jasiupet 06.05.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 4. S y p i a l n i a b i b l i o t e k a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiupet 06.05.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 5. Siakieś takie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.05.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A idzzesz Ty z Tymi swoimi zdjeciami:) przyszedl mnie w kompleksy wprawiac:) Jasiu, bardzo fajnie. Zakochalam sie w pomysle powieszenia map a antyramach, biblioteka boska, galeria zdjec nad kanapa swietna, sama kanapa ekstra..jeszcze pare razy sobie poogladam te zdjecia to na pewno jeszcze wyciagne pare smaczkow do swojego domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiupet 07.05.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Wszystko jeszcze w trakcie urządzania (rok po przebudowie), zabieram się właśnie za górną łazienkę i białe listwy przypodłogowe (masakra, 200mb), tak że po wakacjach pewnie skończę. Właśnie za sprawą płytek vives oktagonalnych, na które choruję, trafiłem na Twoje forum. Te zdjęcia wrzucone przeze mnie to trochę znaczki pocztowe, nic nie widać, kurde nie wiem jak Wy to robicie że wklejacie takie duże w tekst. Ja tu widzę tylko "załączniki" w dodatkowych opcjach i ograniczenie do 19,5k, ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.05.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 jasiu nie wiem jak wklejasz zdjecia ale ja najpierw założylam konto na fmix, wklejam tam zdjęcia z komputera a później kopiuję kod odpowiedniego zdjęcia(z fmixa znaczek<>pod zdjeciem trzeba otworzyć)ten kod wklejam do odpowiedzi na fm i masz widoczne zdjęciekacha cudownie pięknie u Ciebie napewno znajomi zasypią Cię propozycjami projektowania ich wnętrz moje gratulacje juz teraz gdy wszystko jeszcze nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 07.05.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Sorki kacha ,że pytam u Ciebie ,ale mam pytanie do jasiupeta,gdzie kupił takie siedzisko ,jakie zobaczyłam na tym zdjęciu?http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=55547&d=1304721888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.05.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 kacha cudownie pięknie u Ciebie napewno znajomi zasypią Cię propozycjami projektowania ich wnętrz moje gratulacje juz teraz gdy wszystko jeszcze nie skończone hahahaa, nie sadze:) jak na razie nikomu z moich znajomych nie przypadly wyjatkowo do gustu moje wnetrza:) Ja mam pytanie do Jaska o zaslony, szare idealny kolor jak dla mnie...skad one sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiupet 07.05.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Odp. dla Beauty: Siedzisko kupione w outlecie mebli indyjskich "INDIGO MEBLE", mają kilka sklepów w Warszawie, ja swój kupiłem w Jankach już przy trasie katowickiej. Mają stronę internetową, można sobie u nich zamówić (na allegro też chyba). Cena pojedynczego ok. 350, podwójnego 550, więc spoko. Odp. dla Kacha.crac: Zasłony IKEA ANITA, w sumie jedyne z ikei które jakoś wyglądają, konkretny fajny gruby materiał. Mam ich sporo w domu, głównie białych/krem/ i jedne szare. Z zasłonami generalnie jet w naszym kraju dramat, no może z wyjątkiem salonów z zasłonami przy Mokotowskiej, ale kogo na to stać.... dzięki za info o zdjęciach - będę wklejał większe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.05.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Jasiu ale te zaslony Anita maja taki wytloczony kwiatowy wzor...zgadza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.05.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Jerzy1984 prosze o usuniecie swojej reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiupet 07.05.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Tak, zgadza się. Zasłony ANITA to w sumie bardzo ładny bawełniany "żakard" we wzory florystyczne czy jak to zwał Jak na swoją cenę wyglądają bardzo porządnie no i zasłony są szare, że tak to ujmę "dopełniające" do wystroju wnętrza. A żeby wszędzie nie było tak smutno, w sypialni zamówiliśmy sobie z żoną lambrekiny ze sklepu internetowego cepeliada. Polecam, przepiękne. Jaśniutkie kremy z delikatną koronką haftowane lawendą - cud miód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 08.05.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witaj Kasiu,Moglabys zdradzic jakim kolorem malowalas sciany w salonie oraz te sciane z tylu schodow? Bardzo mi sie podoba, szukam wlasnie podobnego odcienia.Z gory dziekuje za odpowiedz. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.05.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 AniutaJ cały dół (łącznie ze sciana za schodami) pomalowany jest farba lateksowa matowa fimry Nobiles, kolor: Jesien Kamionkowa. Farba jest naprawde super jesli chodzi o jakosc, u nas po polozeniu gladzi wystarczylo pomalowac sciany tylko raz i wyglada swietnie. Na zdjeciach wychodzi bardzo ciepla barwa w rzeczywistosci jest ciut zimniejsza...ale tez nie nazwalabym tego odcienia po prostu zimnym. Producent informuje iz barwa to polaczenie kamiennej szarosci i piaskowego bezu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 08.05.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Kasiu, dzieki za odpowiedz. Musze w takim razie kupic probke tej farby, cena jest przystepna. Czy ta farba jest zmywalna, probowalas moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 09.05.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kasiu, dzieki za odpowiedz. Musze w takim razie kupic probke tej farby, cena jest przystepna. Czy ta farba jest zmywalna, probowalas moze? Tak farba jest zmywalna, lateksowe sa zmywalne. Mam nia pomalowany obecnie jeden pokoj w swoim mieszkaniu, od poltorej roku trzyma sie bardzo dobrze przezyla 3 wypadki z sokiem marchewkowym, 1 wypadek z kredka i nawet nie odprysla po spektakularnym rzucie drewnianym klockiem przez moja córke:) Takze z czystym sercem Ci ja polecam. Jeszcze jedno, producent nie ma probek musisz kupic opakowanie, bodajze najmniejsze ma 2,5 litra ale cena jest tak normalna ze spokojnie mysle ze mozesz sobie na to pozwolic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.05.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No oczywiście, że tak: http://i1.fmix.pl/fmi2110/4e6d87f8002960bf4dc310e9/zdjecie.jpg Nawet się go nie zauważa (tak jak mówiłam - dziura w ścianie). A teraz wyobraź sobie wilką białą belkę!!! - I masz focal point A chyba na takim ci nie zależy:lol2: O rany, o moich podciągach mowa. Magda, rację masz połowicznie. Moje podciągi malowałam według zasady - pionowe płaszczyzny w kolorze ściany, poziome w kolorze sufitu. Dlatego boki podciągów mam w kolorze ścian, a spód podciągów w bieli (jak sufit). Moim zdaniem to optymalne rozwiązanie. Posiłkowałam się wiedzą z kursu projektowania. Tam mówili mi na przykład, że skosy na poddaszach to część sufitu, dlatego należy malować je jak sufit. Takie podejście wydaje mi się dość kostyczne, ale wariację na temat tej zasady zastosowałam u siebie. Czyli pionowe jak ściana, poziome jak sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.05.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kacha, kuchnię masz super. Nawet bez fug wyglądała bajerancko. No i płytki pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 09.05.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Czyli jednak miałam rację (Madzia ), że dół podciągu Darcy ma białą czyyyliii mam dobry wzrok bo to na zdjęciu widać W przypadku Kachy lepej zostawić podciągi tak jak są, a moje to w ogóle chyba pod żadne kryteria nie podchodzą Co do skosów Darcy, na klatce schodowej nasz skos będzie w kolorze jak ściana czyli szary bo przy pomalowaniu na biało wyglądałoby to okropnie - duża biała płaszczyzna między szarościami a tak wszystko zamyka się w sobie. Ale też mnie uczyli, że skosy w kolorze sufitu no i co? ja za to chyba jednak nie mam dobrego wzroku... gapię się... i gapię a bieli tam nie widzę ale oczywiście nie podważam, bo Darcy wie najlepiej;) - jak mówi, tak jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.05.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 O rany, o moich podciągach mowa. Magda, rację masz połowicznie. Moje podciągi malowałam według zasady - pionowe płaszczyzny w kolorze ściany, poziome w kolorze sufitu. Dlatego boki podciągów mam w kolorze ścian, a spód podciągów w bieli (jak sufit). Moim zdaniem to optymalne rozwiązanie. Posiłkowałam się wiedzą z kursu projektowania. Tam mówili mi na przykład, że skosy na poddaszach to część sufitu, dlatego należy malować je jak sufit. Takie podejście wydaje mi się dość kostyczne, ale wariację na temat tej zasady zastosowałam u siebie. Czyli pionowe jak ściana, poziome jak sufit. Darcy masz całkowitą rację, że boki podciągów pomalowałaś w kolorze ścian, a spód w kolorze sufitu. Ale musi do tego być spełniony jeden warunek- wysokość tych podciągów minimum jak u Ciebie. Jak mam o połowę niższe i jak pomalowaliśmy jego boki w kolorze ściany wyglądało to kretyńsko, dlatego mam całe białe. Kacha może spokojnie zrobić tak jak Ty, bo podciągi ma spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 09.05.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 nic lepszego na poprawę humoru po męczącym dniu w pracy tylko fm uwielbiam Was dziewczyny za to przekomarzanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts