Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyszedl dzis chlebak, niania nie otworzyla paczki przy kurierze.....no i obszczerbany! niewiele....ale wolalbym zeby chlebak za 160 zeta nie mial absolutnie zadnych wad, a tak zamiast widziec jaki jest ladny widze tylko ze jest obszczerbany:( przyszly tez uchwyty do mebli kuchennych oczywiscie galki w kolorze calkowicie innym niz muszelki. DO odeslania! Boze jak ja kocham chodzic na normalne zakupy i jak nienawidze kupowac w necie i jak do cholery nie mam czasu zeby chodzic na zakupy!

Odsyłaj. Do 10 dni masz prawo bez podawania powodu.

A zwłaszcza nowe z defektem.

Ale chclebak mam odeslac? stratna bede na przesylce na swoj koszt kolejne 25 zl....a ja tylko chce zeby mi na swoj koszt wymienili:( a oni nie beda chcieli bez oswiadczenia spisanego przy kurierze chlip chlip

a ja własnie po tym jak zobaczyłam twój śliczny chlebak siedzę sobie na allego i wyszukuje nowości :)

Kup sobie tez chlebak moze przyjdzie nie obszczerbany chlip chlip

A lustro do dolnej lazieneczki moze takie kupie http://www.tanie-upominki.pl/lustro-srebrnej-ramie-74cm-64cm-p-362.html?cPath=43

Fajnie bedzie wygladalo w tych czarno białych klimatach z czarnym kibelkiem?

Agawi pocieszycielko strapionych, zrobie zdjecie obszczerbania to same stwierdzicie ma moze tak ze 4 mm srednicy male okragle z boku ale ja je widze! ide zobaczyc chlebaki do Ciebie moze kupie nowy:rotfl:

A czy krzesla nie skrzypia...nie wiem to moje pierwsze krzesla w zyciu:) u sibie w kuchni blokowej mam tylko dwa taborety

Niestety jak paczka nie została otworzona przy kurierze to błąd.:(Możesz odesłać, nie musisz płacić za przesyłkę 25 zł :) możesz wysłać pocztą, na pewno zapłacisz mniej.:yes:Niestety nawet jak jest z wadą, to nie należy się zwrot kosztów tej pierwszej przesyłki. Ta została zrealizowana, przesyłka otworzona, materiał doszedł.

Yokasta zawsze można próbować odesłać i zwalić winę na nich. Za łatwo się poddajesz. Nie uwierzysz, ile my podczas budowy rzeczy odsyłaliśmy, nikt z nas tego na bieżąco nie sprawdzał, bo

-po pierwsze- było kilka przesyłek dziennie

-po drugie-kompletny i permanentny brak czasu

-po trzecie- nie zawsze byliśmy na budowie i kwitował zwykle majster lub ktoś, kto był pod ręką :lol2:

Także reasumując Kacha- spróbuj zadzwonić do nich z oburzeniem, nie masz obowiązku sprawdzać przy kurierze, jeżeli paczka nie była uszkodzona.:yes:

Po moich przebojach z uszkodzoną obudową kominka staram się zawsze otwierać przesyłki przy kurierze. Ale ostatnio karnisze odebrała sąsiadka, bo nas nie było w domu. I oczywiście kicha, bo do sześciu podwójnych karniszy dostałam tylko połowę potrzebnych drążków. Pani ze sklepu (oczywiście Allegro) próbowała coś mętnie sugerować, że może dokupiłam sobie uchwyty i teraz chcę drążki wycyganić, ale szybko ucięłam spekulacje. Po dwóch dniach dosłali drążki.

kacha, Ty też spróbuj ponegocjować.

A lustro bierz w ciemno. Ja uwielbiam swoje w holu, kupione w tym samym sklepie. W przyszłym tygodniu kupię u nich jeszcze dwa do łazienki i jedno wysokie do sypialni.

Darcy Twoje lustro jest po prostu zaj...... mozesz wyslac linka do tego Twojego lustra, czy byc moze moje to to samo?

Co do chlebaka odpuszczam temat, sprawa gałek do mebli juz tak mnie wykancza ze nie bede sie pieprzyc z oblubka na chlebaku dzieci mam chore i kuzwa nie mam czasu wyjsc do kibla a co dopiero na poczte. Poza tym jestem juz tak wykonczona ciaglym przepychaniem sie z kazdym o swoje ze szok! Majster, Pani w banku, pani w sadzie w rejestrze ksiag wieczystych, pan stolarz, pan maz i panstwo dzieci to tylko pare pierwszych pozycji z listy.

Dziewczyny,

ale co Wy z tym sprawdzaniem przy kurierze????

Prywatne i służbowo dostaję mnóstwo przesyłek, i może JEDEN raz kurier zgodził się, by przy nim otworzyć paczkę.

Zwykle jest tak: "pani, przecież widać, że paczka cała, nieotwarta, zaklejona - to jak coś nie tak, to widać takie pani sprzedawca wysłał".

I mają rację - przecież nie odpowiadają za to, co za kota w worku zapakował sprzedawca.....

Kacha,

ja bym do nich zadzwoniła i wyraziła ogromne zdziwienie, że jest defekt. I stanowczo zażądała wymiany.

NA ICH KOSZT.

Właśnie mam za sobą zwrotkę pięknej tkaniny, z drobną skazą - nie otwierałam paczki przy kurierze, oglądnęłam materiał ze 4 dni później, w dzień, w domu - wysłałam info, że jest skaza, więc odsyłam na ich koszt. Oczywiście, że się zgodzili!!