Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam,że podłączyłam się pod Wasze forum.Jestem na początku "drogi",którą macie za sobą a prze ostatnie 2 noce przegladam Wasze wątki i zdjęcia.Bardzo,ale to bardzo podobają mi się Wasze wnętrza.Ja dopiero postawiłam domek,przykryłam i ......po przeglądnięciu Waszych wpisów mam mentlik w głowie.

Proszę o poradę.Jestem na etapie zamawiania okien,ale jak zaczęłąm zgłebiać temat to doszłąm do tego,że okna muszą potem grać z podłogą,ta z gresem,a idąc dalej z meblami itd,itd. Nie mówiąc juz o kolorze fasady.

Dachówka jest w kolorze grafitowym i teraz jakie okna brązowe (podłogi mają być w brązie niezbyt ciemnym myślałam o jakimś dębie olejoeanym może)czy może białe???/ kompletnie przy tym brak pomysłu na kolor fasady.Może szarości ale do tego okna w brązie????A może na zewnątrz brązowe a wewnątrz biał??? Czy któraś z Was zafundowała sobie coś takiego Pomyślałąm o oknach biłych ,bo kuchnia(pod wpływem Waszych )na pewno biała.Ogólnie wnętrza mają być w kolorach szrości,ewentualnie kawa z mlekiem,brązy,beże no i oczywiście BIEL.

Spróbuję wkleić zdjęcia naszego domu,nie wiem czy mi się to dzisiaj uda.

Będę wdzięczna za wszelki sugestie,rady i krytykę oczywiście.

Z góry dziękuję :)

sylp skoro jesteś na początku drogi i chciałabyś podzielić się z forumowiczami swoimi planami i rozterkami związanymi z budową i wykończeniówką , to najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie swojego wątku :) tak będzie zdecydowanie łatwiej i przyjemniej;) a okna ja wstawiłam białe ...też mam grafitowy dach :)

• 2 weeks później...

Editg, Vesila, Sylp:welcome:

Dawno mnie nie było ....proza życia mnie pochlonela, dzieciaki nieustannie chore z kilkudniowymi przerwami, poza tym trochę planów zwiazanych z domem i nadchodzącym wiosennym sezonem. Za dwa tygodnie wchodzi ekipa robić taras, trawnik zakładamy (obecny pelny jest koniczyny i mchu), myslimy nad roslinami do ogrodu etc.

Co do tarasu...bo pewnie zaraz pojawia się pytania...wybralismy płyte romantica z brukbetu, w kolorze krem prowansji

full.jpg

Sylp co do Twoich dylematów, to załóż swoj watek tam na pewno zajrzy wiecej osob niz na mój przymierający:)

• 3 weeks później...
  • 3 months później...

Dawno mnie nie było ....proza życia mnie pochlonela, dzieciaki nieustannie chore z kilkudniowymi przerwami, poza tym trochę planów zwiazanych z domem i nadchodzącym wiosennym sezonem. Za dwa tygodnie wchodzi ekipa robić taras, trawnik zakładamy (obecny pelny jest koniczyny i mchu), myslimy nad roslinami do ogrodu etc.

Co do tarasu...bo pewnie zaraz pojawia się pytania...wybralismy płyte romantica z brukbetu, w kolorze krem prowansji

Kasia jak prace u Ciebie ? jak taras ? :)