MagdaZZZ 29.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 a Ty Magda przestan sobie przypisywac jakies misza masze bo Twoj dom jest koncepcyjnie tak spojny i stylowy ze naprawde misz masz to moze bedziesz tam miec......no nie wiem..... w szufladzie:) łahahahahahaha:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam - podczytuję od jakiegoś czasu, bo bardzo tutaj ciekawie i postanowiłam nieśmiało się przywitać... i odezwać - bo się nie zgadzam! Nie wiem, co Wam przeszkadza w tej mozaice? Pasuje do pozostałych płytek? Pasuje! A że jest "ciapciata"? I co z tego? Taki urok mozaiki! Nie jest przecież na całą łazienkę, nie jest również na całej ścianie, tylko wyważona odrobina, która w dodatku za moment będzie schowana za kabiną i wszyscy o niej zapomną. Ja bym na pewno nawet nie pomyślała o skuwaniu, bo po co? Moim zdaniem ta mozaika urozmaica ściany w jednolitym kolorze i już nie mogę się doczekać efektu, jaki w łazience da lustro PS Kocham Kraków ! Choć niestety, nieczęsto mam okazję tam być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) mnie tylko wytraca z rownowagi fakt ze zalozylam ze bedzie ladnie a nie jest. Po prostu mnie to wkurza. Bo moze z kuchnia bedzie zaraz tak samo.... zalozylam ze bedzie super a nie bedzie... ze schodami tez itd itd I boje sie tego za kazdym razem jak cos koncze robic, ze wejde tam spojrze i nie bedzie wow tylko bedzie takie poczucie....hm....dysonansu poznawczego:) No po tym tekście to po prostu musiałam się ujawnić - w tym wątku po raz pierwszy. Jak dobrze znam ten ból! Nawet ostatnio u Darcy pisałam, że właśnie dlatego lubię sobie myśleć nad "domem idealnym". tam zawsze wszystko do siebie pasuje:). a tymczasem w prawdziwym domku rzeczywistość skrzeczy:) Nic to, Baśka! Damy radę. Trzeba sobie powtarzać modlitwę AA "Daj mi Panie Boże siłę, abym mógł zmienić to co się da, a cierpliwość, aby znosić to, czego zmienić się nie da". czy jakoś tak:) edit: a jeszcze tylko dodam, że namiętne czytanie i kolekcjonowanie magazynów wnętrzarskich od lat chyba 10 nie tyle podwyższyła moje umiejętności dekoratorskie, co zawyżyło poziom oczekiwań. i profesjonalną projektantkę też bym chciała, ale jak patrzę na to co wyrabiają chociażby w Dekoratorni to omg... Edytowane 29 Marca 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 29.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 o to to to własnie co nihiru naisała "podwyższa poziom oczekiwań" to forum! ))) Darcy masz 100% racje!!! trzeba to polubic i juz! zmienic na tyle ile mozna i poprostu polubic;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 31.03.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 kacha żyjesz? jak tam w nowym domku przebiegają prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 01.04.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dajmy Kasi trochę spokoju. Jeśli wpadła w to co ja, to potrzebuje chwili dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 01.04.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 kacha żyjesz? jak tam w nowym domku przebiegają prace? Zyje, zyje ale co to za zycie:) A tak na serio. Po pierwsze: Kasia_1982, Ilona Agata, Nihiru.........ciesze sie ze moje perypetie sklonily Was do ujawnienia sie... witam cieplo na moim watku i dzieki za slowa otuchy Darcy masz sporo racji, choc moja nieobecnosc spowodowana jest mala awaria laptopa, nie dzialaja mi samogloski:) w zwiazku z tym nie pisze bo i tak byscie nic nie zrozumialy. Laptopka musze oddac do naprawy i napisac moge tylko cos z pracy.... a w zwiazku z tym ze w pracy ostatnio mam mega zamet to niezbyt mam na to czas. Ale owszem wieczorny czas bez pisania na forum pozytkuje fajnie.... mam nadzieje ze kolejnego dziecka z tego nie bedzie:lol2: Co do mozaiki.... spotkalam sie z Panem majstrem w tej sprawie i na propozycje skucia mozaiki, powiedzial mi ze tego nie zrobi i ze zaczyna sie mnie bac bo działam ostatnio "na granicy obłedu":) prosty chlopak....a taki zmysl obserwacyjny. Kazal przyjechac mi jak skonczy lazienke i wtedy mielismy jeszcze raz rozmawiac. W miedzyczasie zadzwonil ze zrobil wanne i kafelka venis od dzis jest jego ulubiona kafelka:) Łazienka rzeczywiscie po zainstalowaniu ceramiki i obudowaniu wanny zyskala lekkosc i ladne biale plamy na tym ciemnym firnamencie. Mozaika po zamknieciu szybami stala sie taka małą ciemna enklawa.....mysle ze bedzie milo tam w srodku brac prysznic;) choc nadal budzi moje mieszane uczucia Zdjec jeszcze nie pokaze, poczekam na lustro i reszte dodatków. Szukam natomiast kaloryfera łazienkowego, takiego ktory ma podloczenie pojedyncze na srodku. Wiecie o co mi chodzi?? Plis pomozcie, bo rece rozkladam i znalezc takowego nie moge. Kaloryfer najlepiej chrom, prosta forma, nie jakis mocno retro ale tez na pewno nie jakis cosmic nowoczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 01.04.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Zyje, zyje ale co to za zycie:) A tak na serio. Po pierwsze: Co do mozaiki.... spotkalam sie z Panem majstrem w tej sprawie i na propozycje skucia mozaiki, powiedzial mi ze tego nie zrobi i ze zaczyna sie mnie bac bo działam ostatnio "na granicy obłedu":) prosty chlopak....a taki zmysl obserwacyjny. rozwalił mnie twój pan majster:lol2: Tylko dodam, że mój też odmówił kucia:) No może nie odmówił, a skutecznie przekonał. Ale o szczegółach tego ważnego obwieszczenia przeczytasz już u mnie;) Buziak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 01.04.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ale owszem wieczorny czas bez pisania na forum pozytkuje fajnie.... mam nadzieje ze kolejnego dziecka z tego nie bedzie:lol2: To już wiemy co robią dziewczęta gdy zbyt długo nie ma ich na forum!!! A my sie tu martwimy, że doła załapałaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.04.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dziewczę drogie, Katarzyno, fajnie, że jesteś, fajnie, że łazienka wyładniała i zyskała w Twoich oczach, a majster to faktycznie super facet!!!))) Ale piszże jaśniej, o jaki kaloryfer, na Boga, Ci chodzi??? Bo czytam i nie rozumiem, a chętnie bym coś podpowiedziała, jeśli coś mam w zbiorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 01.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Co do mozaiki.... spotkalam sie z Panem majstrem w tej sprawie i na propozycje skucia mozaiki, powiedzial mi ze tego nie zrobi i ze zaczyna sie mnie bac bo działam ostatnio "na granicy obłedu":) prosty chlopak....a taki zmysl obserwacyjny. Kazal przyjechac mi jak skonczy lazienke i wtedy mielismy jeszcze raz rozmawiac. W miedzyczasie zadzwonil ze zrobil wanne i kafelka venis od dzis jest jego ulubiona kafelka:) Łazienka rzeczywiscie po zainstalowaniu ceramiki i obudowaniu wanny zyskala lekkosc i ladne biale plamy na tym ciemnym firnamencie. Mozaika po zamknieciu szybami stala sie taka małą ciemna enklawa.....mysle ze bedzie milo tam w srodku brac prysznic;) choc nadal budzi moje mieszane uczucia Zdjec jeszcze nie pokaze, poczekam na lustro i reszte dodatków. Szukam natomiast kaloryfera łazienkowego, takiego ktory ma podloczenie pojedyncze na srodku. Wiecie o co mi chodzi?? Plis pomozcie, bo rece rozkladam i znalezc takowego nie moge. Kaloryfer najlepiej chrom, prosta forma, nie jakis mocno retro ale tez na pewno nie jakis cosmic nowoczesny. Mówiłam, że mozaika będzie inaczej wyglądać po skończeniu wnętrza i pojawieniu się kabiny. Sama widzisz. Nie trzeba czasem kuć, tylko po prostu poczekać i dać sobie na wstrzymanie. Będzie cudnie. Jestem bardzo ciekawa Twojej łazienki teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 01.04.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 kasiu kupilas swoje czarne klamki? Pytam bo widzialam ostatnio ze stary dwor, firmy Barcz (czy jakos tak) wydal nowa serie RUSTICA. Podobaja mi sie i chyba wlasnie te zamowie do siebie a ze ty szukalas czarnych to moze zobacz czy ci sie podobaja. http://salon-klamek.pl/pd-264-0-klamka_lazienkowa_Rustica_czarna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.04.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Darcy masz sporo racji, choc moja nieobecnosc spowodowana jest mala awaria laptopa, nie dzialaja mi samogloski:) Tak myślałam- Kaśki to twarde dziewuchy i nie histeryzują Ale owszem wieczorny czas bez pisania na forum pozytkuje fajnie.... mam nadzieje ze kolejnego dziecka z tego nie bedzie:lol2: http://www.matrax.net/forum/images/keny/sexx.gif Co do mozaiki.... spotkalam sie z Panem majstrem w tej sprawie i na propozycje skucia mozaiki, powiedzial mi ze tego nie zrobi i ze zaczyna sie mnie bac bo działam ostatnio "na granicy obłedu":) prosty chlopak....a taki zmysl obserwacyjny. http://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gif Mówiłam, żebyś nic nie kuła i będzie dobrze A co do grzejnika to czy chodzi Ci o cuś takiego? http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Creative_Heizkoerper/Decor_V/index.phtml http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Creative_Heizkoerper/Credo-Twist/index.phtml http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Creative_Heizkoerper/Der_neue_Credo/index.phtml http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Creative_Heizkoerper/Icaro/index.phtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 żyjesz coś jeszcze czy cię mozaiki i inne duperele wykończyły? Bo mnie prawie;) (szczególnie mozaika dała mi w kość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 05.04.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 kasiu kupilas swoje czarne klamki? Pytam bo widzialam ostatnio ze stary dwor, firmy Barcz (czy jakos tak) wydal nowa serie RUSTICA. Podobaja mi sie i chyba wlasnie te zamowie do siebie a ze ty szukalas czarnych to moze zobacz czy ci sie podobaja. http://salon-klamek.pl/pd-264-0-klamka_lazienkowa_Rustica_czarna.html Klamki w koncu kupiłam taki kolor patyna, mosiadz bo pasuja idealnie do klamek w oknach i do stolarki okiennej, ale Barcz to właśnie był mój typ, tylko model niewykończony porcelanowa rączką, ale dzieki za czujnosc w moim temacie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 05.04.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 To super, przynosisz dobre wieści (oprócz tych samogłosek ). Na kaloryferach się nie znam i nic kompletnie o nich nie wiem, nawet na swoje nie miałam zbyt dużego wpływu Kacha jak tylko będziesz miała jakieś zdjęcia to wrzucaj sprawa kaloryfera pograzyla mne doszczetnie. Wydarzenia w kolejnosci chronologicznej: - przychodzi sasiad i prawi nam ze z tym kaloryferem w lazience bedzie problem bo na ten zawor wchodzi tylko jeden rodzaj kaloryfera z podlaczeniem na srodku - mierze...fuck kaloryfer nie wejdzie, tzn wejdzie ale na framuge - przekuwamy wyjscia rurek tak aby kaloryfer z podlaczeniem srodkowym zmiescil sie miedzy framuge a sciane prysznica - szukam kaloryfera, szukam szukam szukam - przychodzi inny fachowiec i mowi " Co wyscie ludzie przeciez to jest specjalny zawor pod kaloryfer z podlączeniem bocznym pojedynczym. BOCZNYM NIE SRODKOWYM! - podlaczenia juz przekute kaloryfer z bocznym wejsciem w ogole juz nie wejdzie, trzeba montowac ten ze srodkowym podlaczeniem - zawor do wymiany. - cena kaloryfera 9najtanszego ze srodkowym podlaczeniem) 500 zl - cena zaworu do kaloryfera ze srodkowym podlaczeniem 520 zl!!!! Zajebiscie po prostu. Co na to wszystko sasiad, sprawca imprezy za 1020 zł???? " Ups przepraszam cos mi sie pomyliło, spojrzalem i rzeczywiscie u siebie mam kaloryfer z bocznym podlaczeniem." I tym sposobem spada nam kolejny gosc z listy zaproszonych na parapetowego grilla. Pocieszam sie ze moze dzieki temu zrobie w koncu jakies oszczednosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 05.04.2011 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 żyjesz coś jeszcze czy cię mozaiki i inne duperele wykończyły? Bo mnie prawie;) (szczególnie mozaika dała mi w kość) O co kaman? Jaka mozaika? Juz do Ciebie lece. dziewczynki, zdjecia po weekendzie. Zobaczycie wowczas: kuchnie, łazienki obie (moze je pokaze choc caly czas chce je dokonczyc) pralnie, wiatrolap i kolory scian. Nie mam czasu na FM bo jak widzicie jademy ostro z robota:) wyprowadzka 20 maja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.04.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 I ty myslisz ze my wytrzymamy tyle czasu;), ja juz chce po wekendzie:lol2: my tez planujemy zaczac mieszkac w okolicah polowy maja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.04.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 kuchnia??? dwie łazienki??? ściany??? Dziewczyno, to ty już wszystko masz:o Ale dlaczego my tego wszystkiego jeszcze nie widziałyśmy:confused: Teraz spać nie będę mogła, a ty tu tak spokojnie mówisz, że zdjęcia po łikendzie? Chyba mi tego nie zrobisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Co na to wszystko sasiad, sprawca imprezy za 1020 zł???? " Ups przepraszam cos mi sie pomyliło, spojrzalem i rzeczywiscie u siebie mam kaloryfer z bocznym podlaczeniem." I tym sposobem spada nam kolejny gosc z listy zaproszonych na parapetowego grilla. Kacha, a co ja mam powiedzieć? Zrobiłam sobie odwodnienie terenu za 10 tysięcy, a zimą okazało się, że właściwie to nie ma gdzie odprowadzać zbieranej przez drenaż wody. Mam wymieniać dalej? Taras z piaskowca, przebudowa źle zaprojektowanego ogrodzenia, naprawa wylewek, zbójecka stawka glazurnika-pseudofachowca... Uzbierałoby się ze trzydzieści tysiaków, które spokojnie można byłoby wydać na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts