kacha.crac 03.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kochani, Po kilku tygodniach obserwacji forum i po parunastu dniach lekkiego udzielania sie postanowilam zalozyc swoj watek. Treme mam mega wielka gdyz wydaje mi sie ze jako jedyna na tym forum przybylam z innej bajki. Kazda z Was oczywiscie ma inny gust, ale dla prawie wszystkich urządzanie wnętrz to pasja, przyjemnosc i Wasz konik. Ja swoja pierwsza w zyciu gazete wnetrzarska kupilam 4 tygodnie temu w kiosku ruchu wychodzac od notariusza z aktem wlasnosci naszego domu. Spanikowana czekajacym mnie ogromem wszystkiego....(moze tak to ujme:) wpadlam do internetu i reka boska skierowala mnie na blog Darcy. I dziekuje tej rece ze własnie tam. Odkryłam ze urzadzanie domu moze byc przyjemne, ze istnieja inne sklepy meblowe niz Ikea i BRW, że wenge juz nie jest w modzie i ze dom to morze dylematow ktore potem beda miec wplyw na nasze zycie w nim. I tak codziennie od paru tygodni poszukuje swojego gustu i jest duzy postep bo juz wiem na pewno co mi sie NIE podoba. Zagladam do kilkunastu domow na forum i stamtad wylawiam jakies male perelki ktore mnie urzekly ale obawiam sie ze moj brak hhmmm "rutyny wnetrzarskiej" (nie wiem jak to ujac) spowoduje ze zrobie w tym domu takie misz masz. Podobnie jak MagdaZZZ nie mam juz czasu zeby czaic sie po katach i tylko obserwowac od 1 marca wchodzi ekipa a ja ją musze powitac z pelna koncepcja wnetrz. Jak na razie moje wybory sa chaotyczne i nie przemyslane, (juz dalam ciala z jakims mega wielgasnym zyrandolem przy wysokosci 2,70) dlatego tez potrzebuje Waszego wsparcia co bym nie zamieszkała w jakimś cyrku:) Sciskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 03.02.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Brawo! podczytuję a tera z będę podpatrywała Twoje poczynania - u mnie jeszcze droga daleka do urządzania w realu ale zbieram mysli, inspiracje i podpowiedzi innych - odkąd tu jestem też mi się sporo przejaśniło w główce co naprawdę mi się podoba a do czego po prostu przywykłam:) Ja za dużo nie pomogę bo mało artystyczna jestem ale może u Ciebie czegoś nowego się dowiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 03.02.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Gratuluję założyłaś galerię udało się:)Będę kibicować ja jeszcze mogę się czaić mam stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nareszcie, czekałam byś w końcu założyła własny kącik. Zdjęcia w końcu udało Ci się pięknie wkleić, teraz pora na otwarcie galerii powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.02.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Będziemy pomagać i doradzać. Pytaj ile chcesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.02.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 To teraz trzy slowa o mnie i cztery o domu. Do naszego domu pod Krakowem wprowadzi sie Kacha, jej Kach i dwa małe Kachątka. Kachatko nr 1 ma 3 latka i juz naopowiadalo calej gawiedzi w przedszkolu ze cytuje " bedzie mieszkało w ogrodku" kachątko nr 2 ma 5 miesiecy i na szczescie jeszcze nic nikomu nie opowiada:) Dom jest w stanie deweloperskim ma 160 m2 (bez garazu 135) Dom jest bardzo spojny z tamtejsza regionalna architektura, duzo stolarki drewnianej na scianach budynku, drewniane balkony, okna. No ładny jest po prostu. Wklejam rzuty zewnetrzne (zamiast cegly sa drewniane deseczki) http://images37.fotosik.pl/550/ff7583e76652236bmed.jpg http://images40.fotosik.pl/577/7909e5dd1f4a8c23med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.02.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 O moj Boze ktos tu zajrzał dzieki Wandeczka jeszcze nie pokazalam swoich pomyslow na wnetrza wiec uwierz mi moze sie okazac ze przy mnie jestes prawdziwa boginia plodnosci (chodzi oczywiscie o rodzenie pomyslow:) Jo@nna Gosiek Agawi wasze wsparcie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 03.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 pokaż proszę rzuty domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.02.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Pokaze tylko zrobie skany. Wstyd sie przyznac ale nie mam nawet jednego zdjecia domu z zewnatrz i doslownie pare inside. Zaraz wrzuce cos z wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Piękna chałupa Murowany? Jaka technologia... coś bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.02.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kuchnia, dwa okna i 12 m2 http://images40.fotosik.pl/577/4f2f8db86b96736amed.jpg Jadalnia z salonem http://images47.fotosik.pl/595/b533a83d1c58974dmed.jpg salon cd http://images46.fotosik.pl/556/7416069812f3e5c6gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.02.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tak sie zastanawiam czy tych schodow nie zostawic:) http://images45.fotosik.pl/596/90a615d9440ca718med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.02.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Gosiek33 plis błagam ....tak od razu z grubej rury moglam przewidziec ze na forum muratora o to zapytaja:) mam nadzieje ze nie walne jakiejs gafy. Wiec tak:murowany porotherm, dachowka ceramiczna wiecej grzechow nie pamietam i juz nic wiecej naprawde nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.02.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 noo fajnie sie zapowiada;-) fajnie sie Ciebie czyta wiec bede zaglądac;-) zastanawiam sie czy idac po tych "schodach" nie wlanie sie w łep o ten podciag? widac fajne przestronne jak narazie;-) dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no brawo maleńka:wave: dobrze ci poszło:Darchitektura budynku - rewelacja. Uwielbiam takie klimaty - oczywiście w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze;)Już cię dodaję do ulubionych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.02.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nooo masz pole do popisu.... Schody będą drewniane, tak? Bo na murowanie to już trochę za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 04.02.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 psosin miło Cie goscic podziwiam towj domek z cichacza:) tez bede miec fiordy w domu agawi klaniam sie nisko to milo Cie u siebie goscic, Schody beda drewniane takie zakrecajce wiec beda schodzic dokladnie na srodku tej sciany. Drewniane dębowe biale of course. Boki biale, stopnie drewno nie pomalowane, tralki białe, porecz drewno, słup biały. Dzis powinnam miec wizualizacje od stolarza wiec cos wrzuce. jokasta kuchnia bedzie zabudowana w kształcie L. Pod oknem malym zlew, a na tej scianie bez okien calosc gotujaco mrozaca, ale o kuchni wieczorem jak bede miec dostep do swojego domowego kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 04.02.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kochane, jak to zrobic zeby pod moimi wpisami wyswietlała sie nazwa mojej galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 04.02.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Zapomnialam przywitac Magdezzz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Aaaaaa! Kacha ma swój wątek! I jaka dumna jestem, że przyłożyłam do tego rękę. Kacha, domek śliczny. Uwielbiam taką prostą architekturę, cegłę, normalną ceramiczną dachówkę, poszanowanie dla lokalnej tradycji budowlanej. Domek jest piękny i na pewno zdziałasz cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts