Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

To może sprzedawca źle zapakował. Ma obowiązek tak przygotować przesyłkę, żeby nic się nie stało po drodze - jak chlebak obtłuczony, to pewnie nie był dobrze zabezpieczony.

W każdym razie - reklamacje i udowodnienie winy to trudny czasem temat, co nie znaczy, że to niemożliwe.

Ale Wam naprawdę kurierzy zgadzali się na sprawdzanie przesyłek w ich obecności?

Edytowane przez Anjazzielonego

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kacha, nie daj się! Chorych dzieci nie olejesz, ale fochy pana męża wrzuć do przegródki z napisem Załatwione odmownie. ;)

A lustrem mogę się ostatecznie podzielić. Tylko nie stawiaj go na konsoli w holu! ;)

Nie nie ja do lazienki potrzebuje, ale chyba kupie to tansze chociaz Twoje wyglada super. Co do luster nad konsolami nie boj sie nie zerzne, moj dom nie bedzie taki elegancki i stylowy szczegolnie w czesci ogolnodostepnej mysle ze wczesniej czy pozniej na konsoli wyladowalby teletubis mojej Córy a srednio na jego tle prezentowaloby sie to lustro. Konsoli w ogole nie bedzie ograniczam podstawki pod teletubisie.

Zeby wasze rady nie poszly w próżnie zatem donosze co postanowilam w sprawie chlebaka.

Odzyskalam dzis sily witalne i zadzwonilam pod numer napisany na paczce skutecznie majac w d... info z maila od sprzedajacego ze nie mozna dzwonic na numer na paczce gdyz on sluzy tylko do uzytku kuriera. Mam takie instrukcje oczywiscie w d........ dlatego tez zadzwonilam no i dowiedzialam sie ze Pani tylko wysyla paczki i ogolnie malo wie o firmie tylko tyle ze kontakt ze sprzedajacym jest tylko poprzez zakladke na allegro

Poczulam ze zostane juz z tym moim oblupanym chlebakiem....

Wysmarowalam przed chwila maila, ton kulturalny aczkolwiek nie znoszacy sprzeciwu...mam nadzieje ze podziala. Oczywiscie zazadalam wymiany towaru na ich koszt.

Anja czy Ty pracujesz w Jysku? Jesli nie to pwoinni odpalac Ci za bycie najlepszym promocyjnym ich newsletterem w sieci. Dziewczyno ta promocja na lustra weszla dzis!! a Ty mi juz o niej donioslas ...dzialasz jak najlepszy szpieg! Oczywiscie lustro przytargalam do domu:) dosc juz mam tych internetowych zakupów. Lustro to samo co w tanichupominkach.pl tyle tylko ze ciut tansze no i bez tych zakichanych kurierow. Ania kolejna wielka buzia :hug:

To teraz moze troche zdjec.

Kominek. Mialo byc prosto, najprosciej jak sie da, bez portali i bez pojscia w styl klasyczny. Nie chce zeby mi sie w salonie zrobilo zbyt retro. Moje wnetrze tez nie bedzie bardzo eleganckie i klasyczne wiec portal wokol kominka odpadal. Bardzo podobaja mi sie proste formy kominkow, w ramce z jakiegos jasnego kamienia i koniecznie z drewnem w srodku domu. Marzyla mi sie taka wneka wypelniona drewnem po sufit.

http://images49.fotosik.pl/640/b58ff80155696db3.jpg

A opaska (ze wzgledow praktycznych) tez miala byc najprostsza w formie o taka np:

http://images37.fotosik.pl/596/3d7927dcd053acb5.jpg

Oka a teraz jak to wyszlo u mnie. sprobujcie sobie zwizualizowac tam obok to drewno scianka juz powstala i mozna ja dojrzec w rogu zdjecia.

http://images46.fotosik.pl/603/ae5616d5eddf29efmed.jpg

http://images35.fotosik.pl/456/9d0c271ad957f100med.jpg

Ten moj kominek chyba troche bedzie z innej bajki bo dosc nowoczesna bryla mi sie umyslila, co sadzicie? Zagra to wszystko razem? Bo ja juz zaczynam miec watpliwosci

Edytowane przez kacha.crac

Kacha- Twój kominek jest nowoczesny, ale klasycznie nowoczesny, jeżeli rozumiesz co mam na myśli;) Bardzo ładny kamień.

Pomysł z drewnem bardzo mi się podoba, tylko jedna moja uwaga- nie możesz zasłonić kratki wylotowej tym drewnem. Mam nadzieję, że drewno nie jest na tyle szerokie, że ją zasłoni.

Zobaczysz jak dojdzie podłoga, kolor ścian od razu kominek ładnie się wpisze w Twoje wnętrza:yes::D

kacha pokazuj to lustro! Może jutro też od razu polecę;)

Kominek będzie świetny (ty chyba ultra-nowoczesnych kominków nie widziałaś?!?:lol2:). Agawi ma rację. To ponadczasowy klimat. A pająków i innych drobnoustrojów się nie boisz?;) U mnie żywe drewno w chałupie? NO WAY!!!:no:

Kominek będzie świetny (ty chyba ultra-nowoczesnych kominków nie widziałaś?!?:lol2:). Agawi ma rację. To ponadczasowy klimat. A pająków i innych drobnoustrojów się nie boisz?;) U mnie żywe drewno w chałupie? NO WAY!!!:no:

Właśnie, mój małż też zawsze mówi, że w drewnie kupa robactwa siedzi, a pająków boję się upiornie:lol2:

U nas tyle drewna, co w koszyku wiklinowym obok kominka :yes:

Kacha- Twój kominek jest nowoczesny, ale klasycznie nowoczesny, jeżeli rozumiesz co mam na myśli;) Bardzo ładny kamień.

Pomysł z drewnem bardzo mi się podoba, tylko jedna moja uwaga- nie możesz zasłonić kratki wylotowej tym drewnem. Mam nadzieję, że drewno nie jest na tyle szerokie, że ją zasłoni.

Zobaczysz jak dojdzie podłoga, kolor ścian od razu kominek ładnie się wpisze w Twoje wnętrza:yes::D

Agawi, scianka jest troche glebiej a kominek troche bardziej wystaje wiec drewno bedzie cofniete i kratek nie zasloni, to akurat przemyslałam:) sprawe robactwa nie za bardzo....jakos nie wpadlam na to:)

mam taki plan zeby drewno lezace tam bylo jakos moze zaimpregnowane czy cóś ...zeby sluzylo tylko jako ozdoba albo bylo pokryte czyms przeciwrobakowym.... co sadzicie?

Magda nie pokaze bo zawiozlam od razu do siostry ja juz nie mam u siebie gdzie skladowac nowych fantow, ale lustro kosztuje 100 zl i wyglada mniej wiecej tak:

http://www.tanie-upominki.pl/lustro-srebrnej-ramie-tafla-faza-72x62cm-62361-p-411.html?cPath=43

srebrna rama i ornamenty na rogach, zarzykowalabym nawet ze to jest to samo lustro co w Jysku tyle tylko ze u nich kosztuje 107 a w Jysu regularna cena to 200 zl

Agawi, scianka jest troche glebiej a kominek troche bardziej wystaje wiec drewno bedzie cofniete i kratek nie zasloni, to akurat przemyslałam:) sprawe robactwa nie za bardzo....jakos nie wpadlam na to:)

mam taki plan zeby drewno lezace tam bylo jakos moze zaimpregnowane czy cóś ...zeby sluzylo tylko jako ozdoba albo bylo pokryte czyms przeciwrobakowym.... co sadzicie?

Kacha, jak Ci robactwo nie straszne, to git! Ale na serio, to można oczywiście je zaimpregnować i niech leży. Tylko szukaj impregnatów do użytku wewnętrznego (siarczan miedzi, który jest bardzo skuteczny na robactwo niestety odpada). Jak coś znajdę, to dam Ci znać.:yes:

Agawi jestes nieoceniona....a ja kuzwa wyczytalam ze statystyczny czlowiek zjada w ciagu zycia podczas snu 10 pajaków, bozze to ja zezre przy tym drewnie z 60!!!!

najpierw się uśmiałam z tych pająków, a potem......http://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/boje_sie.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/burnout02.gif