcie!Od pewnego czasu czytając te forum rzeczywiście zacząłem chodzić do Biedronki.Kupiłem nawet m.in. Sok Pomidorowy Melly zachęcony wypowiedziami.Ale mam pewne obawy, ponieważ czytając skład napisane jest że sok jest z zagęszczonego soku pomidorowego, a to chyba sok powinien być z pomidorów, czy nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Zagęszczony sok pomidorowy chyba jest z pomidorów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 31.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 wszystkie (no dobra, znakomita większość) soki są produkowane z zagęszczonych soków.Np. jest sezon na pomidory (nie prze cały rok się zbiera) wtedy jest dużo surowca i się produkuje z niego sok zagęszczony, przechowuje się to w zbiornikach/cysternach/beczkach, zajmuje on mniej miejsca magazynowego (bo zagęszczony) a przypadku soku np pomarańczowego sprowadzanego transportem morskim chodzi o koszt transportu (zagęszczony - mniejsza objętość) taki sok zagęszczony służy potem do produkcji soków przez cały rok, czyli sok zagęszczony jest surowcem, (jest łatwiejszy w obrocie i można z niego produkowac cały rok) do produkcji soków w opakowaniach jednostkowych jakie trafiają na półki sklepów (nie tylko Biedronki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Zagęszczony sok pomidorowy chyba jest z pomidorów:) A to nie tak często spotykane, np. zagęszczony sok malinowy pewnej znanej firmy na H, zrobiony jest z aronii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A to nie tak często spotykane, np. zagęszczony sok malinowy pewnej znanej firmy na H, zrobiony jest z aronii to Honda dla Biedronki soki robi:rolleyes:;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts