Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Yokasta, z otwieraniem okna nie bedzie problemu bo nie bede go otwierac:) tzn zamierzam go tyko otwierac tak w pionie jesli wiesz o co mi chodzi...na osciez niestety u mnie sie nie dalo, bo mam pojedyncze okno, ale nie przejmuje sie bardzo bo mam w kuchni jeszcze jedno okno szerokie na 140, dwuskrzydlowe i te bede otwierać bez przeszkod. Uchwyty sa ok... maja 13 cm rozstawu wiec lapka sie miesci bez problemu, a wsrod tych mosieznych nie ma zbyt duzego wyboru...poza tym w dolnej lini mebli bedzie ich naprawde duzo i balam sie ze wieksze za bardzo zdominuja widok

Anja za posta o roletach rzymskich:hug:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasia,

jak tam wieści z frontu walk o piękną kuchnię?

Z roletami coś ustaliłaś?

Kuchnia dalej w toku...juz nawet nie pisze na forum bo nie chce Was zameczac swoimi perypetiami..... ogolnie rzecz mowiac fronty sa zażółcone, maja takie zoltawe zacieki. Przez pare dni wmawiano mi ze mi sie wydaje, ze takie swiatlo ze cos tam jeszcze i wogole zbiorowa panike sieje, ale jak mi juz przyszedl Pan z podszafkowymi ozdobnikami w kolorze mocno jajecznym to nabralam pewnosci ze z frontami musi byc cos nie tak...albo jakis stary lakier albo juz sama nie wiem co. W efekcie fronty ida do odkrecenia i do ponownego malowania. Tym sposobme po niemalze 3 tygodniach wciaz nie mam kuchni. Ale za to mam juz listwy przypodlogowe, piekne 12 cm z mdf-u

http://images35.fotosik.pl/633/8101f23be961ec4b.jpg

model Rodos

Kuchnia dalej w toku...juz nawet nie pisze na forum bo nie chce Was zameczac swoimi perypetiami..... ogolnie rzecz mowiac fronty sa zażółcone, maja takie zoltawe zacieki. Przez pare dni wmawiano mi ze mi sie wydaje, ze takie swiatlo ze cos tam jeszcze i wogole zbiorowa panike sieje, ale jak mi juz przyszedl Pan z podszafkowymi ozdobnikami w kolorze mocno jajecznym to nabralam pewnosci ze z frontami musi byc cos nie tak...albo jakis stary lakier albo juz sama nie wiem co. W efekcie fronty ida do odkrecenia i do ponownego malowania. Tym sposobme po niemalze 3 tygodniach wciaz nie mam kuchni. Ale za to mam juz listwy przypodlogowe, piekne 12 cm z mdf-u

http://images35.fotosik.pl/633/8101f23be961ec4b.jpg

model Rodos

które z powyższych?:)

Trzymaj się kobitko:hug:

Z roletami opadlam z sil....jakos tak zabieram sie zeby podzwownic po tych miejscach ktore mi dalas, ale ciagle wypada cos wazniejszego niz rolety (podjazd, napedy do bram, KUCHNIA, schody) a poza tym wciaz nie mam tego materialu.......hm moze jakas dobra dusza pojechalaby za mnie do katowckiej Ikei i kupila mi co???? albo kupila mi i wyslala poczta. Pokryje wszelkie koszty:)

Czy ktos z Was moze mial tez w raczce albo ma u siebie w domku zaslony RITVA z Ikea, choruje na nie (kolor szary) ale oczywiscie nie ma ich w krakowskiej IKEII i nie wiem czy zaryzykowac i kupic je w ciemno na allegro.

Prosze Was o opinie i o zdjecia jesli macie je u siebie na karniszach.

Nie no chwila moment bo gdzies mi sie koncepcja pierwotna zagubila. A brzmiala ona tak:

Musze miec cos oprocz zaslon, mamy bardzo duzo wielgasnych okien i jestesmy bardzo na widoku. Nie przepadam za firanami, dlatego tez pomyslalam o polaczeniou dwoch zaslon jednej bardzo jasnej drugiej kontrastujacej ciemnej ale nie czarnej i tak wymysliłam bialo szare zaslony, biel nieco zlagodzi mrocznosc tej szarej. cos takiego jak tu: http://www.greenyourdecor.com/4518/solving-big-window-problem-money/ tylko ze w srodku biale po bokach szare

Kasia Yokasta, dzieki wielkie, Anka oczysc do cholery skrzynke:)

Yokasta...a co Ty myslisz o tych zaslonach bo na Twoich zdjeciach wygladaja raz rewelacyjnie raz okropnie.

Prawdę mówiąc mi się nie podobają, bo nie lubię ciemnych tkanin jeśli te są prześwitujące. Nie wiem jak u Ciebie światło wpada. Prześwitujące jasne są ok, ale ciemne nie wyglądają dobrze. Tu też dochodzi kwestia prasowania, z tego co wrzuciłam najlepiej moim zdaniem wyglądają na 1 zdjęciu, bo nie widać prześwitu. Tylko że to zależy od gustu i preferencji - jeśli Ci to nie przeszkadza i chodzi Ci o takie ciemne to ok. Połączenie dwóch kolorów może być ciekawe. Wszystko zależy od aranżacji.

Ja nie przepadam za ciemnymi :( też mam dość ciemną stolarkę (merbau) i jasnoszare ściany, do tego planuję białe lub bardzo jasnokremowe zasłony.

W każdym razie Kasiu nie kupuj w ciemno. Musisz gdzieś je zobaczyć, pomacać i obwąchać ;) żeby potem nie żałowac.

Tak tak, taki sam gatunek i bron boze nie tafta tylko cos natutalnego gladkiego, nie chce tez zbyt duzego pszeswitu i bron boze nie len. Tyle z wymogow. Co do poszukiwan materialu....chyba jednak skupie sie na Ikei, w sklepikach z tkaninami nic takiego nie ma. Moje marzenie zaslonowe to zaslona z sypialni Darcy, idealny material, idealny kolor. Tylko oczywiscie niedostepne w zadnym ze znanych mi miejsc no i w cenie pewnie zabojczej.

Zbieram sie zeby sie wybrac do "Witka" tam ponoc maja niezly wybor.