Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Darcy, niesamowite z tymi podciagami...zalozylabym sie o kazde pieniadze ze na tym zdjeciu spod podciagu jest w kolorze! Podciagow postanowilam nie malowac....boje sie! Teraz wyglada dobrze a efektu po, nie jestem pewna, wiec wole nie ryzykowac. Za dwa tygodnie przeprowadzka...a mnie znow dzis wystawil mister zajebisty stolarz, schody stoja rozgrzebane szafy poskladane w polowie.....daje mu czas do piatku jesli temat wciaz nie bedzie domkniety opisze jegomoscia z imienia i nazwiska na forum. Koniec bawienia sie w kotka i myszke.

Ooliwka witaj, rzeczywiscie debata na temat koloru podciagow jest jakims novum na forum, wiec mysle ze paru osobom sie przyda. Nie bardzo rozumiem jaki porblem byl z listwami ...forumowa Aneta ma podicagi biale i listwy do tego...wyglada swietnie, zajrzyj tam

Edytowane przez kacha.crac

kacha, spód jest biały, ale odbija się w nim kolor ścian, więc na zdjęciach wygląda jak w kolorze.

A malowaniem się nie przejmuj. Nie spodoba Ci się efekt, to przemalujesz. To akurat najmniejszy problem.

Ja już mam pomysł na nowy kolor domu i może zrealizuję go przy okazji kolejnego malowania. :D

Darcy

Ooliwka witaj, rzeczywiscie debata na temat koloru podciagow jest jakims novum na forum, wiec mysle ze paru osobom sie przyda. Nie bardzo rozumiem jaki porblem byl z listwami ...forumowa Aneta ma podicagi biale i listwy do tego...wyglada swietnie, zajrzyj tam

dla mnie spod podciagu na tym zdjeciu tez wydaje sie kolorowy ale widocznie taka iluzja

mozesz podac linka do watku o ktorym mowisz?

ja chcialam by podciagi byly jak najmniej widoczne dla tegu uznalam ze pomaluje na bialo

a listwy tam gdzie belki sie zaczynaja beda schodzic w dol

nie potrafie tego jasniej opisac

ale po zdjeciach dodanych przez Magdezzz zdecyduje sie na kolor a listwy standardowo nad belkami

tzn jesli w jedyn pomieszczeniu jest jedna belka z listew powstana dwie powieszchnie

wczesniej listwy mialy omijac belki

ale namieszalam:P

jaki jaki? zdradz mi:) pewnie jakas niespodzianka, tylko prosze nie mow ze szary....mysle ze cos mniej oczywistego... zgadza sie?:)

Hehe, jeśli zostanę w tym domu za 10 lat, to zrobię sobie wnętrza a la ciepły rustic z kolorem, który określić można jako piaskowo-szary. (Nie mylić z żółcią, bo kanarkowego nie znoszę). Blaty mebli zabejcuję na ciemno, dokupię nowy stolik w salonie, obiję na nowo kanapę i fotel (w kwiaty...?), dodam nowe krzesła i zasłony będę mieć nowy dom.

:D

W sypialniach zostawię jak jest, bo uwielbiam swoje pasiaste tapety.

Sorry za offtop, ale sama wywołałaś wilka z lasu. :lol2:

Hehe, jeśli zostanę w tym domu za 10 lat, to zrobię sobie wnętrza a la ciepły rustic z kolorem, który określić można jako piaskowo-szary. (Nie mylić z żółcią, bo kanarkowego nie znoszę). Blaty mebli zabejcuję na ciemno, dokupię nowy stolik w salonie, obiję na nowo kanapę i fotel (w kwiaty...?), dodam nowe krzesła i zasłony będę mieć nowy dom.

:D

W sypialniach zostawię jak jest, bo uwielbiam swoje pasiaste tapety.

Sorry za offtop, ale sama wywołałaś wilka z lasu. :lol2:

Hm powiem Ci ze takiej odpowiedzi sie nie spodziewałam... myslalam ze raczej pojdziesz z nowoczesny minimalizm.... ale cieszy mnie Twoja wizja przyszlej aranzacji wnetrza bo jest troszeczke podobna do wygladu mojego domu tzn sciany w kolorze piaskowo szarym i kanapy w kwiaty (wierze ze one wlasnie zrobia salon). Choc powiem Ci ze sa nieco problematyczne bo trzeba bardzo uwazac na reszte ewentualnych wzorow w tym samym pokoju.

No to edit bo watek mi umiera:)

schody w koncu gotowe na zdjeciach brakuje jeszcze czesci opaski pod stropem. Schody wyszly lekkie nie przytlaczaja swoim jestestwem pokoju (czego bardzo sie balam) jestem z nich zadowolona i podobaja sie mi...moze przez to ze powstawaly w takich bolach i z takimi obsuwami terminowymi. Na gorze maja bramke na dzieciaki:)

http://images41.fotosik.pl/854/a927d8812e82352e.jpg

http://images37.fotosik.pl/814/ea72d4a6819f37a6.jpg

http://images49.fotosik.pl/859/15bb043f15b657c3.jpg

http://images41.fotosik.pl/854/48e7273e78832781.jpg

tak tak dobrze widzicie w tle, pokoj corki jest rozowy! powiescie mnie:)

No jak wątek umiera, oburzam się niniejszym - wszyscy jak na szpilkach, czekali na kolejne fotorelacje!!:)

Pięknie schody, Kasiu!

Wspaniała ta biel, dzięki niej są faktycznie takie lekkie wizualnie.

A róż dla dziewczynek JA lubię:)

Jeśli to nie róż jak, za przeproszeniem, Doda, Paris Hilton, czy inne maszkary:), tylko subtelny, radosny, dziecięcy, to jak najbardziej!

No jak wątek umiera, oburzam się niniejszym - wszyscy jak na szpilkach, czekali na kolejne fotorelacje!!:)

Pięknie schody, Kasiu!

Wspaniała ta biel, dzięki niej są faktycznie takie lekkie wizualnie.

A róż dla dziewczynek JA lubię:)

Jeśli to nie róż jak, za przeproszeniem, Doda, Paris Hilton, czy inne maszkary:), tylko subtelny, radosny, dziecięcy, to jak najbardziej!

No to pokaze cos jeszcze pokoj dzieci bedzie mesko damski jak przystalo na ich plcie:) oto druga sciana i czesc synowa tak zwana

http://images49.fotosik.pl/860/0ed273ca65017095.jpg

http://images50.fotosik.pl/861/d3d7887033243431.jpg

szukam teraz jakiegos odjechanego pomyslu na te skosy cos co doda pokoikowi jaja. Moze macie jakies pomysly. Na zakup ewentualnych ozdabiaczy czekam az stana biale lozeczka, komody i inne duperszwance.

Kasia schody świetne, piękne połączenie kolorów. Zaskoczyło mnie, że nie są na dole szersze - wiesz tak jakby w linii ściany :lol2: ale to broń boże nie jest ich minus, no super wyglądają. Faktycznie lekko.

Pokoiki fajne, dla mnie za ostre kolory ale dla dzieci raaaaaj ! Kiedyś miałam i różowy i niebieski i żółty pokój :lol2:

wiesz co...nie bede rozwijac tematu schodow bo panowie sobie zrobili schody takie jakie chcieli sobie zrobic juz mi sil brakuje nerwow i biore je z dobrodziejstwem inwentarza, Slupy np maily byc biale...ale w kolorze stopni tez wygladaj ok wiec skapitulowalam. Nie jest najgorzej wygladaja ok, chce sie juz wprowadzac!!!!!!!

za tydzien o tej porze bede juz pakowac manele.

Pokoj dzieci jak pokoj dzieci...chca miec wesolo bedzie wesolo, mnostwo kolorow i fura zabawek nie bede sie silic na modne stylizacje bo oni jeszcze sa na to za mali...za pare lat pomyslimy nad bardziej wydumanymi aranzacjami. Wciaz szukam pomyslow na skosy z jajem.... znalazlam ostatnio fajne naklejki z wierszami dzieciecymi. Co myslicie?

http://www.naklejkiscienne.pl/pl/dla-dzieci/a/1/511-cytat-wiersz-kominiarz/

w kolorze szarym oczywiscie bym je walnela:) bo kolrow moze juz tam starczy

Edytowane przez kacha.crac

kacha, z perspektywy osoby, która wykończeniówkę ma już za sobą i popija codziennie kawę na tarasie powiedziałabym, że powinnaś walczyć o te białe słupy, bo wyglądałyby lepiej.

Ale z perspektywy osoby, która wykończeniówkę wspomina jako traumę, też machnęłabym ręką. Pamiętam, jak marzyłam o tym, aby glazurnik wypieprzał wreszcie z mojego domu i zostawił wszystko tak, jak jest. Nawet jeśli to jak jest było pięć tysięcy szczebli poniżej moich oczekiwań.

Dlatego olej i myśl tylko o przeprowadzce. :hug:

P.S. A w minimalizm poszłabym, gdybym mogła wybudować nowy dom (płaski dach, wielkie okna, drewno na elewacji etc.). W tym obecnym minimalizm wyglądałby raczej głupio.

Pamiętam, jak marzyłam o tym, aby glazurnik wypieprzał wreszcie z mojego domu i zostawił wszystko tak, jak jest.

UMARŁAM!!!!!!:)

I rozumiem Was obie - pragnienie świętego spokoju nawet za cenę niedoróbek, byle nastąpił koniec.

KASIU,fajne kolory u dzieciaków - zwłaszcza u Synka świeżo i rześko, tak "skandynawsko".

Edytowane przez Anjazzielonego

Pamiętam, jak marzyłam o tym, aby glazurnik wypieprzał wreszcie z mojego domu i zostawił wszystko tak, jak jest.

Miałam dokładnie tak samo, z tym, że chodziło o ekipę od elewacji, która mieszkała na budowie podczas robót:spam:

Kacha schody wyszły fajnie, choć ja też wolę pełne;) Co do kolorów słupów to widziałam kilka realizacji właśnie z brązowymi jak u Ciebie i wyglądały ciekawie:) Ja bym z kolei te dwa słupy na dole zrobiła tylko trochę masywniejsze.

Ogólnie nie stresuj się będziesz miała świeżutki i śliczniutki domek. Trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę:D