bianka1977 25.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kacha ja to mam taką naturę, że jak mi się coś podoba to kupuję i nie szukam potem w necie ile można było kupić taniej podobny czy taki sam. Po co się denerwować. Cenę znałaś, uznałaś, że możesz tyle wydać, kupiłaś i tym się ciesz, bo ci się podoba. I już No i właśnie co z tym stołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 DziewczynySprawa cokolow w kuchni: juz znalazłam cokoly http://www.domzbajki.pl/vives-mugat-monocolor-alaska-8x316-p-10250.html?osCsid=5fda739b98810f6dcb977495bcb8853eMyslalam ze nia ma takich w ofercie i ze bede musiala cos wykrajac z tej podlogowej plytki. Darcy własnie widzialam u Ciebie ze masz listwe ale ja bardzo chcialam miec normalna kafelkowa listwe nie bede sie tu rozwijac ale chodzi mniej wiecej o to ze moje dzieci krzesełkami do jedzenia (stoja przy scianie, czyli przy cokolach) potrafily mi rozwalic cokoly z plytki a co dopiero by bylo z tymi z mdf-u poza tym te z mdfu maja inna fakture polysk etc, chce miec kafelkowe po prostu.Stół hmmm po prostu nie nie i jeszcze raz nie na zdjeciu wyglada idealnie zdjecie pare stron wczesniej a na zywo jakis taki nie zachwycajacy. Pomalowany stary mebel i to pomalowany nieudolnie jakies takie slady pedzla widac poza tym stwierdzialm ze okragly nie bedzie pasowal pod parapet i okno, teraz czaje sie na taki: http://allegro.pl/wspanialy-stol-w-stylu-rustykalnym-i1468379375.html Yokasta nie zarzucam Ci klamstwa, sorki rzeczywiscie jakos dziwnie sie wyrazilam, Bianka ja tak juz mam i z tym swiecznikiem podobnie pewnie nastepne 3 miesiace jak tylko bede wchodzic do jakiegos sklepu to bede porywnywac swieczniki i ch ceny do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Świetny stół, i jaka cena!!! Już go widzę z plecionkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Anja to bedzie stół do kuchni bedzie z krzeslami hmmmm nie wiem jakimi.. jakas sugestia? Plecionki medfordy beda w jadalni ze stolem ktory juz wklejalam wam. Podsumowujac beda dwa stoly, do tego jeszcze nie mam krzesel i pomyslu na nie tez nie, ale plecionek nie bede jeszcze raz powielac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kacha,aha, teraz już rozumiem o co chodzi z tymi stołami. A krzesła do kuchni - może białe Ingolfy z Ikei, albo takie, oczywiście kolor siedziska do wyboru?: http://allegro.pl/krzesla-debowe-bukowe-sosnowe-na-zamowienie-i1464107301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Moze takie.... skoro juz robie taka kuchnie white and black. Co sadzicie?http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40115042 W sumie to mam na stanie 3 krzesla Stefany (brzoza) z Ikei moze je przemaluje na bialo walne na to jakies ładne ciemno grafitowe poduchy i bedzie gites http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70033870 Edytowane 25 Lutego 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ładne, proste i tanie - popieram!A blat znalazłaś w końcu jakiś sensowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Blat chyba bedzie grafitowy....no nie moge dorwac nigdzie blatu czarnego matowego. Same blyski albo jesli mat to z jakas dziwna struktura, kolor tez nigdy nie czarny wiec chyba bedzie taki ciemno szary matowy. Myslicie ze zagra z biala kuchnia i mosieznymi uchwytami? Mysle jeszcze o uszyciu rolet rzymskich szarawych do okien kuchennych, na razie zamowilam probki materiału. Anja szerokosc rolety mam obliczac na szerokosc samej szyby czy okna czyli szyby i drewnianej ramki wokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Stefany też fajne - albo na biało, albo na czarno je przemaluj, dla kontrastu:) Jaki ten szary granit znalazłaś? Pokażesz? Koszty Cię nie zabiły, by the way? Bo mnie cennik granitów przeraża coraz bardziej....A gdzie chcesz przymocować rolety? Na ścianie na wysokości nadproża (nad oknem), czy na ramie okiennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Anja GRAFIT nie GRANIT:) cena mnie nie zabila bo blat znalazlam w Ikei:) i w Liroyu:)http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80124087 Na ramie okna chce rolete. Jedno okno mam 90 szerokosci (szybka sama ma 65 cm) a drugie 140 (szybki po 60 cm) i chyba na to wieksze zamowie dwie rolety po jednej na kazde skrzydlo okna bo nie wiem jakby to wygladalo gdyby byla jedna wielka roleta na cale okno, poza tym jak z funkcjonalnoscia takowej, jak z otwieraniem skrzydel okna etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 o rany, ja jednak powinnam dziś odpocząć..... Blaty Ikeowskie są fajne, również cenowo, co przecież tak ważne - te ceny wszędzie, wrrrr:mad: Rolety na ramie okna - zmierz DOKŁADNIE szerokość i wysokość całej ramy, co do centymetra, i tak podajesz krawcowej.Lepsze wg mnie 2 rolety - po jednej na skrzydło. Duża roleta na całe okno wiąże się z koniecznością powieszenia rolety nad nadprożem, inaczej się nie da.A mechanizmy masz??? System sznurkowy czy koralikowy - wszyscy radzą koralikowy, porządniejszy i ładniejszy, choć oczywiście droższy..... Czy będziesz zamawiać rolety np. w Dekorii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 No chcialam w Dekorii bo nie mam pomyslu do kogo w Krakowie z tym isc:) ale w dekorii to juz chyba musze podac realna szerokosc i dlugosc rolety a nie wymiar calego okna co? system sznurkowy, na koralikowy mnie nie stac. Poza tym nie zamierzam jakos szczegolnie miszac przy tych roletach ustawie na polowe dlugosci uloze ladnie faldki materialu i zabronie wszystkim tego dotykac okna wychodza na polnoc wiec nie bede miec potrzeby regulowania slonca za pomoca rolet.Czy te rolety z dekorii sa od razu w kompecie z mechanizmem i rzepem do okna? wyglada na to ze tak ale pewna nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 tak, to jest cały komplet, tylko musisz dokupić osobno uchwyt do zamocowania na ramie ( u nich, kilkanaście zł).Rolety w Dekorii wychodzą najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 25.02.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 najtaniej ....a ladnie choc troszke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 25.02.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 No pewnie!!!Choć Ane3ka była trochę niezadowolona, może poczytaj w Jej wątku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Dziewczyny jeżeli marzy się Wam blat lub parapety z granitu to idźcie do kamieniarza zapytać. meblarze robią strasznie dużą przebitkę cenową. mój znajomy kam. zrezygnował ze współpracy z nimi jak się dowiedział ile biorą od klienta za jego "robotę". Edytowane 28 Lutego 2011 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 27.02.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Słonce 2 dzieki za pomysl dobrze ze go tu zamiescilas bo byc moze ktos skorzysta tyle tylko ze mnie w ogole granit sie nie podoba, nadaje zbyt elegancki ton kuchni (juz o tym wczesniej gdzies pisalam) chce miec matowy blat wiem ze mozna granit zmatowic zeby nie wygladal jak granit:) ale to juz kosztowna zabawa i po co placic tyle kasy zeby zrobic z granitu cos co przypomina tansze blaty. Dziewczyny mysle nad kolorem w domu, poki tu nie przywedrowałam wybor byl naturalny Nobiles Jesien Kamionkowa, zyjemy w tym kolorze wylacznie od lat i jakos dobrze sie w nim czujemy. Poki nie zobaczylam tych szarosci pieknych i pomyslaalam " a moze jednak by cos zmienic w tym naszym kamionkowym zyciu:)Podoba mi sie barzdo dekoral intuicja forumowa betib ma w nim dom, kolor ane3ki tez super (choc nie wiem co to) ...... ale coz z tego ze mi sie podoba skoro malz powiedzial zebym spadala na drzewo z tym swoim grobowcem w domu i na szaro nie da pomalowac i juz! W gre wchodzi jedynie taki szaro brazowy. Luby tlumaczy mi ze przeciez ta nasza kamionkowa jesien z palety szarosci jest i wlasciwie, to jest to czego szukam, ale mi forum rzeczywistosc zwichrowalo i kusi mnie by szukac dalej.Zatem pytanie: szukam czegos szaro bezowego uzywajac terminologii greige , Darcy ma fajny kolor ale na Para Paints mnie nie stac i wydaje mi sie ze wyglada (przynajmniej na zdjeciach) podobnie jak ta moja jesien kamionkowa. Macie jakies propozycje? Edytowane 27 Lutego 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Poszukaj czegoś we wzorniku NCS i zrób na pasującej Ci cenowo bazie. U siebie mam 2005y-50r, 1502y-50r, 1005y-50r - są właśnie greige'owe; planowałam jesienie Nobilesu, ale były zbyt oczywiste i nasycone, nawet te jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.02.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Joliska dzieki za sugestie na pewno przyjrze sie tej opcji bo rzeczywiscie kolory nobilesa sa ladne choc dosc nasycone, forumki moze mozecie cos jeszcze mi wrzucic, jakis gotowy produkt nie zmieszalnika w normalnej cenie??? Taka obudowa mi sie marzy na moj grzejniczek w wiatrolapie i mam jeszcze smialsze marzenie: moze zrobie ja sama.... ktos zamawial? moze podzielic sie szacunkowymi kosztami? ktos sam robil moze podzielic sie technologia i kosztami? Edytowane 28 Lutego 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.02.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 kacha ten stół jest piękny! Bierz go!!! Naprawdę. Zapisałam sobie jego każde zdjęcie, i na tych nogach właśnie będę się wzorować przy robieniu mojej wyspy. Piękne!!! I każde z tych krzeseł, o których myslisz świetnie do niego będą pasować A z kolorami, to tylko tyle Ci powiem. Mój mąż mówił to samo: że będzie jak w więzieniu, jak na dworcu itp. itd. Od miesiąca pokazuję mu 10 pięknych wnętrz w szarościach dziennie i za każdym razem zadaję to samo pytanie: Jest więziennie? Surowo? Nie tak? Bo moim zdaniem stylowo, elegancko i ciepło. I on musi przyznać mi rację Bo takie są fakty. Teraz już nawet chyba myśli, że to jego pomysł był z tym szarym:lol2: Wiec jeśli ci zależy na szarościach, to inspiracji przeciez tu znalazłaś na pewno tysiące:) Jeśli nie, to nie ma o czym gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts