Anjazzielonego 06.02.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) Agawi, zaskoczył mnie bardzo Twój wpis dot. białych kuchni. Tu na forum, jak pisze Kacha, jest PARĘ osób, które mają takie właśnie kuchnie - KILKA, na KILKASET wątków. A w realu? Jeszcze mizerniej, ja białej kuchni nie spotkałam jeszcze u nikogo. Więc te, które kochają takie wydanie, chętnie sobie pogadają na forum z innymi nakręconymi na biel. Uwielbiam ciągłe rozmowy o kuchniach na priwie i na forum, wymienianie się zdjęciami, podsyłanie sobie linków fajnych blogów - tak to między niektórymi z nas tu działa (specjalne buziaki dla Joliski:)). Oficjalnie ogłaszam: należę do SEKTY BIAŁYCH KUCHNI, he he:) I od lat wiem, że moje wielkie marzenie to: białe fronty + czarny granitowy blat. Bez płytek (jakichkolwiek) na ścianach, bez stylizowanej podłogi - więc nie każdy robi tak samo, identycznie. Uwielbiam taką spokojną, spójną, elegancką i prostą nudę Więc nie wiem, Agawi, czy Ci się u mnie spodoba? Jak pisze Kasia, w studiach kuchennych pytanie o czystą biel wywołuje zdziwienie - z przecierką, tak? nie? to może ecru? aa, biała, ale nowoczesna? Nie? Wie Pani, to trzeba będzie szukać, nie robiliśmy białych angielskich kuchni..... Kasia realizuje swoje marzenie. Dla mnie - najpiękniejsze kolorystycznie:) Edytowane 6 Lutego 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.02.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Moja biała kuchnia jest jedyną mi znaną - a odwiedziłam kilkanaście nowych domów/mieszkań. Nikt z moich (realnych) znajomych nie ma Mugatów - i dobrze, bo skułabym natychmiast swoje płytki Kacha - piękne marzenia trzeba realizować!!! Rób, co Ci się podoba i pokazuj - może to jakimś cudem wpłynie na wyczucie stylu w narodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.02.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 AGAWI, świetne te kuchnie wrzuciłaś, dzięki, dorzucam dzięki Tobie do swoich setek białych inspiracji ze dwie, których nie miałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.02.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 DrzwiW moim wykonaniu to wielka epopeja o milosci Miloscia od pierwszego wejrzenie byly Klimki Over http://images38.fotosik.pl/596/7264fed081856607m.png Ale jak to z miloscia od pierwszego wejrzenia, szybko przechodzi gdy spojrzysz delikwentowi głleboko w oczy, Mi przeszlo jak zerknelam gleboko w....cennik Klimkowi:) Potem byly model Modern z Pol Skone. http://images38.fotosik.pl/596/896186b6a1662000m.jpg To byla milosc nieszczesliwa, bylo pieknie, ładnie, a potem okazalo sie ze sypia z inna. A przerzucajac sie juz z przenosni na drzwi, bylo tak: wybralam, pokochalam poszlam zamowic a oni mi na to ze wczoraj pol skone przyslalo nowy cennik na 2011 i moderny podniosly sie o 35% w gore A teraz o tym z kim poszlam przed ołtarz. Fajny, uprzejmy, miły ale niezbyt przystojny......coz moze chociaz bedzie dobry w łóżku.Przedstawiam moja milosc z rozsadku: Fiordy Pol Skone http://images46.fotosik.pl/565/91e34d9447bb1370m.jpg Sa przyjemne, choc caly czas mi sie wydaje ze takie babcine. Przejrzalam z tysiac zdjec z nimi, nawet w bardzo nowoczesnej stylistyce i wiem ze beda wygladac niezle....ale coz poradze ze wciaz tesknie za tym gnojem (Modernem) ktory mnie oszukal:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.02.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Obejrzyj jeszcze drzwi Kubiszyna - może zmienisz preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.02.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Klamka. Ma byc czarna. Najlepiej taka (rokoko sorki za uzycie Twoejgo zdjecia) http://images43.fotosik.pl/604/e30ef42b3128d069m.jpg Ale takiej nie ma nigdzie. Baaa czarnej nie ma prawie nigdzie, nie chce jakis kutych z wywijasami, chce prosta. Moze cos poradzicie forumki? Znalazlam cos takiego ale jakos nieprzekonana jestem choc znajac mnie jak nie znajde niczego innego to sobie zrobie takie pranie mozgu ze i ta przelkne http://images38.fotosik.pl/596/ce0c11e4bd1c1ed1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.02.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Joliska uwiesze powiesze rozstrzelam!!!! musialas mi jakiegos kubiszyna pokazywac zebym znalazla u nich mojego Moderna tylko Kubiszynowego. To jakbym spotkala swojego Moderna..... taki sam przystojny, powalajacy, uroczy tylko ze wierny. Model idealny. A ja juz dziewictwo temu brzydalowi oddalam:bash: Pieniadze wplacone umowa podpisana drzwi sie produkuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.02.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 O Jezu... sądziłam, że wciąż szukasz... To w ramach zadośćuczynienia klamek poszukam Albo chociaż - paradoksalnie - prostszy, szybszy i tańszy sposób podam: malowanie natryskowe srebrnych klamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.02.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ta klameczka śliczna - gdzie ją znalazłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.02.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Joliska malowanie klamek? chodzi ci o taka farbe proszkowa? gdzie mozna to zrobic do kogo mam sie udac z taka klameczka bo chyba w domu tego nie uczynie? Anja klameczka prosim ponizejhttp://salon-klamek.pl/pd-43-0-klamka_Camelot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.02.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 http://www.leroymerlin.pl/porady/malowanie-natryskowe,1102436556.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.02.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A merci, cudna i w miłej cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.02.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Cześć dziewczynki- widzę, że włożyłam kij w mrowisko:yes: i naraziłam się nieco... Tak lubię-coś się dzieje Kacha- dałam Ci białe kuchnie, bo napisałaś, że marzysz o białej- więc biała zostaje. Na moich zdjęciach są właśnie kolorystyczne przełamania przede wszystkim drewnem w różnych odcieniach. Na blacie, na krześle lub na podłodze. Zauważ, że żadna z tych kuchni nie ma wybranego przez Ciebie zestawu- Mugaty, czarny granitowy blat i płytki oktagonalne. Tymi zdjęciami chciałam Ci właśnie pokazać, że można mieć piękną biała kuchnię bez wiadomych dodatków... Mniej przewidywalną... Ja też bardzo lubię białe kuchnie są super- szczególnie w stylu angielskim. Co to częstotliwości kładzenia Mugatów- to zajrzyj do wątku o kuchniach i łazienkach- aż się od nich roi Może macie szczęście i Wasi znajomi wybrali inaczej- ja niestety co krok spotykam Mugaty i czarne blaty do białych mebli. Niedawno byliśmy u mojej kuzynki w Komorowie- remontowali stary dom. Wchodzę- kuchnia biała, blat czarny granitowy, na ścianie Mugaty. Wchodzę do dolnej łazienki- na ścianie Mugaty. Podłoga na całym parterze oktagonalna. No same widzicie... mnie już nie zachwycają... Reasumując Kacha- zrobisz jak uważasz- to ma być Twoje królestwo. My jesteśmy tu po to, żeby doradzić i ... odradzić... Przecież nie jest to kółko wzajemnej adoracji, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Hej ładne inspiracje...podoba mi się bardzo, chociaż sama nie mam białej kuchni to też jestem miłośnikiem bieli i może w przyszłym wcieleniu będzie biała kuchnia a co do klamek może te Ci się spodobają i ceny mają bardzo przystępne http://www.starydwor.barcz.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Anja- don't worry:D- na pewno będzie pieknie u Ciebie. Jak już pisałam ja bardzo lubię białe kuchnie, tylko nie w wiadomym zestawie:D Dziwi mnie tylko to, co piszesz, że w studiach kuchennych był problem z białymi frontami. Jak szukalam swojej kuchni- bieli było zawsze kilka odcieni i większość firm robi wg wzornika kolorystycznego- całe mnóstwo A wręcz piszą, że wybarwiają wg gustu Klienta. Jak będziesz miała problem ze znalezieniem koloru- mogę Ci sypnąć kilkoma firmami, u których wyceniałam swoją kuchnię. Mówię tu o frontach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.02.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Agawi wkladaj kij gdzie Ci sie tylko podoba na moim watku:) ja tez nie jestem za tym zeby sie adorowac, podnioslas temat to kazdy wyrazil swoje zdanie i super. Powiem Ci ze sie ciesze ze mam mniej modnych znajomych bo gdybym rzeczywiscie w co drugim domu widziala mugaty to bym ich w zyciu nie zrobila u moich znajomych panuje obecnie moga na biale prosektoria i panele z Ikei zamiast plytek:) Juszczakowka witam wpadaj i komentuj, kija tez czasem mozesz wlozyc:) a ta klameczka to wlasnie z Barcza kolekcja stary dwor model camelot , ale szukamy dalje forumki kochane szukamy dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.02.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) Kacha- edytowałam swój post - moje doświadczenia z czarnymi są takie. U nas takich malutko, większość złoto lub srebro. Porozglądaj się w sklepach w UK- wklejam Ci linki- jest tam trochę czarnych, może znajdziesz coś dla siebie http://www.handles4doors.co.uk/Door-Handles/Door-Handles-Rustic-Black-Antique/sc630.aspxhttp://www.doorchic.co.uk/p/traditional-black-door-furniture/84/http://designerhandle.co.uk/Door-Handles-Black-Door-Handles-on-Plate/c76_90/index.html Zajrzyj jeszcze do googulka- ona ma czarne klamki. Edytowane 6 Lutego 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 06.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dzień Dobry Wieczór przyszłam się przywitać do Ciebie ...wpisuję się przy okazji do klubu miłośniczek białej kuchni ...muszę przyznać, że nie bardzo rozumie dyskusje o nie mieniu lub mieniu "wiadomego zestawu kuchennego" ze względu na liczbę występującą w okolicznej populacji ...alo to może tylko moje podejście, że mnie tam rybka co kto w swoim domu ma ...grunt żeby wszystko w moim mi się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.02.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 To forum okresla nam nieco sposob myslenia bo odwiedzamy na nim kilkanascie domow z naszej bajki i wydaje sie ze wszyscy tak maja. Niestety zbiorowy gust Polakow wyglada nieco inaczej. Dla forumek moja kuchnia bedzie zwykla i pewnie bez polotu dla mnie jest mega odkryciem i cieszyc sie z niej bede bardzo, bo jak pisalam w pierwszym poscie do tej pory kompletnie nie siedzialam w tym wnetrzarskim swiecie i bardzo cieszy mnie odkrywanie tego co dla prawdziwych koneserow wnetrz jest juz pewnie znanym i oklepanym standardem. dokładnie tak, jak mówisz to forum nas nieco, że tak się wyrażę, "skrzywia" a tak naprawdę dla większości ludzi taka kuchnia będzie mega oryginalna. no i najważniejsze, że Ty będziesz z niej zadowolona. witam się, podglądam i powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.02.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 kacha, monah, miło to słyszeć, bo już zaczęłam się obawiać, że co drugi mój sąsiad ma takie same meble i glazurę. Chociaż rzeczywiście sąsiadka poszła w podobne klimaty. Wchodzę do jej domu, a tu cegiełki od Zienia w kuchni. Meble oczywiście Stat z Ikei. Zwiedzam sypialnię, a tu Corsica z Fabryki Wnętrz. Czujemy podobne klimaty, więc obracamy się wśród podobnych marek, produktów. Za to reszta sąsiadów ma nowocześnie i wenge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts