Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Dzieci w Afryce zostaw w spokoju :wiggle:. Się wypowiem ja - ekspert :lol2: taki żarcik.

Nie lubię brązów, albo w małej ilości i dla mnie podłoga+ ściany to za dużo. Ponieważ będą tam białe elementy meblowe :) i venice - na pewno wyjdzie ładnie, babelki mogą pasować idealnie.

I tutaj mozaika- gdyby to prysznic miał grać pierwsze skrzypce - zostawiłabym. Może to żadne pocieszenie, ale jakby mi się coś nie podobało to bym tego w życiu nie położyła ani nie pozwoliła kupić lubemu. On też czasem wtrąca swoje trzy grosze, że może to a może tamto ale staram się sprowadzac go na ziemię bo potrafi go ponosić fantazja :lol2:. Jeśli Cię nie stać na wymianę płytek na inne, zwłaszcza że te już były "użyte" to chyba bym zostawiła. Pytanie czy masz inny wybór?

W sprawie skrzypiec badz skrzypcow:) u mnie ewidentnie bedzie duet jak nie tercet po dojsciu venisow.

Maz i mozaika..... ja juz czasem sama nie wiem jak do tego wszystkiego dochodzi, on cos brzeczy za uchem w sklepie, dziecko w tym czasie zrobi kupe w pieluche, drugie dziecko donosi uprzejmie personelowi sklepu z ktorym wlasnie prowadze konwersacje "a moj blacisek zlobil kuuuuuuuuuuuupe" ja na to mowie:oka bierzemy!! jak mowisz ze bedzie dobrze to bedzie dobrze. Potem oddalam od siebie sprawe, potem sprawa wraca (juz gotowa na scianie) i jest kuuuuuuuuuupa

Taki life.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cholera, przeczytałam tę stronę i z bólem serca wyobrażałam sobie potworny mozaikowy koszmar. IMHO mozaika naprawdę tragiczna nie jest, tylko faktycznie bąbelków już sobie nie wyobrażam. Raczej taką dalej już rozbieloną dodatkami, naturalną łazienką przywodzącą na myśl drewno, naturę, las i takie tam.

Wniosek:

cos trzeba bedzie zlikwidowac! albo mozaike albo lampe? albo meza (najchetniej:)

Takie bylo moje pierwsze zalozenie:drewno,las,natura rozbielone dodatkami

a maszenka welcome...jeszcze Cie tu nie bylo

No dobrze, ale czy nie jest tak, że mozaika naturalnie trochę zniknie za szybą prysznica i zostanie przygaszona przez dość sporą baterię, nawet, jeżeli szyba ma być zupełnie przezroczysta? Naprawdę źle nie jest. Może ja prosta dziewoja jestem, ale bez przesady. Może inna mozaika (ja bym widziała jasną) byłaby lepsza, ale tak naprawdę nie masz połowy rzeczy w tej łazience. Tylko ja bym nie przesadzała teraz z glamour a poszła w stronę Skandynawii, fascynacji naturą. Kolory i podłoga przywodzą właśnie na myśl las, drewno (nawet, jeśli to panele), Skandynawię. Venisy Ci zrobią piękny efekt. Nie musisz skuwać mozaiki, by było dobrze, ale jak masz być przez nią nieszczęśliwa to skuwaj. Lustro jakie chcesz dać?

No dobrze, ale czy nie jest tak, że mozaika naturalnie trochę zniknie za szybą prysznica i zostanie przygaszona przez dość sporą baterię, nawet, jeżeli szyba ma być zupełnie przezroczysta? Naprawdę źle nie jest. Może ja prosta dziewoja jestem, ale bez przesady. Może inna mozaika (ja bym widziała jasną) byłaby lepsza, ale tak naprawdę nie masz połowy rzeczy w tej łazience. Tylko ja bym nie przesadzała teraz z glamour a poszła w stronę Skandynawii, fascynacji naturą. Kolory i podłoga przywodzą właśnie na myśl las, drewno (nawet, jeśli to panele), Skandynawię. Venisy Ci zrobią piękny efekt. Nie musisz skuwać mozaiki, by było dobrze, ale jak masz być przez nią nieszczęśliwa to skuwaj. Lustro jakie chcesz dać?

Maszka, dziecko Ty moje.... wlasnie do meza to powiedzialam o tych szybach i ukryciu efektu mozaiki

Lustro bedzie szlo od krawedzi mozaiki, rowno z jej wysokoscia az do konca sciany (nad wanna). Lustro prosta tafla (zamowione pod wymiar)

Maszka, dziecko Ty moje.... wlasnie do meza to powiedzialam o tych szybach i ukryciu efektu mozaiki

Lustro bedzie szlo od krawedzi mozaiki, rowno z jej wysokoscia az do konca sciany (nad wanna). Lustro prosta tafla (zamowione pod wymiar)

A jaka szafka pod umywalkę będzie? Biała? To myślę, że spokojnie to wszystko się uspokoi. Zrób też zdjęcie za dnia, przy naturalnym świetle, kolory będą o wiele, wiele lepsze.

A lustro zupełnie proste to bardzo dobry wybór.

Dudków :lol2: :lol2: uwielbiam to słowo!

Też uważam, że mozaika nie jest tragedią - w końcu w jakiejś gamie kolorystycznej wszystko jest zachowane i szyba będzie!

Zgadzam się w 100% z Maszenką -nie glamour tylko skandynawia może. Trochę bardziej surowo niż błyszcząco-iskrząco. Zależy oczywiście co rozumiemy przez glamour :)

A może bąbelki sprawdzą się gdzie indziej a tu coś prostszego? Już sama zgłupiałam.

Dziecko informujące o kupie - bezcenne :) Nawet nie wiesz co bym dała za 2 dzieciaczków :)

No właśnie, trzeba zdefiniować glamour. Surowość i natura też nie musi być przaśna ani swojska, tylko bardzo elegancka. Skandynawskie blogi zawierają od groma tego typu łazienek.

A słodkich maleństw alias wstrętnych bachorów ja bym kiedyś chciała mieć z trójkę, czwórkę byleby szybko, w imię "prędko, prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu." ;) Ale mam znajomą z trójką małych dzieci i wiem, jaki to obłęd potrafi być. Słodki, ale jednak obłęd kompletny.

wizualka

http://i3.fmix.pl/fmi2771/0939646a000a6a624d8e5b5e/zdjecie.jpg

poprosiłaś o szczerość a mi dwa razy nie trzeba powtarzać :( ja chciałabym pocieszyć i :hug:ale ta mozaika to ni jak z natura mi się nie kojarzy...może z liśćmi na jesień ...nie chcę pogarszać sprawy dołującymi komentarzami ale wyjścia widzę dwa ...zostawić zwis, bardzo zresztą fajny, ciekawy , "robiący " wnętrze i WOW też ;) a ukryć mozaikę ...tu inspiracja z szarości ... przyklej naklejki na jakimś kawałku szkła i cyknij zdjęcie na tle tej mozaiki ...chętnie zobaczyłabym tego efekt ...mam wrażenie że tekst skupi wzrok ...w końcu na inspiracji zakrywa salceson ;)

http://i3.fmix.pl/fmi603/773fcd6e001289884d8e5deb/zdjecie.jpg

a opcja dwa to tylko biel łącznie z nową lampą ...ale proszę choć rozważ opcję 1 ;)

Yokasta ty mnie nie pobudzaj na noc, bo mi sie przypomnialy czasy jak NIE bezczynnie oczekiwalam dziecka a teraz BEZCZYNNIE oczekuje przed FM pierwszego budzenia dziecka do karmienia:)

Macie racje bedzie dobrze. A w sprawie definicji stylu skandynawskiego to ja rozumialam go tak:

drewno - podloga sciany mozaika

prostota - baterie, ceramika (prosta wanna, umwalka, kible, szafki) meble

szklo - babelki, tafla lustra

chcialam tez aby w tej drewnowatosci pewne materialu byly szlachetne (plytki venis leciutko leciutko polyskujace, lampa, swieczniki) zaraz wkleje jakie

Lashe dzieki za wszystko jestes kochana,

uwazam ze napisy na szybie to juz mega przesada, to juz calkowicie jakis inny styl i lampa moim zdaniem juz stanowczoby odpadala. Tu napisy sa glownym wow w lazience a umnie tych wowow to juz by sie zrobilo tyle ze...............woooooooow:)

dezycja: mozaika zostaje, dokoncze wnetrze powiesze lampe i zobacze jak bedzie beee sprzedam.....a wtedy WY bedziecie musialy mi wymyslec lampe:P

Lashe dzieki za wszystko jestes kochana,

uwazam ze napisy na szybie to juz mega przesada, to juz calkowicie jakis inny styl i lampa moim zdaniem juz stanowczoby odpadala. Tu napisy sa glownym wow w lazience a umnie tych wowow to juz by sie zrobilo tyle ze...............woooooooow:)

dezycja: mozaika zostaje, dokoncze wnetrze powiesze lampe i zobacze jak bedzie beee sprzedam.....a wtedy WY bedziecie musialy mi wymyslec lampe:P

może to i racja ...lasche z podkulonym "dizajnerskim" ogonem udaje się na spoczynek :lol2:

dziewczyny a to nie jest bardziej jakis taki styl afrykański? jeju ja to laik jestem ale mi sie ten kolor skojarzył z taką wysuszoną słońcem ziemią... taką ciemno-brązowo ziemią... jeju nie wiem jak to nazwac, safari? dżungla? dodatki jasny beżowy (taki piaskowy) i do tego jasna zieleń....

ale ja to sie nie znam... tak tylko mi sie skojarzyło...:o

a tą mozaikę potraktowac jak centki lamparta ;-))

Edytowane przez psosin

O Matko, Kacha chwilę mnie nie było, a tu TAAAKAAA dyskusja :lol2::lol2:

Przyszłam zobaczyć świeżutką i z polotem, piękną łazieneczkę, a tu czytam o skuciu.

Aż mnie zatkało :confused:

Moja rada- kucie sobie daruj. Zrób łaziankę do końca i wtedy zobaczysz.

Lampa bąbelkowa dla przekory bardzo mi tam pasuje:wiggle: a wszelakie brązy uwielbiam i jestem pewna, że efekt końcowy będzie GIT.

Dziękuję za uwagę:D:hug:

Kasia, co ja czytam u Darcy, że masz mega doła? To, że się mozaika niektórym nie spodobała nie oznacza, że nie masz pięknej łazienki. Ja uważam, że zarzuty wobec mozaiki są przesadzone, brakuje jeszcze w ogóle kabiny, prawda? Brakuje dodatków. Będziesz miała śliczną łazienką, zobaczysz.