kacha.crac 24.04.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Yokasta, z otwieraniem okna nie bedzie problemu bo nie bede go otwierac:) tzn zamierzam go tyko otwierac tak w pionie jesli wiesz o co mi chodzi...na osciez niestety u mnie sie nie dalo, bo mam pojedyncze okno, ale nie przejmuje sie bardzo bo mam w kuchni jeszcze jedno okno szerokie na 140, dwuskrzydlowe i te bede otwierać bez przeszkod. Uchwyty sa ok... maja 13 cm rozstawu wiec lapka sie miesci bez problemu, a wsrod tych mosieznych nie ma zbyt duzego wyboru...poza tym w dolnej lini mebli bedzie ich naprawde duzo i balam sie ze wieksze za bardzo zdominuja widok Anja za posta o roletach rzymskich:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.04.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 A proszę bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Kasia,jak tam wieści z frontu walk o piękną kuchnię? Z roletami coś ustaliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 27.04.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Kasia, jak tam wieści z frontu walk o piękną kuchnię? Z roletami coś ustaliłaś? Kuchnia dalej w toku...juz nawet nie pisze na forum bo nie chce Was zameczac swoimi perypetiami..... ogolnie rzecz mowiac fronty sa zażółcone, maja takie zoltawe zacieki. Przez pare dni wmawiano mi ze mi sie wydaje, ze takie swiatlo ze cos tam jeszcze i wogole zbiorowa panike sieje, ale jak mi juz przyszedl Pan z podszafkowymi ozdobnikami w kolorze mocno jajecznym to nabralam pewnosci ze z frontami musi byc cos nie tak...albo jakis stary lakier albo juz sama nie wiem co. W efekcie fronty ida do odkrecenia i do ponownego malowania. Tym sposobme po niemalze 3 tygodniach wciaz nie mam kuchni. Ale za to mam juz listwy przypodlogowe, piekne 12 cm z mdf-u http://images35.fotosik.pl/633/8101f23be961ec4b.jpg model Rodos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.04.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Kuchnia dalej w toku...juz nawet nie pisze na forum bo nie chce Was zameczac swoimi perypetiami..... ogolnie rzecz mowiac fronty sa zażółcone, maja takie zoltawe zacieki. Przez pare dni wmawiano mi ze mi sie wydaje, ze takie swiatlo ze cos tam jeszcze i wogole zbiorowa panike sieje, ale jak mi juz przyszedl Pan z podszafkowymi ozdobnikami w kolorze mocno jajecznym to nabralam pewnosci ze z frontami musi byc cos nie tak...albo jakis stary lakier albo juz sama nie wiem co. W efekcie fronty ida do odkrecenia i do ponownego malowania. Tym sposobme po niemalze 3 tygodniach wciaz nie mam kuchni. Ale za to mam juz listwy przypodlogowe, piekne 12 cm z mdf-u http://images35.fotosik.pl/633/8101f23be961ec4b.jpg model Rodos które z powyższych? Trzymaj się kobitko:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 28.04.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Kasia,finalnie będzie na pewno rewelacyjnie, choć współczuję drogi przez mękę.....Listwy bardzo ładne!Pisz, o co chodzi z zasłonami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.04.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Z roletami opadlam z sil....jakos tak zabieram sie zeby podzwownic po tych miejscach ktore mi dalas, ale ciagle wypada cos wazniejszego niz rolety (podjazd, napedy do bram, KUCHNIA, schody) a poza tym wciaz nie mam tego materialu.......hm moze jakas dobra dusza pojechalaby za mnie do katowckiej Ikei i kupila mi co???? albo kupila mi i wyslala poczta. Pokryje wszelkie koszty:) Czy ktos z Was moze mial tez w raczce albo ma u siebie w domku zaslony RITVA z Ikea, choruje na nie (kolor szary) ale oczywiscie nie ma ich w krakowskiej IKEII i nie wiem czy zaryzykowac i kupic je w ciemno na allegro.Prosze Was o opinie i o zdjecia jesli macie je u siebie na karniszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 28.04.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie wiem czy Mycha73 nie ma przypadkiem u siebie Ritvy ( choć nie szarą )- sprawdź . Ale jak mówie, głowy nie daje czy to ritva. ok,sprawdziłam, ma Ritva beżowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 28.04.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Koleżanko droga, masz PW:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.04.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Kasia Yokasta, dzieki wielkie, Anka oczysc do cholery skrzynke:) Yokasta...a co Ty myslisz o tych zaslonach bo na Twoich zdjeciach wygladaja raz rewelacyjnie raz okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 28.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Kasia, Ritva szare są ciemne. nawet bardzo. nie wiem, czy o taki kolor Tobie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 28.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 No, wyglądają naprawdę mrocznie (w sensie koloru, a nie, że takie beznadziejne). Odpisałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.04.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Kasia, Ritva szare są ciemne. nawet bardzo. nie wiem, czy o taki kolor Tobie chodzi Hmmm sciany mam w kolorze zdjecia nr 3 chociaz okna mam w ciemnej stolarce...a co radzicie? Cos jasniejszego? Moze to nie jest zly pomysl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.04.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie no chwila moment bo gdzies mi sie koncepcja pierwotna zagubila. A brzmiala ona tak:Musze miec cos oprocz zaslon, mamy bardzo duzo wielgasnych okien i jestesmy bardzo na widoku. Nie przepadam za firanami, dlatego tez pomyslalam o polaczeniou dwoch zaslon jednej bardzo jasnej drugiej kontrastujacej ciemnej ale nie czarnej i tak wymysliłam bialo szare zaslony, biel nieco zlagodzi mrocznosc tej szarej. cos takiego jak tu: http://www.greenyourdecor.com/4518/solving-big-window-problem-money/ tylko ze w srodku biale po bokach szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 28.04.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 no te se pogadała sama do siebie ....no to ide spac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.04.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Kasia Yokasta, dzieki wielkie, Anka oczysc do cholery skrzynke:) Yokasta...a co Ty myslisz o tych zaslonach bo na Twoich zdjeciach wygladaja raz rewelacyjnie raz okropnie. Prawdę mówiąc mi się nie podobają, bo nie lubię ciemnych tkanin jeśli te są prześwitujące. Nie wiem jak u Ciebie światło wpada. Prześwitujące jasne są ok, ale ciemne nie wyglądają dobrze. Tu też dochodzi kwestia prasowania, z tego co wrzuciłam najlepiej moim zdaniem wyglądają na 1 zdjęciu, bo nie widać prześwitu. Tylko że to zależy od gustu i preferencji - jeśli Ci to nie przeszkadza i chodzi Ci o takie ciemne to ok. Połączenie dwóch kolorów może być ciekawe. Wszystko zależy od aranżacji. Ja nie przepadam za ciemnymi też mam dość ciemną stolarkę (merbau) i jasnoszare ściany, do tego planuję białe lub bardzo jasnokremowe zasłony. W każdym razie Kasiu nie kupuj w ciemno. Musisz gdzieś je zobaczyć, pomacać i obwąchać żeby potem nie żałowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 29.04.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Kasia,myślę, że to fajny pomysł, biel i szarość. a masz już upatrzoną tkaninę? Jak rozumiem, chcesz taki sam gatunek z obu kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 29.04.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Tak tak, taki sam gatunek i bron boze nie tafta tylko cos natutalnego gladkiego, nie chce tez zbyt duzego pszeswitu i bron boze nie len. Tyle z wymogow. Co do poszukiwan materialu....chyba jednak skupie sie na Ikei, w sklepikach z tkaninami nic takiego nie ma. Moje marzenie zaslonowe to zaslona z sypialni Darcy, idealny material, idealny kolor. Tylko oczywiscie niedostepne w zadnym ze znanych mi miejsc no i w cenie pewnie zabojczej. Zbieram sie zeby sie wybrac do "Witka" tam ponoc maja niezly wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.04.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Kacha, obejrzyj w jakimś sklepie z firanami wzorniki firmy Spagnolo by Gonzalo Ferri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 29.04.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Joli,a te Spagnolo to po ile mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts