aniutaJ 29.05.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Kasiu dzieki za zdjecie zaslon, fajny pomysl z dwoma kolorami na jednym karniszu. Napisz jeszcze prosze czy wieczorem po zaslonieciu zaslon te jasniejsze nie przeswituja za bardzo (chodzi mi o to czy sa wystarczajaca bariera dla potencjalnych gapiow ). ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 29.05.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Kacha przepięknie to wygląda, kuchnia, zasłony, regał, miejsce wypoczynkowe... Idealnie. A zawistnych ludzi olej. Najlepiej ich nie zapraszaj albo uśmiechnij się, podaj ciasteczko i powiedz, by się nim udławili. Wstrętni ludzie są zawsze, a Ty stworzyłaś przepiękny DOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Tarasu jeszcze nie mam, dzis dostalam wycene z egzotyka (drewno, slupy betonowe, sruby, legary wszystko, montaz) 15 tysi za 36 metro padlam, umarlam. Tarasu jak na razie nie bedzie. Przeca gadałam już dawno, że na drewniany taras Twoich wymiarów szykuj 20 tys:bash: Może zróbcie z innego drewna? Wnętrza prezentują się pięknie, wygląda jakbyście mieszkali już tam od dawna:yes: Całkiem udomowione:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 30.05.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Kacha - PIĘKNIE!!!!Biała kuchnia to moje wielkie marzenie - niestety niespełnione bo Chłop się sprzeciwił stanowczo - argument: mama miała białą i jej pożółkła (swoją drogą znając teściową moją wcale się kuchni nie dziwię, że pożółkła!!!)U Ciebie jest cudnie, i te rolety!! Da sie je do góry tak podciągnąć by swobodnie okno otworzyć?Mi się tylko ten zegar dworcowy nie bardzo podoba ale wiem, że pasujeLampę też bym dała jakąś kryształkową choć też wiem, że blaszak w styl sie wpisuje.Regał z książkami wygląda bosko!A zasłonami zasłaniasz okna czy one tylko dekoracyjną funkcje pełnią?Bardzo ale to bardzo mi się u Ciebie podoba! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.05.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Kacha, ale czad! Przy następnym remoncie zmieniam obicia kanap i robię sobie taki kolor na ścianach jak u Ciebie! Kuchnia bajerancka. Aż żałuję, że nie wybrałam tej tkaniny w czarno-białe paski. To Ikea, prawda? A żyrandol w salonie - boski. Najbardziej jednak jestem pod wrażeniem tego, jak błyskawicznie się ze wszystkim uwinęliście. Wykończeniówka, przeprowadzka... Parę miesięcy, a domek wygląda jak zamieszkany od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 30.05.2011 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) Kacha, a rozważałaś zamianę miejscami jadalni z częścią wypoczynkową? Nie umiem sobie do końca wyobrazic rozmieszczenia u Ciebie mebli w takiej konfiguracji (ach ta babska wyobrażnia przestrzenna ), ale jadalnię masz chyba znacznie większą od salonu, a odległośc od kuchni nie jest taka duża. Wtedy byłoby miejsce na swobodne obchodzenie stolika Nie rozwazala i rozwazac nie bede a) jadalnia musi byc blisko kuchni (jka dla mnie:) b) kanapy musza byc przy kominku a nie stol przy kominku c) elektryka jest dostosowana juz do rozmieszczenia stol kanapy, nie bede kuc w scianach zeby inaczej pociagnac kable d) tam jest miejsce stolu i nie wyobrazam go sobie nigdzie indziej:) bo wiecej spedzamy czasu przy stole niz na kanapach i bardziej nam zalezy zeby w tym miejscu bylo przestronnie Magda...dzieki chco to tylko zwykly regal na pare ksiazek AniutaJ.... test juz zrobiony po zmroku.... wynik pozytywny ja wyszlam na zewnatrz a małż zaciagnal tylko te jasne i ponoc robil za nimi takie rzeczy ze....zaluje ze jednak nic nie widac:) jak sie zaciagnie ciemne to of kors juz calkowite zaciemnienie jest, ale same jasne tez jak najbardziej juz kryja widok. nazwy tych jasnych nie pamietam ale sa za 49 zeta dwie:) Edytowane 30 Maja 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 30.05.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Maszka na szczescie ja do zbytnio wrazliwych nie nalezy wiec spuszczam takie komentarze:) koledze liczacego zarowki w kinkietach zewnwtrznych zaprosilam do salonu zeby zobaczyl moj mega nieoszczedny zyrandol na 8 (oczywiscie pieronsko drogich energooszczednych zarowek:) Fermina dzieki. widzisz tesciowej pozolkla po latach, a ja mam juz dzis dwie pozolkle liswty (jedna pod piecykiem druga z boku witrynki) . Nie dalo sie ich sciagnac do lakierowania na stolarni i czekaja na moja decyzje czy malujemy na miejscu czy zyjemy z ta zółcia:)zegar to bylo marzenie meza...uwielbia go i sam sobie go kupil. Mnie sie podoba, nie szpeci. Wiecie co...mysle nad kryształkami....moze taka lampa jak ma Darcy w sypilani??? Darcy Twoje mile słowa to miod na moje serce. Zwazywszy ze dzieki Tobie tu trafilam i Twoj dom byl moja pierwsza najwspanialsza internetowa inspiracja. Wiele od Ciebie zerznelam:)hahahaha Kolor scian do ktorego podchodzilam sceptycznie okazal sie strzalem w dziesiatke ciesze sie ze go zostawilam zwazywszy ze kupilam wczesniej tyle szarych dodatkow ze jakbym jeszcze sciany walnela na szaro to bylby chyba grobowiec:) Material w pasy, Ikea. Krawcowa byla nim zachwycona, stwierdzila ze idealnie nadaje sie na rolety i pieknie sie uklada. Co do tempa to rzeczywiscie poszlo sprawnie, pomyslec ze w zeszly poniedzialek byly tu tylko puste sciany i 56 kartonow z rzeczami i 14 kartonow z meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 30.05.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Przeca gadałam już dawno, że na drewniany taras Twoich wymiarów szykuj 20 tys:bash: Może zróbcie z innego drewna? Wnętrza prezentują się pięknie, wygląda jakbyście mieszkali już tam od dawna:yes: Całkiem udomowione:D Taka madra jestes? TAAAAAAAAAA?!!!! To wymysl mi teraz nowy taras....no prosze. Drewno odpada to co teraz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.05.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) Taka madra jestes? TAAAAAAAAAA?!!!! To wymysl mi teraz nowy taras....no prosze. Drewno odpada to co teraz? :) Ta wycena, którą podałaś to egzotyk, a inne drewno? Imitacji drewna pewnie nie chcesz? Piaskowca pisałaś, ze nie chcesz- bo trudny w utrzymaniu- każdy inny kamień też. A jakieś duże płyty gresowe? Obawiam się, ze wiele możliwości już nie pozostało. A może coś w typie bruku? Co planujecie na ścieżkach? Edytowane 30 Maja 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 30.05.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Kacha piękna kuchnia naprawdę PIĘKNA !!!! i te rolety rzymskie.....eh , ja wciąż mam dylemat co z tymi oknami zrobić .... szukam wciąz materiału takiego tylko szaro białego i dupa Gratulacje tak szybkiego remontu , efekt naprawdę rewelacyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 31.05.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dziewczyny...potrzebuje Waszej pomocy...bo mam pustke w glowie. Pewnie co poniektore czytajace regularnie wiedza ze moja totalna porazka i pieta achillesowa jest łazienka....nie bede sie wdawac w szczegoly jak to sie stalo, ale stalo sie i jestem gleboko niepogodzona z moja lazienka. Musze ja uzupelnic dodatkami ktore zmienia niezamierzony efekt. Lazienka wyszla za brazowa wobec czego wszystko oprocz kafli mialo byc biale, teraz jest bialo brazowo i ta biel powoduje ze lazienka jest jakas taka zimna i przepastna. Mam bardzo duzo skosow i bialych pustych czystych scian. Chcialam nadac laziene jakis charakter, na poczatku mial byc klimat spa...ale wyszlo cóś za zimno.... macie jakis pomysl? Kusi mnie zeby przelamac ja moze zjdeciami lub grafikami z motywami roslinnymi. K... juz sama nie wiem, kusi mnie tez klimat okretowy. Mysle tez o grafikach architektury. Takich jak np ta:http://www.allposters.pl/-sp/Mackinac-Straits-Bridge-plakaty_i319690_.htm a oto ta moja łazienka....no i pytanie co robimy z ta babelkowa lampa? zostawic? http://i3.fmix.pl/fmi761/8d16becd001d30774de548fb/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi422/40d60fea0008ce314de5493a/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2899/76f81e5d000079f64de548d7/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi306/6a44a54a001927004de54872/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1214/8b50b715001b3df84de548f0/zdjecie.jpg Prosze nie komentaowc szmaty w otworze drzwiowym:) dzrwi poszly do reklamacji co zrobic?a) SPA - ZIELEŃ, ROSLINYb) MORZE, POSTERY OKRETOW Z WIELKIMI ZAGLAMIc) GRAFIKI ARCHITEKTURY CO Z LAMPA? SPORO TYCH PYTAN MAM DZIS DO Was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 31.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 A i kolory sa jakies dziwnie za brazowe poprawialam w autokorekotrze i jaka taka zolc wyskoczyla...kolor podlogi jest orzechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.05.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 qrcze, kacha, wykonczona nie wygląda źle:o Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:D i te żaluzje dużo dały; i ta lampa wcale się tak nie gryzie jak myślałam (choć jest trochę z d.u.p.y:lol2:)... a juz najbardziej podoba mi się podłoga - jest naprawdę ładna:yes: mnie ten klimat okrętowy jakoś najbardziej przkonuje... czuję go tam;) ale ta lampa wtedy jeszcze bardziej z d.u.p.y bedzie:lol2: chociaż może to spa... wtedy lampa bardziej by pasowała... może jakieś kamienie, ładne białe ręczniczki pozwijane w rulony, kadzidełka;) Zaraz spróbuję jakieś przykładowe zestawy dodatków ci poznajdować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 31.05.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) Podoba mi się Twoja łazienka:) Lampę - zostawić Ja bym poszła w architekturę, choć może niekoniecznie w postaci Craiga Holmes'a ( choć jego szkice są bardzo bardzo ok:)). Raczej fotografie:yes: Mnie np niezmiennie urzekają fotografie architektury NY i nie mam tu na myśli banalnych widoczków Manhattanu. Raczej stare zdjęcia z czasu Wielkiego Kryzysu. Czarno - białe fajnie by to drewno przełamywały. Klimat spa raczej tutaj byłby zbyt oczywisty;) Edytowane 31 Maja 2011 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 31.05.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Madzia dzieki:) nie wyszlo rewelacyjnie ale rzeczywiscie staralm sie jak moglam zeby przelamac ta kiche....lampa miala byc w klimat SPA i tylko w tym klimacie moglobay zostac w innym odpada, ale zeby nie bylo, ja do niej jakos przywiazana nie jestem wiec moge ja wypieprzyc. Musze cos na scianach powiesic koniecznie bo to sa biale wielkie polacie (na zdjeciach tak tego nie widac, choc np ta sciana nad kiblem i bidetem). A pomysl z reprodukcjami szkicow architektonicznych? co o nim myslisz? myslicie? (dziewczyny plis uaktywniajcie sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No to jestem:D Kasia, łazienka prezentuje się naprawdę superr. Niepotrzebnie się denerwujesz. Mnie też urzekła podłoga. Wiesz, co? Ja bym chyba jednak poszła w spa i zieleń. W połączeniu z brązem, będzie bardzo ciekawie. Kilka dodatków, obrazki, suszony bambus gdzieś w kącie i dużo, dużo roślinek Lampa zostaje- bardzo przełamuje wnętrze łazienki:yes: Podobnie jak Magda, spróbuję Ci znalezc jakieś przykłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.05.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) ej, a ja jakoś tą "architekturę" pominęłam:roll: nie zajrzałam do linka, zapomniałam... już nadrabiam;)może faktycznie....i ta lampa też by wtedy pasowała:yes:idę zobaczyć te grafiki Edit: nie nie Kasiuniu:no: te grafiki co pokazałaś - NIE:no: nie pakuj już tam brązu:no: raczej myślałam o czarno białych fragmntach konstrukcji biurowców... coś takiego sobie wyobrażałam. Ale tylko biel i czerń jeśli już (IMO of corse;)) Edytowane 31 Maja 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 31.05.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Raczej stare zdjęcia z czasu Wielkiego Kryzysu. Czarno - białe fajnie by to drewno przełamywały. Klimat spa raczej tutaj byłby zbyt oczywisty;) Mada a moglabys wkleic mi pare przykladow tego co masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 31.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Mada a moglabys wkleic mi pare przykladow tego co masz na mysli? Ten Wielki Kryzys to raczej skrót myślowy, chodzi mi o NY sprzed WW2. Tu zdjęcia Berenice Abbott http://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/dgkeysearchresult.cfm?word=col_id:160&sScope=images&sLabel=Changing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) Ja nadal jestem za domowym spa- uważam, że to da się najłatwiej zrobić i jest cała masa fajnych dodatków. Kasia, ale przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie, który klimat jest Ci najbliższy? Nie chcę Ci zaśmiecać dużą ilością zdjęć, więc na początek werandowy link do domowego spa- zobacz, że sporo tam brązów i ciekawych rozwiązań. http://www.weranda.pl/archiwum/2010/11/13267-domowe-spa i jeszcze takie zdjęcie, które mnie urzekło http://img84.imageshack.us/img84/3523/spauo.jpg Edytowane 31 Maja 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts