Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Agawi,

zaskoczył mnie bardzo Twój wpis dot. białych kuchni.

Tu na forum, jak pisze Kacha, jest PARĘ osób, które mają takie właśnie kuchnie - KILKA, na KILKASET wątków.

A w realu? Jeszcze mizerniej, ja białej kuchni nie spotkałam jeszcze u nikogo.

Więc te, które kochają takie wydanie, chętnie sobie pogadają na forum z innymi nakręconymi na biel.

Uwielbiam ciągłe rozmowy o kuchniach na priwie i na forum, wymienianie się zdjęciami, podsyłanie sobie linków fajnych blogów - tak to między niektórymi z nas tu działa (specjalne buziaki dla Joliski:)).

Oficjalnie ogłaszam: należę do SEKTY BIAŁYCH KUCHNI, he he:)

I od lat wiem, że moje wielkie marzenie to: białe fronty + czarny granitowy blat.

Bez płytek (jakichkolwiek) na ścianach, bez stylizowanej podłogi - więc nie każdy robi tak samo, identycznie.

Uwielbiam taką spokojną, spójną, elegancką i prostą nudę:)

Więc nie wiem, Agawi, czy Ci się u mnie spodoba?

Jak pisze Kasia, w studiach kuchennych pytanie o czystą biel wywołuje zdziwienie - z przecierką, tak? nie? to może ecru? aa, biała, ale nowoczesna? Nie? Wie Pani, to trzeba będzie szukać, nie robiliśmy białych angielskich kuchni.....

Kasia realizuje swoje marzenie. Dla mnie - najpiękniejsze kolorystycznie:)

Edytowane przez Anjazzielonego

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja biała kuchnia jest jedyną mi znaną - a odwiedziłam kilkanaście nowych domów/mieszkań.

Nikt z moich (realnych) znajomych nie ma Mugatów - i dobrze, bo skułabym natychmiast swoje płytki :)

Kacha - piękne marzenia trzeba realizować!!! Rób, co Ci się podoba i pokazuj - może to jakimś cudem wpłynie na wyczucie stylu w narodzie :D

Drzwi

W moim wykonaniu to wielka epopeja o milosci

Miloscia od pierwszego wejrzenie byly Klimki Over

http://images38.fotosik.pl/596/7264fed081856607m.png

Ale jak to z miloscia od pierwszego wejrzenia, szybko przechodzi gdy spojrzysz delikwentowi głleboko w oczy, Mi przeszlo jak zerknelam gleboko w....cennik Klimkowi:)

Potem byly model Modern z Pol Skone.

http://images38.fotosik.pl/596/896186b6a1662000m.jpg

To byla milosc nieszczesliwa, bylo pieknie, ładnie, a potem okazalo sie ze sypia z inna. A przerzucajac sie juz z przenosni na drzwi, bylo tak: wybralam, pokochalam poszlam zamowic a oni mi na to ze wczoraj pol skone przyslalo nowy cennik na 2011 i moderny podniosly sie o 35% w gore

A teraz o tym z kim poszlam przed ołtarz. Fajny, uprzejmy, miły ale niezbyt przystojny......coz moze chociaz bedzie dobry w łóżku.

Przedstawiam moja milosc z rozsadku: Fiordy Pol Skone

http://images46.fotosik.pl/565/91e34d9447bb1370m.jpg

Sa przyjemne, choc caly czas mi sie wydaje ze takie babcine. Przejrzalam z tysiac zdjec z nimi, nawet w bardzo nowoczesnej stylistyce i wiem ze beda wygladac niezle....ale coz poradze ze wciaz tesknie za tym gnojem (Modernem) ktory mnie oszukal:rotfl:

Klamka. Ma byc czarna. Najlepiej taka (rokoko sorki za uzycie Twoejgo zdjecia)

http://images43.fotosik.pl/604/e30ef42b3128d069m.jpg

Ale takiej nie ma nigdzie. Baaa czarnej nie ma prawie nigdzie, nie chce jakis kutych z wywijasami, chce prosta. Moze cos poradzicie forumki? Znalazlam cos takiego ale jakos nieprzekonana jestem choc znajac mnie jak nie znajde niczego innego to sobie zrobie takie pranie mozgu ze i ta przelkne

http://images38.fotosik.pl/596/ce0c11e4bd1c1ed1m.jpg

Joliska :mad: uwiesze powiesze rozstrzelam!!!! musialas mi jakiegos kubiszyna pokazywac zebym znalazla u nich mojego Moderna tylko Kubiszynowego. To jakbym spotkala swojego Moderna..... taki sam przystojny, powalajacy, uroczy tylko ze wierny. Model idealny.

A ja juz dziewictwo temu brzydalowi oddalam:bash:

Pieniadze wplacone umowa podpisana drzwi sie produkuja.

Cześć dziewczynki- widzę, że włożyłam kij w mrowisko:yes::D i naraziłam się nieco... Tak lubię-coś się dzieje :lol2:

Kacha- dałam Ci białe kuchnie, bo napisałaś, że marzysz o białej- więc biała zostaje. Na moich zdjęciach są właśnie kolorystyczne przełamania przede wszystkim drewnem w różnych odcieniach. Na blacie, na krześle lub na podłodze. Zauważ, że żadna z tych kuchni nie ma wybranego przez Ciebie zestawu- Mugaty, czarny granitowy blat i płytki oktagonalne. Tymi zdjęciami chciałam Ci właśnie pokazać, że można mieć piękną biała kuchnię bez wiadomych dodatków... Mniej przewidywalną... Ja też bardzo lubię białe kuchnie są super- szczególnie w stylu angielskim.

Co to częstotliwości kładzenia Mugatów- to zajrzyj do wątku o kuchniach i łazienkach- aż się od nich roi :D

Może macie szczęście i Wasi znajomi wybrali inaczej- ja niestety co krok spotykam Mugaty i czarne blaty do białych mebli. Niedawno byliśmy u mojej kuzynki w Komorowie- remontowali stary dom. Wchodzę- kuchnia biała, blat czarny granitowy, na ścianie Mugaty. Wchodzę do dolnej łazienki- na ścianie Mugaty. Podłoga na całym parterze oktagonalna.:yes::D No same widzicie... mnie już nie zachwycają...:p

Reasumując Kacha- zrobisz jak uważasz- to ma być Twoje królestwo. My jesteśmy tu po to, żeby doradzić i ... odradzić...

Przecież nie jest to kółko wzajemnej adoracji, prawda?;)

Anja- don't worry:D- na pewno będzie pieknie u Ciebie. Jak już pisałam ja bardzo lubię białe kuchnie, tylko nie w wiadomym zestawie:D

Dziwi mnie tylko to, co piszesz, że w studiach kuchennych był problem z białymi frontami. Jak szukalam swojej kuchni- bieli było zawsze kilka odcieni i większość firm robi wg wzornika kolorystycznego- całe mnóstwo :yes: A wręcz piszą, że wybarwiają wg gustu Klienta.

Jak będziesz miała problem ze znalezieniem koloru- mogę Ci sypnąć kilkoma firmami, u których wyceniałam swoją kuchnię. Mówię tu o frontach drewnianych.

Agawi wkladaj kij gdzie Ci sie tylko podoba na moim watku:) ja tez nie jestem za tym zeby sie adorowac, podnioslas temat to kazdy wyrazil swoje zdanie i super. Powiem Ci ze sie ciesze ze mam mniej modnych znajomych bo gdybym rzeczywiscie w co drugim domu widziala mugaty to bym ich w zyciu nie zrobila u moich znajomych panuje obecnie moga na biale prosektoria i panele z Ikei zamiast plytek:)

Juszczakowka witam wpadaj i komentuj, kija tez czasem mozesz wlozyc:) a ta klameczka to wlasnie z Barcza kolekcja stary dwor model camelot , ale szukamy dalje forumki kochane szukamy dalej:)

Kacha- edytowałam swój post - moje doświadczenia z czarnymi są takie. U nas takich malutko, większość złoto lub srebro. Porozglądaj się w sklepach w UK- wklejam Ci linki- jest tam trochę czarnych, może znajdziesz coś dla siebie

http://www.handles4doors.co.uk/Door-Handles/Door-Handles-Rustic-Black-Antique/sc630.aspx

http://www.doorchic.co.uk/p/traditional-black-door-furniture/84/

http://designerhandle.co.uk/Door-Handles-Black-Door-Handles-on-Plate/c76_90/index.html

Zajrzyj jeszcze do googulka- ona ma czarne klamki.

Edytowane przez agawi74

Dzień Dobry Wieczór przyszłam się przywitać do Ciebie ...wpisuję się przy okazji do klubu miłośniczek białej kuchni ...muszę przyznać, że nie bardzo rozumie dyskusje o nie mieniu lub mieniu "wiadomego zestawu kuchennego" ze względu na liczbę występującą w okolicznej populacji ...alo to może tylko moje podejście, że mnie tam rybka co kto w swoim domu ma ...grunt żeby wszystko w moim mi się podobało :)

To forum okresla nam nieco sposob myslenia bo odwiedzamy na nim kilkanascie domow z naszej bajki i wydaje sie ze wszyscy tak maja. Niestety zbiorowy gust Polakow wyglada nieco inaczej. Dla forumek moja kuchnia bedzie zwykla i pewnie bez polotu dla mnie jest mega odkryciem i cieszyc sie z niej bede bardzo, bo jak pisalam w pierwszym poscie do tej pory kompletnie nie siedzialam w tym wnetrzarskim swiecie i bardzo cieszy mnie odkrywanie tego co dla prawdziwych koneserow wnetrz jest juz pewnie znanym i oklepanym standardem.

dokładnie tak, jak mówisz ;) to forum nas nieco, że tak się wyrażę, "skrzywia" ;) a tak naprawdę dla większości ludzi taka kuchnia będzie mega oryginalna. no i najważniejsze, że Ty będziesz z niej zadowolona.

witam się, podglądam i powodzenia życzę.

kacha, monah, miło to słyszeć, bo już zaczęłam się obawiać, że co drugi mój sąsiad ma takie same meble i glazurę. ;)

Chociaż rzeczywiście sąsiadka poszła w podobne klimaty. Wchodzę do jej domu, a tu cegiełki od Zienia w kuchni. Meble oczywiście Stat z Ikei. Zwiedzam sypialnię, a tu Corsica z Fabryki Wnętrz. Czujemy podobne klimaty, więc obracamy się wśród podobnych marek, produktów.

Za to reszta sąsiadów ma nowocześnie i wenge. :D