Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Granit napewno występuje w czarnym macie i można frezować, tylko nie wiem jak z ceną... może być drożej niż wszystkie meble kuchenne do kupy - ale tego napewno nie wiem.

No bo ja tak nie śmiało na tym forum, ale przywitać się wypadało więc Witam sie i przyznaję że podglądam :) no i cieszę się że mogłam sie na coś przydać.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Granit odpada..... w ogole moj watek bedzie watkiem typu jak kupic sobie w Liroju cos za 5 zl co wszedzie indziej kosztuje 500 i jakie metody nalezy stosowac aby wmowic sobie ze wlasnie ta rzecz za piataka wyglada identycznie jak ta za 500 zl.

Jedna dobra metoda juz opracowalam....trza duzo pic dziewuszki:)

mother24 zdrowko za Ciebie.

Wizulizacja kuchni, walcie szczerze co sadzicie, zero cukru, no mercy

Zajrzałam tu już rano, ale coś mnie do roboty zapędziło i nawet się nie przywitałam. Nadrabiam - dzień dobry, a w zasadzie dobry wieczór :)

Kuchnia zapowiada się świetnie, ale - skoro miało być sugar free - rażą mnie, po drugim rzucie okiem, niesymetryczne górne szafki przy okapie...

Ale się popisałam :oops:

Tam jakos tak problematycznie jest bo albo bedzie niesymetyrycznie z szafka okapowa albo bedzie niesymetrycznie z szafka witryna. Wole ta pierwsza wersje bo tej szafki obok lodowki nie widac (zza winkla, bo za lodowka jest sciana) a te szafki narozne widac z jadalni.

Joliska zero krepacji wal zawsze smialo, masz duzo racji. Tylko wiecie ja taka malo waleczna jestem jak mi kots powie ze sie nie da to ja wierze i dlatego wiem, ze ten dom nie bedzie idealny. Po to tez zalozylam galerie zeby prawdziwe perfekcjonistki mnie troche zmuszaly do nie olewania niesymetrycznych szafek. :)

Jutro widze sie ze stolarzem i karze mu przysiegnac na swoja matke ze sie nie da inaczej, jak mi przysiegnie to pewnie zrobie po jego mysli, bo sama probuje rysowac te szafki i g... mi wychodzi

Kacha,

nóżki masz zdrowe? To w ramach testowania prawdomówności speców, z którymi przyjdzie Ci współpracować, tup. Oni, że się nie da - tupnij, oni dalej, że się nie da - tupnij. Jeśli za trzecim razem zdania nie zmienią, to znaczy, że się nie da :)

bo taki niestety mankament zabudowy wiszącej nad zabudową stojącą w narożnikach:bash:. Jako, że jedna jest płytsza, a druga głębsza, zawsze powstanie taka asymetria (jak na dole się zgodzi, to u góry ciąg szafek będzie dłuszy o różnicę w ich głębokości), jak góra będzie symetryczna, to na dole zabraknie parę centymetrów itp.itd. Pewnie znów zawile gadam - ostatnio jakoś nie potrafię inaczej:( ale tak jest. Stąd te potworne narożne szafki wymyślono, brrr. Ciężko będzie wybrnąć z tego twojemu stolarzowi:no:

Dzis sie z nim widziałam, rozrysowal mi szybko jak to bedzie wygladalo gdyby zrobic szafki symetrycze i tam na rogu wyjdzie taka pusta listwa w ktorej nawet nie zmiesci sie fazowanie, probowalismy wstawic tam moze jakas poleczke na ksiazki (jak proponuje yokasta) ale jakos tak zaburza ciag szafek i wyglada jakbym na sile cos sztukowala. A do jadalni zamowilam sobie dzis u Pana cos takiego

http://images47.fotosik.pl/601/aed11697fea04ca5med.jpg

Tylko ta przednia czesc z winiarka

jokasta moja lodowka ma dokladnie 54 cm na 177 ale i tak ci ja wsadza w polke 60 na 180, takie sa wymiary polek na lodowke pod zabudowe takze nie przejmuj sie wygladem z zewnatrz bedzie taki sam jak kazdej innej lodowki

A co do podpisu to juz dzieki dziewczyny...Darcy dobra kobeita wyslala mi na priva taka instrukcje ze nawet ja tepa komputerowa glowa bylam w stanie wsadzic w koncu ten podpis:)

Hej Kacha- bardzo podoba mi się projekt Twojej kuchni. Ten mały brak symetrii to doprawdy drobiażdżek :yes:

Ale mam do Ciebie jedną prośbę- przemyśl może jeszcze kolory i materiały- rozumiem, że chcesz mieć białą kuchnię- OKI, ale naprawdę to się staje już strasznie oklepane biała kuchnia + mugaty + czarny blat+ płytki oktagonalne na podłodze....Ktoś tak wymyślił i wszystkie kuchnie są teraz takie same...:( Może mogłabyś zrobić chociaż drewniany blat lub inne płytki zamiast wszędobylskich mugatów?

Mam nadzieję, że się nie obrażasz za sugestie- przecież decyzja należy do Ciebie i to Ty musisz czuć się świetnie w swojej kuchni :p:D

Edytowane przez agawi74

Agawi wkleilas mi same biale inspiracje:) a liczylam ze bedzie cos przelamujacego ta biel. Co do bialych kuchni....tez mialam w pewnym momencie poczucie ze bede miec najbardziej oklepana kuchnie swiata poki nie wyszlam z moim pomyslem dalej to znaczy:

- Pan z Max Flizu (jeden z najwiekszych sklepow plytkowych) - Octa co? Nugaty? ...nie prosze Pana Mugaty. Nie mamy...nie slyszalem

- Stolarz : Rany Boskie Pani Kasiu musi mi Pani zaufac ze bedzie dobrze, bo jak juz zrobilem ze 300 kuchni tak taka mam po raz drugi dopiero

- Majster: A te plytki po bokach sam beda musial docinac czy to juz dociete, bo pierwszy raz bede kladl

- Znajomi: Biala kuchnia?! Boze jakie to niepraktyczne

To forum okresla nam nieco sposob myslenia bo odwiedzamy na nim kilkanascie domow z naszej bajki i wydaje sie ze wszyscy tak maja. Niestety zbiorowy gust Polakow wyglada nieco inaczej. Dla forumek moja kuchnia bedzie zwykla i pewnie bez polotu dla mnie jest mega odkryciem i cieszyc sie z niej bede bardzo, bo jak pisalam w pierwszym poscie do tej pory kompletnie nie siedzialam w tym wnetrzarskim swiecie i bardzo cieszy mnie odkrywanie tego co dla prawdziwych koneserow wnetrz jest juz pewnie znanym i oklepanym standardem.

I apeluje o nie przepraszanie mnie za kazdym razem jak sie wyrazi swoje zdanie:yes: ja bardzo lubie wymieniac opinie i cieszy mnie dyskusja na moim watku.

Z Twoich inspiracji najbardziej podoba mi sie ta z bialym blatem...w zyciu bym nie wpadla zeby tak zrobic, wyglada zaskakujaco dobrze.