Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Darcy nikogo tak bardzo nie oczekiwalam tutaj jak Ciebie, twoj blog bardzo mnie inspirowal choc wiem ze u mnie tak elegancko nie bedzie a) dom wymusza nieco styl rustic, b) moje potwory gdyby potraktowaly tapete Romo kredka to chyba bym sobie zycie odebrala, wiec wole nie ryzykowac takich szlachetnych materii u siebie:lol2:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam dwie siostrzenice męża w zasięgu rowerowej przejażdżki. Cztery latka i pół roku. Do pokoju z tapetami nie będą miały wstępu. Okrutna ze mnie ciotka. :D

Edit:

Chociaż mogą się przydać... Kiedy znudzi mi się wystrój, dam im kredki w łapki, postawię przy ścianie i dam wolną rękę w wyrażaniu artystycznej osobowości. Luby będzie musiał zgodzić się na remont. :D

googulek Witam prawdziwa krolowa stylu, meble ktore kupujesz nie wiadomo gdzie mogłyby spokojnie stanac na Wawelu i nikt by sie nie skapnal ze sa od Ciebie z domu

Anja dobra duszo forum, moglabys w koncu zalozyc Galerie! a nazwa watku......coz powiedzmy ze wokol mojego domu jest bardzo skaliscie stad tez taka architektura domu

Zaraz powalcze troche z fotosikiem i wrzuce jakies zdjecia.

Kuchnia

Miała byc jasna i to bylo jedyne zalożenie. Jako totalny laik w sprawach urzadzania wnetrz wrzucilam w google haslo jasna kuchnia wyskoczyla miedzy innymi kuchnia biała. Postanowilam zglebic temat i tak po kolejnej godzinie trafilam na kuchnie fabryki wnetrz ktora pewnie dla 3/4 forumek jest inspirujaca

http://images37.fotosik.pl/553/e35cb77e66e7060cm.jpg

Potem wpadlam na jakis blog o kuchniach filmowych i wpadlam juz po uszy. Musze ja miec! Ale na Boga nie w tej cenie mam conajmniej 1/3 tego co za nia chca w fabryce i tak zaczelo sie poszukiwanie stolarza idealnego ....chyba go wlasnie znalazłam ...mwoie do niego a on potrafi powtorzyc po mnie co uslyszal....uwierzcie mi to bardzo rzadka cecha u stolarzy:)

Bardzo podoba mi sie w tej kuchni okap, nie przepadam za tymi obudowanymi drewnem imitujacymi nawet nie wiem co?...palenisko? (tak mi sie to kojarzy) pochlaniacz tez mnie nie przekonal bo jakos nie wierze ze jest w stanie pochlanac moje patelniowe spalenizny ktore produkuje niestety nagminnie:)

Niestety nie stac mnie na sprzet SMEG wiec wyszperalam w ten sam wieczor fajny i tani zestaw retro z Candy i kupilam go od reki.

Mosieżne uchwyty muszelki to kolejna rzecz ktora bedzie w mojej kuchni, ale nie jest to milosc od pierwszego wejrzenia. Po prostu porcelanowe wydaja mi sie za bardzo sielskie anielskie i pasuja do drewnianych blatów. Srebrne chromowane moim zdaniem najlepiej pasuja do czarnego granitowego blatu. Czarny granitowy blat jest piekny ale to takie eleganckie....juz widze jak na tym blacie prezentowac sie bedzie moj laktator:)

A mosiezne beda ladna ozdoba przy czarnym zwykłym matowym blacie, bo taki planuje.

Poza tym kupilam juz ten sprzet agd z mosieznymi i uchwytami i coz mowiac wprost jestem skazana na te uchwyty.

Dobra bo cos sie za bardzo rozwodze nad tym tematem wiec do rzeczy:

Szafki biale mdf

Blat czarny

Uchwyty mosiezne

Na podlodze Alaska Octagono

http://images47.fotosik.pl/598/48f6f72bb7a18cf3m.jpg

Na scianach Mugaty Bianco takie same jak na zdjeciu kuchni

W kolejnym wpisie wizualizacja kuchni robocza bardzo i prosze sie nie smiac bo stolarz moj zdolny chlopak i wierze ze bedzie robil cuda w moim domu ....na kompie nie musi:)

Sprawa blatu spedza mi sen z powiek. Stolarz twierdzi ze jeszcze takiego nie widzial a ja twierdze ze jeszcze malo w zyciu widzial. A chodzi mianowicie o takie fazowanie na koncach jak tu prosze:

http://images38.fotosik.pl/590/500953dae5b6d714med.jpg

Twierdzi tez ze takiego matowego i gladkiego bez zadnej faktury to nie znajdzie i ze moze cos takiego:

Nie moge nic wymyslec zeby wkleic link wiec jak wpiszecie w google grafika : blat dolores to bedziecie wiedziec co zostało mi zaproponowane

Co sadzicie? Czy ktos spotkal sie z tak zakonczonym blatem i ma moze u siebie cos matowego i gladkiego cp sadzicie Forumki o tym dolores? Mozeby pasowal....od bidy:)

Edytowane przez kacha.crac

Fajny, czytelny układ, przyjemny dla oka, no i funkcjonalny.

Fronty, listwy górne, stylizacja tych górnych szafel bardzo fajna - podoba mi się styl Fabryki Wnętrz:)

A uchwyty są docelowe, Kachna?

Bo są takie nowoczesne, jak dla mnie - no i dopatrzyłam się, że masz na wizualizacji dwa różne typy uchwytów - tak planujesz?

Wizualizacja piękna, mnie osobiście ten blat zastępczy nie zadawala. No napewno nie jest to stricte czarny mat. Znalazłam taki typ blatu do frezowania, może podpytaj stolarza :)

http://www.kuchnie-modena.pl/blatykuchenne/11-blaty-staron.html

P.S. te dwa typy uchwytów jak najbardziej trendy ;)

Blaty zrobione sa pewnie z pyty wiorowej powleczonej jakims laminatem ale jak znasz cos innego co pozwala na zrobienie takiego fazowania to biore w ciemno. Przeciez ta zakichana FW tez gdzies musiala kupic ten blat. Co myslisz o blacie Dolores: http://www.mdm.kronopol.pl/Blaty-kuchenne/Nowosci

Im wiecej na niego patrze tym zaczynam myslec ze mozeby nawet ciekawie wygladal.....