Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Kupilam Venis Filo Blanco

http://images43.fotosik.pl/696/fba391d687b1b06b.jpg

Magda polecia mi venis crystal white pare stron temu jak rozwazalysmy sprawe obudowy wanny. Ta white jest sliczna ale dla mnie za szklista nieco jak okazalo sie na zywo ale venis ma piekne plytki i znalazlam filo blanco, ona ma takie mikroskopijne paseczki bezowe ktore tak ladnie łamia jej kolor na kosc sloniowa i idealnie pasuje do koloru wanny jak na obrazku powyzej.

Dzieki Wam podejmuje coraz lepsze wybory i powoli bede je tu ujawniac. Dzieki forumki za super rady i inspiracje z ktorych jak widac czasem korzystam.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

He he he dobrze:) Ale jak pokazałam mamie próbnik z tym kolorem to "zmałpowała" po mnie i ma teraz sypialnie właśnie w tym kolorze. Mama ma 53 lata:) A propo męskiego daltonizmu...Mój mąż uważa, że ten pudrowy róż z T. jest nie różem, ale brązem, bo " na róż bym się nigdy nie zgodził". Zrobiłam test wśród znajomych i wychodzi na to, że to ja widzę w odcieniu Y416 róż-reszta się waha. Ale tak jak napisałam to pudrowy róż, więc nie świński a taki bardziej stonowany. Nie mogę się doczekać remontu:))) Już bym zaczęła:)

PS. A te Venisy.. Piękne..Nie mogę patrzeć na takie ładne płytki, bo dzięki teściowej mam obrzydliwą, pomarańczową łazienkę z wieśniackim dekorem w kształcie lilijki (?) i brak perspektyw na nową póki co:( (Brak środków i Mąż, który uważa,że co 5 lat nie będzie skuwał kafelek, a tym bardziej w mieszkaniu, które nie jest docelowe;/)

Edytowane przez Caffemanka

kiedy zobaczę te wasze łazienki ... już sie nie mogę doczekać ...... I kurde dlaczego , dlaczego ja nie założyłam wątku wcześniej:bash::bash: , dużo wcześniej

i pozwoliłam mężowi wybierać płytki do łazienki na górze :bash:. Nie przeżyje tego ...a mogłam np zmałpować od Ciebie albo od Magdy i miałabym piękną łazienkę na górze :(:sad:

Agawi co do daltonizmu to dzis mielismy maly urlop zwiazany z domem i zalatwieniami, i utwierdziłam sie na 1000% ze moj maz ma cos nie teges z kolorami. Przy kazdej ekspozycji pytalam go "jakiego to koloru" szczytem bylo pomylenie bezowego ze srebrnym!!!

http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif

A płyteczki piękne i już nie mogę się doczekać pierwszych fot łazienki :lol2:

Kupilam Venis Filo Blanco

http://images43.fotosik.pl/696/fba391d687b1b06b.jpg

Magda polecia mi venis crystal white pare stron temu jak rozwazalysmy sprawe obudowy wanny. Ta white jest sliczna ale dla mnie za szklista nieco jak okazalo sie na zywo ale venis ma piekne plytki i znalazlam filo blanco, ona ma takie mikroskopijne paseczki bezowe ktore tak ladnie łamia jej kolor na kosc sloniowa i idealnie pasuje do koloru wanny jak na obrazku powyzej.

Dzieki Wam podejmuje coraz lepsze wybory i powoli bede je tu ujawniac. Dzieki forumki za super rady i inspiracje z ktorych jak widac czasem korzystam.

Update : Oczywiscie pokickalam nie mam files blanco, tylko VENIS GLASS BLANCO:)

Kacha, nadrabiam zaległości i chciałam tylko dorzucić głos w sprawie lustra (choć temat jak widzę już przebrzmiał:) ): LOVE :D !!! I powiem tak: choć na obrazku bardziej imponująco wygląda to odrapane, dla siebie kupiłabym to białe, hehe (ale ja się nie znam). Śliczne obrazki pokazujecie - szalenie spodobało mi się zwłaszcza to dzieło nad łózkiem w jednej z sypialni z takimi ptakami - drapanymi?? Chyba bezczelnie zgapię i sobie takie skrobnę, hehe!!

pozdrawiam mocno:)

ps. Co do kolorów i mężów - dzis wybieram się ze swym do sklepu - też mu ten test na kolory zrobię!!

Edytowane przez dorben

Kasiu, wklejam na wypadek, gdybyś nie zapisała się do newslettera :)

http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=636eac9af2&view=att&th=12ea0d7336ab538c&attid=0.1&disp=emb&zw

EDIT: podobno nie widać, więc będzie prozą: od jutra w Home&You wyprzedaż międzysezonowa, do 70% taniej :D

Joliska! what! nic sie nie wkleilo!:)

Potrzebuje malej pomocy, zbliza sie malowanie scian. Chcialam poczatkowo zostawic taki pasek miedzy sufitem a farba na scianie ale zastanawiam sie czy w kontekscie tych moich 2.65 i belek ktore przecinaja co noz salon zabieg ten nie znizy jeszcze bardziej optycznie wnetrze, a jesli tak to co wykombinowac zeby je wyciagnac do gory?

Spokojnie, nie rozpaczaj, na pewno nie przecenią o 70% wszystkiego!!!!!

Stawiam na to, że w dziale promocji będzie kilka niechcianych przez nikogo dupereli!:)

A co Ty Kasia z tą wysokością???

Ja mam - ja pewnie pół Polski - obecnie 250 cm wysokości w mieszkaniu, i jakoś nie czuję, że sufit mi spada na głowę:lol2:

265 cm to fajna wysokość.

Ja, zamiast białego paska, dałabym białe listwy przysufitowe.

Takie cóś mam, nazwalam to belka.... bo nie wiem jak to inaczej moge nazwac:) takie cos mi leci przez salon i wydaje mi sie ze to mi tak obniza wyglad tego salonu

Kacha, Ty masz po prostu podciąg :lol2:

Ja też mam i to kilka, dlatego dałam sobie spokój z listwami przysufitowymi...:(

Razem nie wygląda to dobrze i trudno wykonać.

Chociaż u mnie podciągi fajnie dzielą strefy- jadalnia, salon i kuchnia:yes:

Podciąg nie obniża strasznie, ale fakt- jest takie lekkie złudzenie. Można się ich pozbyć robiąc podwieszane sufity, ale nie każdy to lubi.