Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Yokasta Magda.... po poltorej miesiaca walki o wszystko z Panem stolarzem wcielam zasade "niezbedne minimum" jesli tylko jest zrobione i sie nie wali przyjmuje...uwierzcie ja juz chce zeby oni sobie wszyscy w koncu poszli do domu....

schody wyszly niezle, choc slupy mialy byc biale...ale boje sie je przemalowac na bialo teraz bo maja taki ladny kolor, dab prezentuje sie pieknie i zal mi go zamolowywac...a przyznacie ze nie wygladaja zle.

Agawi Wieksze slupy nie wchodzily w gre...moze tego nie widac na zdjeciu ale schody sa dosc waskie....nie chcialam zeby gracily mi w salonie i zabieraly przestrzen. Gdyby doszly wieksze slupy byloby bardzo waskie przejscie.

Staram sie ostatnio patrzec bardziej pozytywnie na wszystko. Bardzo chce sie tam wprowadzic usiasc na kanpaie rozjerzec sie i sie usmiechnac a nie rozplakac w zwiazku z tym programuje juz sobie podprogowo nastroj:)

Darcy...rozumiem Cie naprawde w tym momencie lepiej niz ktokowliek inny:)

Anja pokoj synka??? :) to jest ten sam pokoj, czesc cory rozowa, czesc syna niebieska.On ma 28 m2:) postanowilismy ze na razie dzieci beda mialy pokoj razem, mimo ze mamy jeszcze dwa inne pokoje na pietrze.

Dzis pojechalam zobaczyc szafy. Beda dla Was pewnie dosc duzym zaskoczeniem....zrobie jutro zdjecia. Podpowiem ze bardzo lubie drewniane fronty szaf ale rownie bardzo kocham system komandorowski (mam na mysli duze przesuwne przestrzenie, mnostwo fajnych systemow w srodku do przechowywania, szuflad, koszy na bielizne etc) postanowilam to polaczyc. Zobaczycie jak wyszlo.

Wieczorkiem wkleje rowniez pewien piekny material na rolety rzymskie ktory posiadłam dzieki jednej kochanej Pani z forum:hug:oraz cudownej urody stolik kawowy.

Edytowane przez kacha.crac

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kacha ja bym słupów nie podarowała - skoro miały być inne, ale te wyglądają fajnie :yes:

Naklejki to dobry pomysł, nie wiem jak duże masz te dzieci :D ja lubię dla chłopców marynarskie dodatki - koło powieszone na ścianie, wiosło itd :D

syn ma 8 miechow na razie wiec wioslo go raczej nie zachwyci:) no chyba ze bedzie je mogl sobie pomemlać w paszczy:)

a mnie zastanawia jak Ci wyjdzie połączenie komandora i drewnianych drzwi. Stoję włąsnie przed tym problemem i chociaz wiem jak chciałabym, żeby moja szafa wygladała, to jeszcze nie znalazłam umyślnego, który to zrobi. Ciekawam efektu

;)

No to powiem Ci moze od razu na jakie problemy sie napatoczylam. Najgorzej jest z profilami do szaf, aluminiowe ( a te sa jakosciowo o wiele lepsze) wystepuja doslownie tylko w paru kolorach i bardzo trudno dobrac je do koloru frontu. Ja fronty mam biale i nie moglismy nigdzie znalezc proflili aluminiowych bialych. Dlatego pomalowalismy je w Colorexie proszkowo na bialo... i to byl taki dodatkowy neprzewidziany zonk.

Poza tym musisz zrecygnowac ze szczotek miedzy drzwiami przesuwnymi na rzecz gumek:) szczotki widac i przez to tracisz efekt wygladu szafy niekomadnorowej.

Moje fronty moim skromnym zdaniem stanowia super ozdobe pokoju i wygladaja fajne naturalnie, nie plastikowo i sklejkowo.

Kacha zaskoczyłaś mnie tym , że schody są dębowe bo taki karmelkowy kolor widzę (nie wiem czy tylko ja). Słupy sobie daruj - wiadomo chociaż ja bym i tak walczyła...tak jak z kuchnią miałam, jeździli jeździli i w końcu zrobili jak trza.

Faktycznie jeśli wiosło dla takiego malucha to gumowe i malutkie :D jak ja Ci zazdroszczę ! ehhh dzieci :rolleyes:

Sa debowe, tylko bejcowane na kolor teak...zeby bylo mniej wiecej w kolorze podlogi aczkolwiek na malej probce kolor bejcy byl identyczny z podloga na duzej powierzchni bejca prezentuje sie nieco inaczej.

Dzieci...slonko, zabko, myszko:) tez bedziesz miec tylko do Q...%$# nedzy zejdz z tego muratora i zacznij je robic, bo samo wzdychanie do nich nie wystarczy:) radze wzdychac gdzies indziej niz przed ekranem kompa. hahahahaha:wave:

a mnie zastanawia jak dokonasz połączenia pół niebieskiego pół różowego pokoju ...czekam z niecierpliwością :)

a powiem Ci ze mnie tez to zaczelo zastanawiac:) a na powaznie to mam juz jakis plan, ale beda go realizowac bardzo powoli. Troche nas zaczela kasa trzymac i musze zaczac uwazac zeby sie nie zapetlic w jakas dziwna historie. Nie musze miec wszystkiego teraz i od razu moge poczekac. Na razie pojda do dzieci ich stare mebelki i bierzemy dwa glebokie wdechy finansowe... i tak zrobililismy o wiele wiecj w domu niz na poczatku nam sie wydawalo ze zrobimy

Tapetka - super będzie wyglądać, ja u mojego starszego dałam miasto, lubi grać w SIMCITY, a najstarszemu efekt 3D w stylu komputerowym ( taki niewielki kawałeczek) efekt murowany :D Tapety zamawiałam w sklepie internetowym. W sumie w sypialni też mam na jednej ścianie, w końcu jakieś tam urozmaicenie.

Agawi - na forum pospolite :D ale jak się rozejrzysz dookoła to już nie. (ale ja NIC nie mówiłam :D)

Pardon, odc. 1 się skończył, idę oglądać 2 ;)

Niby tak, ale ja wśród swoich znajomych i części rodziny wciąż je widzę :lol2: Może oni są za bardzo na czasie?;)