Carpenter78 17.01.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedz! Odnośnie WM to wlaśnie nad klatką schodową pasowałby wywiew, wynika to z moich obserwcji, że jeśli coś ucieknie z kuchni to ładuje prosto na piętro przez klatkę. Co do maszyny do cięcia to chętnie pożyczę i skopiuje sobie lub dokładnie opisz jej budowę. Ale czasami bywam w Rzeszowie to i do Łańcuta mogę podskoczyć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 18.01.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mogę opisać. Tylko daj mi trochę czasu bo ostatnio coś krucho . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 18.01.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Spokojnie poczekam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 20.01.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Więc tak. Poniżej rysunek z wymiarami: http://img36.imageshack.us/img36/2589/ciciestyropianu.jpg Do tego potrzebny będzie drut oporowy, najlepszy dla mnie okazał się 0,6mm, o taki (można go kupić na metry-do ocieplania domu radzę kupić koło 15m): DRUT OPOROWY I teraz źródło zasilania. Potrzebujemy czegoś, co da nam 100W przy napięciu 14-18V (ja kupiłem 300W trafo z napięciami 7,5 i 15V), bo próbowałem dużo różnych średnic drutów). Np: TAKI lub TAKI Ramię jest tak zrobione, że jest sprężyste, i nie ma potrzeby stosowania napinacza drutu (sprężynka była na początku). Ono samo z siebie jest napinaczem. Za to podpowiem, że można skrócić wymiar ramienia 550mm o jakieś 20mm. Łatwiej wówczas ustawić drut prostopadle do blatu. To tak 90% informacji jakie potrzebujesz. Połączyć to łatwo. W obudowę jakiś wyłącznik + kabel i ognia . Edytowane 20 Stycznia 2012 przez swistak81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 20.01.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wielkie dzięki za tak dokładny opis, dzięki niemu trudno mi będzie coś schrzanić.Wszystkie materiały kupowałeś na necie czy znalazłeś coś niedaleko siebie? W zamian służę czym mogę, piwem też jeśli będziesz kiedyś w okolicach Niska. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 20.01.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Drut oporowy i trafo kupiłem w necie. Resztę lokalnie.Nie ma problemu. Służę pomocą w razie problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts