Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Hej, Kacha - kuchnia i jadalnia są przeeeeeeepięęęęęękneeeee :jawdrop:. Nie przejmuj się negatywnymi uwagami. Po pierwsze: nie wszyscy mają taki sam gust i dobrze. Po drugie: jeśli Twoje guru dekoracji mówi, że jest pięknie, to tak jest :D. Po trzecie: ludziom czesto przez gardłlo nie przejdzie pochwała, więc żeby cos powiedziec, skupiaja sie na bzdurach w stylu koszty żarówek - zawiśc/zazdrośc w czystej postaci ("ja tak nie mam, a chciałbym, więc niech inny tez nie ma frajdy"). Jest tak, jak mówi Magda: Polacy tak mają. I wreszcie po czwarte, najważniejsze: jeśli Ty i Twoja rodzina dobrze się czujecie w domu, to reszta opinii nie ma żadnego znaczenia!! To Wy spędzacie w tym domu najwięcej czasu, to Wam ma się ten dom podobac! Jest przepieknie, jest domowo, jest wygodnie. Relaksujcie się i cieszcie, bo włożyliście w ten dom mnóstwo pracy, wysiłku, czasu, serca i pieniędzy - pora się z tego cieszyc :yes:

A lampy od Joliski - cudne.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu,

rolety bardzo, bardzo się udały, w ogóle nadają nieco pazerności Twojej pięknej kuchni!

Pokażesz coś więcej?? Bo na razie tylko kuchnia i mi bardzo smaku narobiłaś na więcej.

Co do ludzi....

No wiesz, niektórzy nie potrafią cieszyć się szczęściem innych - zawistni, zazdrości, nieszczęśliwi pewnie w swojej opętańczej zazdrości, czerpią radość z głupich, płytkich i żałosnych przytyków...

Te lampy od Joliski ja u Ciebie widzę.

I wiesz co? Te orzechowe okna ŚWIETNIE pasują do bieli!!!!

Naprawdę, nie spodziewałabym się, że ja, kiedyś miłośniczka wyłącznie białej stolarki, zacznę skręcać nieco w kierunku brązów - efekt jest świetny!!

Edytowane przez Anjazzielonego

Proponowana lampa przez joliskę też super:D

Zrobiłam ci dwie wizualki:

http://i1.fmix.pl/fmi1474/58acc2a60015e9764de1f996/zdjecie.jpg

mi nie do końca chodziło o taką, ale na szybko nic innego nie mogłam znaleźć;)

http://i3.fmix.pl/fmi1368/81ba8aa200232a334de1f998/zdjecie.jpg

Edytowane przez MagdaZZZ

Kasiu - kuchnia jest przepiękna - roleta w pasy sprawiła , ze stała się jeszcze dostojna, elegancka - ja cóż zazdroszczę ale tak na miło;)

ludzmi się nie przejmuj, ja jak powiedziałam, że planuję biała kuchnię płytki mugaty, to "przyjaciółka" mówi : jak chcesz mieć jak w mięsnym za czasów prl to prosze bardzo, ale nie licz, że będzie się ona podobała komuś oprócz ciebie....

proszę napisz mi ile na ile masz swoją kuchnię i gdzie Ty dziewczyno masz lodówkę, może przeoczyłam gdzieś we wpisach, bo czytałam na szybko (długo mnie nie było a zaległości były spore)

i jak wysokie razem z blatem już masz szafki w kuchni, i czy parapet masz zrobiony z blatu?

Kasiu - WARTO było każdych nerwów - jest pieknie!

Kacha ,kuchnia wyszła fantastycznie i muszę przyznać ,że......doskonale się w niej czuję:Da co do ludziów.....co człowiek to inny gust i w ogole nie zwracaj na te uszczypliwe słowa uwagi.To wszystko wynika między innymi z zawiści:yes:a u mnie co ktoś wchodził do pokoju z podrapanym parkietem ,to się pytał czy on już jest skończony? a na moją odpowiedż ,że tak ,pokiwali sobie ze współczuciem główkami .Mam to w nosie...w końcu mnie ma się podobać.:yes:gratuluję wysmakowanych wnętrz.

Dziewczynki dzieki za mile slowa i lampy przytachane do mnie (Joliska, Magda:hug:

Wizualka przekonala mnie ze jedynym slusznym wyborem jest cos w stylu krowiaka, nie chce srebrengo bo wszystko mam w odcieniach biel mosiadz czern, wiec nie bede wprowadzac koljenego koloru

co sadzicie o tym:

http://i3.fmix.pl/fmi2463/438db90d00079be34de29262/zdjecie.jpg

zaslony za dnia...padlo pytanie co to za tkanina, to zaslony Ritva z Ikeii, sa lekko przepuszczalne, maja splot taki lniany ale nie sa lniane i prasuje sie je z palcem ...same wiecie gdzie:)

http://i1.fmix.pl/fmi1352/5709f57e0023e85f4de293af/zdjecie.jpg

i reszta salonu

http://i3.fmix.pl/fmi139/640281860026af144de2938e/zdjecie.jpg

prosze sie nie smiac z TV:) troche nie z tej epoki ...ale juz kasy brak na nowy a i tak teraz wiecznie siedze na kompie i tv nie ogladam...szpeci tez nieco kieszen na piloty ale cudownie przeslania niemniej szpetna plame po oliwce dla dziecka:) w tej wnecew przy kominkku gdzie wybudowana jest scianka beddzie ustawione drewno od dolu do samego sufitu

http://i3.fmix.pl/fmi1604/5d2e3447000fecf84de29398/zdjecie.jpg

kasiu pięknie prosimy o więcej. ja chcę zobaczyć Ciebie na kanapie, zapomniałam czy masz taras jesli tak to też pokaż.

proszę:)

Tarasu jeszcze nie mam, dzis dostalam wycene z egzotyka (drewno, slupy betonowe, sruby, legary wszystko, montaz) 15 tysi za 36 metro padlam, umarlam. Tarasu jak na razie nie bedzie.

Kasia,

Pieknie i jeszcze raz pieknie. Od kilku dni czekalam na twoje zdjecia po przeprowadzce, czekam na dalsze. :) I tez prosze o zdjecia zaslon za dnia. Czy te jasne zaslony sa takie bardziej przeswitujace? Zdradzisz gdzie je kupilas? A rolety gdzie ostatecznie szylas?

pozdrawiam

ania

Te jasne sa bardziej przeswitujace. I ciemne i jasen ikea. Rolety szylam u znajomej znajomego ktora pracuje w firmie gdzie szyja rolety.

proszę napisz mi ile na ile masz swoją kuchnię i gdzie Ty dziewczyno masz lodówkę, może przeoczyłam gdzieś we wpisach, bo czytałam na szybko (długo mnie nie było a zaległości były spore)

i jak wysokie razem z blatem już masz szafki w kuchni, i czy parapet masz zrobiony z blatu?

Kasiu - WARTO było każdych nerwów - jest pieknie!

Kuchnia jest w litere L dluga na 4 metry szeroka na 3 m. Lodowka jest ale za winklem wiec jej nie widac na zdjeciach tez jest w zabudowie, parapet z blatu (bez laczen) po prostu kupilam szerszy blat zeby go wyciac i wpuscic w parapet. Wysokosc szafek ...hm standardowa ale nie wiem dokladnie ile

Kasiuniu, a gdzie są te regały z ikei???

I taka mała uwaga - czy ten stolik kawowy (stoliczek recej;)) nie jest za mały? Już wcześniej miałam takie wrażenie, ale niestety nie znika:(

Jest malutki rzeczywiscie ale za to uroczy:) a ja mam tam tak malo miejsca ze wszystko inne powodowalo ze nie dalo sie wokol stolika swobodnie przejsc...a cos tam musze miec zeby moc nogi wywalic na cos przed tv:) a na takim małym ludwiczku to i nozki zacniej wygladaja:)

Też masz brązowe okna ze złotymi klamkami :lol2: lubisz je? Ja swoje nie bardzo ale się przyzwyczajam :D:D:D

wole okreslenie : "mosiezne klamki" hahahaha lubie nie lubie...pasuja.... do brazowych srebrne nie bardzo...wybralam mosiezne dodatki w kuchni (uchwyty, baterie , elementy wykonczenia agd, mosiezne klamki do drzwi wenwterznych i mosiezne karnisze i to wszystko ladnie gra. Ale tak naprawde te wszystkie klamki w oknach i reszta dodatkow sa u mnie nie zolto mosiezne ale takie patynowe.

Jest malutki rzeczywiscie ale za to uroczy:) a ja mam tam tak malo miejsca ze wszystko inne powodowalo ze nie dalo sie wokol stolika swobodnie przejsc...a cos tam musze miec zeby moc nogi wywalic na cos przed tv:) a na takim małym ludwiczku to i nozki zacniej wygladaja:)

aaa, to już się nie ma do czego przyczepić;) skoro taki miał być... a tego, że uroczy, to nigdy nie podważałam - bo taki właśnie jest:D

Regał cudnie wyglada:yes: Aż się dziwię, że się nim sama nie pochwaliłaś;) - trzeba było się upominać:lol2:

Kacha, a rozważałaś zamianę miejscami jadalni z częścią wypoczynkową? Nie umiem sobie do końca wyobrazic rozmieszczenia u Ciebie mebli w takiej konfiguracji (ach ta babska wyobrażnia przestrzenna :rolleyes:), ale jadalnię masz chyba znacznie większą od salonu, a odległośc od kuchni nie jest taka duża. Wtedy byłoby miejsce na swobodne obchodzenie stolika :)