Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lampa świetna! Szukam takiej! Napisz proszę skąd i jesli to nie problem ile kosztowała? Te bąbelki są cudowne..:)

Lampa nazywa sie Paul Neuhaus Alano (nr 361517) Kosztuje okolo 1400 zl. Sa jeszcze inne o roznych dlugosciach 1.25 m, 40 cm etc Ta 40 cm mozna zlapac już nawet za 400 zl. I taki tez mialam budzet przeznaczony na lampe.... ale byl maly problem 40 centymetrowa miala 40 cm a ja potrzebowalam cos ciut dluzszego. 55 cm - ideal!

Neuhaus ma jedna taka w ofercie ale z malym mankamentem.... lampa ma jakis pilot tysiac pincet ledow ktore swieca na 6 kolorow i mozna sobie te kolory miksowac pilotem. Bleeeeeeeeee, nie chce placic dodatkowe 6 stow za jakies badziewne opcje ktorych nie bede uzywac.

Po paru dniach w necie znalazlam przeceniony egzemplarz ze wzgledu na brak pilota, cena byla przyjemna ale opcja ledow wciaz pozostawała. Moglam sobie wybrac jeden kolor ktory sprzedawca mi zaprogramuje na stale w zwiazku z brakiem pilota. Dodam ze oczywiscie nie bylo opcji: biały.

Zadzwonilam powiedzialam co i jak, i Pan usunal mi z lampy jakis tronsformatorek do tych ledow, pozostawil samą opcje swiecenia sie zarowek i dzieki temu ze kupilam juz mega "ferelna" jak dla nich lampe, wyhaczylam ją za 390 zl!

Lampa świetna! Szukam takiej! Napisz proszę skąd i jesli to nie problem ile kosztowała? Te bąbelki są cudowne..:)

Ja nazywam je bankami mydlanymi, banki mydlane w łazience.....cudnie!

Myślę, że mój glazurnik, gdyby go nie pilnować, spokojnie by taką machnął. :lol2:

Twoj glazurnik jest moim bohaterem tego forum!

Lampa nazywa sie Paul Neuhaus Alano (nr 361517) Kosztuje okolo 1400 zl. Sa jeszcze inne o roznych dlugosciach 1.25 m, 40 cm etc Ta 40 cm mozna zlapac już nawet za 400 zl.

Przypadkowo znalazłam w sieci tą lampę, a przy okazji całą serię ;)

Jak tylko ją zobaczyłam od razu skojarzenie -Kacha:)

http://www.elektrorygiel.pl/p/pl/341517/lampa+halogenowa+alano+5x20w+krotka+3415-17.html

Neuhaus ma jedna taka w ofercie ale z malym mankamentem.... lampa ma jakis pilot tysiac pincet ledow ktore swieca na 6 kolorow i mozna sobie te kolory miksowac pilotem. Bleeeeeeeeee, nie chce placic dodatkowe 6 stow za jakies badziewne opcje ktorych nie bede uzywac.

Po paru dniach w necie znalazlam przeceniony egzemplarz ze wzgledu na brak pilota, cena byla przyjemna ale opcja ledow wciaz pozostawała. Moglam sobie wybrac jeden kolor ktory sprzedawca mi zaprogramuje na stale w zwiazku z brakiem pilota. Dodam ze oczywiscie nie bylo opcji: biały.

Zadzwonilam powiedzialam co i jak, i Pan usunal mi z lampy jakis tronsformatorek do tych ledow, pozostawil samą opcje swiecenia sie zarowek i dzieki temu ze kupilam juz mega "ferelna" jak dla nich lampe, wyhaczylam ją za 390 zl!

kacha, podziwiam:o Prawdziwa krakuska z ciebie:lol2: Nie to co mój mąż. Niby krakus od pokoleń, a targować nic się nie umie i rozrzutny jak cholera (z czego nieraz korzystam, nie narzekam;))

kacha, podziwiam:o Prawdziwa krakuska z ciebie:lol2: Nie to co mój mąż. Niby krakus od pokoleń, a targować nic się nie umie i rozrzutny jak cholera (z czego nieraz korzystam, nie narzekam;))

Madziula ja krakuska taka naplywowa ale rdzennie góralka:) my zawse dudkow sukamy.... a nie jak te cepry z warsawki:)

Madziula ja krakuska taka naplywowa ale rdzennie góralka:) my zawse dudkow sukamy.... a nie jak te cepry z warsawki:)

No to mój mężulo to szybciutko warsawiackiem został;):lol2: Coś łatwo mu to przyszło:lol2: Ale jak mówię, nie narzekam:D Najlepszy układ - rozrzutny mąż i powściągliwa żona (choć pewnie tak mnie nie postrzegacie, ale uwierzcie, przy nim jestem meeeega oszczędna:lol2:)

hahah:lol2:

No ja to ceper i wcale się z tym nie kryję:lol2: Jak się 3x w życiu w Zakopanem było, a życie na wybrzeżu spędziło, to ciężko, żeby było inaczej:lol2:

Ale mój mąż już by takich błędów nie popełniał - krakus, ale mają też dom w Stróży (jakby nikomu nic to nie mówiło, to koło Pcimia:lol2: - to każdy zna), a jako dziecko całe miesiące spędzał w Białce, więc on tak bardziej by się nadał na pogaduszki z tabą;)

PS A kwietnika nie kupiłam, bo kasy nie miałam:lol2: Ale może jeszcze jest:confused: Dobrze, że mi przypomniałaś:lol2: Może nic straconego;)

kacha, cholercia, miałaś przyjść i wypowiedzieć się w sprawie podłogi w łazience (choć domyslam się twojego sądu krakusko jedna;)). Wywołałaś temat i cicho siedzisz:mad:;)

Juz sie wypowiedzialam:) po krakowsku oczywiscie.

Jak bedziesz kiedy w Kraku dawaj znac...spikniemy sie na jakas kawusie:)

Maz wlasnie sie przyznal ze widzial ewidentna roznice miedze zdjeciem a tym co mu pokazali ale je wzial bo te ze zdjecia wygladalo jak gowno a to jest ładne.

Ktos zaraz zginie!!!!

Śledzę Twój wątek od początku, ale teraz musiałam się ujawnić.

Bardzo, bardzo mi się tutaj podoba. I lubię Twojego męża (jakkolwiek by to nie zabrzmiało). :D

Białe lustro jest pierdylion razy ładniejsze od tego... ciemnego :D

Takie cóś mam, nazwalam to belka.... bo nie wiem jak to inaczej moge nazwac:) takie cos mi leci przez salon i wydaje mi sie ze to mi tak obniza wyglad tego salonu

http://images49.fotosik.pl/704/0f79316a785228eemed.jpg

Tylko koniecznie, koniecznie dopilnuj, żeby przy w narożniku pod sufitem malarz dobrze pomalował.

Bo taka farba namazana na suficie jest be. Cholernie trudno wymalować tak żeby było równo. Ale wierzę, że się uda :)

Hej dziewczynki, u mnie chwila oddechu na froncie budowlanym bo zawodowo kupa roboty....

Co do farb kupilam do łazienki jasno szara z mieszalnika, do sypialni ciut cemniejsza szara, caly dol w kolorze jesień kamionkowa z nobilesa (szaro - bezowy) ale uczciwie przyznaje ze wiecej w nim bezu niz szarosci aczkolwiek nie jest to tez taki oczywisty bez, kawa z mlekiem, capuccino ani nic w ten desen:)

Pokoj dzieci niebiesko - różowy.

Tyle w temacie kolorow.

Od jutra rusza łazienka górna. Na razie kupiłam lampe:) do łazienki. łazienka bedzie jak pisalam na poczatku w kolekcji Noce z Tubadzina, wiec chcialam do tej "drewnowatosci" dodac jakis akcent pt " WOW":) mam nadzieje ze lampa zrobi swoja robote.

http://images41.fotosik.pl/729/ca8fdd0e385016b1.jpg

IMO jest WOW. Czekam na efekt :)

Serio napisane na opakowaniu jak byk od 2mm do 20 mm (na Boga kto robi sobie fuge na 20mm?!)

Całkiem, całkiem wyglądają małe płyteczki z taką właśnie szeroką fugą. Warunkiem jest, że fuga musi być szerokości kafelków. Te ostatnie więc muszą być niewielkie.

Jak na złość zdjęcia nie mogę znaleźć...

uwaga uwaga łazienka gotowa (no prawie) ale kafle juz leza. Bede jutro na budowie to cykne Wam zdjecia .... treme mam!:)

Czekam zatem z niecierpliwością :)

Juz sie wypowiedzialam:) po krakowsku oczywiscie.

Jak bedziesz kiedy w Kraku dawaj znac...spikniemy sie na jakas kawusie:)

Oj, z ptzyjemnością kochana:) Jak jedziemy do krakowa, to codziennie chwilkę z teściami spędzimy, a potem mąż najchętniej by się z kumplami spotkał, a tak bidul ma mnie na głowie (czyt. się za nim ciągam):lol2: Bardzo by się ucieszył, jakby się dowiedział, że na kawę mam z kim wyskoczyć;) Zabierzemy nasze Hanki, i może być bardzo miło:D

Agatah jestem pod wrazeniem "przelecenia" watku, jakkolwiek to brzmi:)

Mąż rzeczywiscie bywa czasem fajny.... a smieszny to juz na pewno, zwazywszy kiedy kazdy moj wnetrzarski pomysl okresla coraz to nowym, nieznanym mi do tej pory, synonimem fekaliów:)

Ujawniaj sie czesciej, uwielbiam poznawac i gadac z nowymi ludzmi.