Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Możliwe, zostawiłam 1% szans na szary szary :) I pewnie to wpływ tego, że Intuicja ma ciemny, taki betonowy, odcień...

Dopisuję: Znalazłam zdjęcie Intuicji, właścicielka opisuje kolor jako szary z fioletową poświatą - ale tu Intuicja jest jasna ...

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/gg/wh/qa30/tiWJdEYbwxr2fdihbB.jpg

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzis Pan majster pomalowal mi probki na scianach i z cala pewnoscia najfajniej wypadaja te z mieszalnika, szarosc jest oka ale wezme do sypialni ton jasniejsza a do wc dwa tony jasniejsza, roz i blekit do pokoju dzieciakow jest w porzadku. Przede mna jutrzejsza decyzja o lampie do lazienki....szykuje sie niespodzianka:) musze czyms przelamac moja drewnianosc tej lazienki.

Szary platynowy z dekorala zatraca mi troche niebieskim...fioletem... ale moge sie mylic. Na zywo nie ma zadnej domieszki innego koloru? just szary?

Jest jasno szary. Fioletu zero. W każdym szarym dopatrzysz się pochodnej innego koloru- to nieuniknione nawet w tych z mieszalnika ;) Jeżeli mam się dopatrzeć u siebie jakiegoś odcienia to może bardzo słabiutko odcień niebieskiego. Ale ogólne wrażanie jest szarości. Zresztą najlepiej tak jak już napisałaś maluj próbkami i dobierz idealny odcień do tapety.

Ja miałam ułatwione zadanie, ponieważ nie musiałam niczego dobierać- miał być jasny szary i już:)

Hej dziewczynki, u mnie chwila oddechu na froncie budowlanym bo zawodowo kupa roboty....

Co do farb kupilam do łazienki jasno szara z mieszalnika, do sypialni ciut cemniejsza szara, caly dol w kolorze jesień kamionkowa z nobilesa (szaro - bezowy) ale uczciwie przyznaje ze wiecej w nim bezu niz szarosci aczkolwiek nie jest to tez taki oczywisty bez, kawa z mlekiem, capuccino ani nic w ten desen:)

Pokoj dzieci niebiesko - różowy.

Tyle w temacie kolorow.

Od jutra rusza łazienka górna. Na razie kupiłam lampe:) do łazienki. łazienka bedzie jak pisalam na poczatku w kolekcji Noce z Tubadzina, wiec chcialam do tej "drewnowatosci" dodac jakis akcent pt " WOW":) mam nadzieje ze lampa zrobi swoja robote.

http://images41.fotosik.pl/729/ca8fdd0e385016b1.jpg

Lampa super. Tylko zastanawiam się, jak zagra z mugatami.

A szerokimi fugami nie przejmuj się zupełnie. U mnie miało być 2 mm, a jest ile glazurnikowi wyszło. Ale płytki białe, fuga biała, więc nie widać.

To nie ta łazienka:) w wc mugaty i tapeta w lazience gornej kolekcja noce z Paradyza i ta lampa

Dzis widzialm sie z glazurnikiem zobaczyl moja mine cocer (tak sie pisze?) spaniela na widok fugi i niesmialo zaproponowal: to co zmieniamy fuge? I ZMIENIAMY! Okazalo sie ze to problem fugi a nie jego zdolnosci. Do mugatow kupilam z ceresitu, beznadzieja gruboziarnista, zle sie zaciera, nieladnie wchodzi w szczeline stad taki efekt.

Edytowane przez kacha.crac

O, kacha, faktycznie coś cicho na temat lamy;)

Ja się wypowiem. A jak:lol2: Nie odpuszczę sobie tej przyjemnosci;)

Więc (wiem wiem, od "więc" nie zaczyna się zdania)... Więc mi się podoba. Nie w moim stylu, ale domyślam się, że robi niesamowity efekt, szczególnie illuminacyjny:) Wszelkiego rodzaju bąbelki tak działają:D (te w szampanie też dają niesamowity efekt;)) Nie, naprawdę. Nie wiem tylko, czy z tymi płytkami a'la drewno to się sprawdzi:confused: Ale okaże się. Pewnie ty już wiesz, że tak:D Inaczej byś jej nie kupiła:lol2: Ja jeszcze takiego wyobrażenie nie mam, bo płytek nie widziałam.

chcialam kupic mapei (bo wszedzie jest mapei i wyglada super) ale ta fuga w mugatach to jedyna fuga w domu 1 mm, facet w sklepie nam powiedzial ze mapei mozna stosowac od 2mm fugi (tak tez pisze na opakowaniu) Myslicie ze ma to az takie zanczenie? Moze ja kupie jednak.

Kacha, tego nie wiem... może rzeczywiście, niech ktoś Ci doradzi w sklepie. Potrzebujesz takiej fugi, jaką się kładzie do tzw płytek bezfugowych. Pierwsze słyszę, że Mapei nie można na 1 mm...

Kacha, tego nie wiem... może rzeczywiście, niech ktoś Ci doradzi w sklepie. Potrzebujesz takiej fugi, jaką się kładzie do tzw płytek bezfugowych. Pierwsze słyszę, że Mapei nie można na 1 mm...

Serio napisane na opakowaniu jak byk od 2mm do 20 mm (na Boga kto robi sobie fuge na 20mm?!)