Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

Kacha, błagam! Tylko nie plakaciki z NYC!

No juz nie blagaj....przeciez napisalam juz pare postow wyzej ze NYC nie bedzie:)

spa niestety tez nie osiagne....bo do tego potrzebny jest porzadek i ład, moje puchate biale reczniki beda zwiniete w rulony cale trzy minuty jak zamkne ekipe w garazu chyba!:) wiec po prostu bedzie brazowo bialo prosto i lekko rozgardiaszowo (choc wiezcie mi ze chyba zrobilam wszystko zeby tego uniknac- wielka zabudowana szafa, ktora kryje w sobie chemie kosmetyki i kosz na pranie, umywalka podszafkowa na pasty i dezodoranty) a i tak wylaza na wierzch, szlafroki, gumowe kaczki i inne pierdy.

Choc powiem Ci ze bardzo chcialabym zaiwesic na tych scianach cos (szczegolnie na tej nad kiblem i bidetem)....ale nadal nie wiem co....

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Darcy,

święte słowa - ja też jestem za pozostawieniem naturalnej formy łazienki.

Kasiu,

no jak to co chcemy zobaczyć. WSZYSTKO.

Całą sypialnię, korytarz, dziecięcy pokój, jeszcze raz cudną dolną toaletę.

I napisz, co to za "szmatki", ja je nazwałaś, w oknach sypialni!!!

A Twoje balustrady balkonowe kocham!!!

Kurcze jak sobie pomysle ze mam robic sesje i usuwac z kadru te wszystkie pierdolety i dupsy:) czyli elementy zycia codziennego ktore zaburzaja piekny obrazek...to mi sie normalnie nie chce...ale oka ide na gore zrobic sypialnie, poukladam posprzatam i wrzuce foto.

zaslonki to jakis model z ikeii chyba z 2005 roku:) wygrzebane z szafy i tymczasowo zawieszone w obliczu pustki w portfelu.

Sypialnia (totalnie niedokonczona... jakas przypadkowa szafka nocna z bylego mieszkania...samo lozko i wielka garderoba i tyle na razie...no i szmatki w oknach ktore tak lubicie:)

http://i1.fmix.pl/fmi2358/5617b18900028d304de934a3/zdjecie.jpg

narzuta tak przyjemna ze moglabym tarzac sie w niej pol dnia:)

http://i1.fmix.pl/fmi2941/d9d3e6860000605e4de9348c/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi1757/1dfb4dfd00277ca44de93482/zdjecie.jpg

Wcecik (kolory jakie przeklamane...na scianach jest popielaty kolor a nie braz!)

http://i1.fmix.pl/fmi1418/d2da03640007eb794de934cc/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi395/0783422a000f12844de934c2/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi296/daa3e0880009257f4de934b8/zdjecie.jpg

TYLE MIĘCHA NA DZIS!:) WIECEJ ZDJEC NIE BEDZIE.

nie truj już, nie truj o tych poduszkach:lol2: wszytsko nam się podoba. a mi się szczególnie podoba połączenie szarości i beżu - też tak będę chciała:D łózko super! a docelowo jakie szafki i lampki masz w planie?

szafki takie niziutkie 30 cm w kolorze orzechowym... zeby sie jeszcze lampka zmiescila. Lammpka? hmmmm nie wiem jeszcze. A co chcesz cos podrzucic?:)

Jesuniu ja to gdzieś przeoczyłam, że też masz paski biało-szare ? :lol2::lol2::lol2: ale mi się japa rozdziawiła :lol2:, widocznie pamięć mnie zawodzi heheh

Jak dla mnie - rządzi kibelek :wiggle: świetnie wyszedł, dobrze że sanitariaty czarne.

W KOŃCU!

Kacha a powiedz mi kochana, czy ta spiralka nad mugatami jest w połysku tak jak same mugaty czy troszkę bardziej matowa ? Bo moje czarne są bardziej matowe, nie wiem jak jest z białymi w czarnych nie było wyboru.

az poszlam zobaczyc bo szczerze nawet nie zwrocilam na to uwagi...ale juz wiem czemu nie zwrocilam. Bo sa w identycznym polysku jak kafelka. Ale Twoje sa bardzo matowe czy tylko ciut matowsze od kafelek? Bo jesli ciut to sie nie przejmuj...one sa na tyle male i delikatne ze sie zgubia pod natlokiem kafelek:)

No dobra wklejam. Angażuję się też w tą łazience, bo od początku, od kiedy zawitała w niej mozaika broniłam jej przed skuciem oraz powtarzałam "natura, las i takie tam plus rozbielenie". Teraz wydaje mi się, że kolorystyka jest wprost idealna do tego typu klimatów. I wcale nie sądzę, żeby bąbelki miały nie pasować... W mojej wizji to naturalne spa, z drewnem, ale nie swojskie, a w wersji eleganckiej.

Moja wizja jest taka, aby dodać trochę naturalnego drewna lub wikliny a także bieli.

6605_b.jpg

bathroom-accessories-fb-29495985.jpg

Cabana-Bay-Spa-Bath-Kit--Blank-157396.jpg

Czarno_br_zowa_azienka_Drewniane_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg (tylko z białymi ręcznikami)

woodenhpim0300_0.jpg

tylko znów - gładkie białe puchate ręczniki.

http://https://lh3.googleusercontent.com/-YuuMw9j6Jx8/Tenqw0ZidJI/AAAAAAAAHyA/LkN2A8YoowM/s288/wooden_sinks_006.gif

gaiam%252520bamboo%252520shower%252520caddy.jpg

FrancoCeccottiWoodenBathroomDesigns6.jpg

Widzę też w łazience np. krzesło.

bathroom-chair-n-robes-s_f313x262.jpg

A nie wiem jak Wy, ale ja w obecnej siadam na krawędzi wanny i szczerze mówiąc by mi się przydało ;) Krzezło może mieć na sobie ręczniki.

Może być takie:

51XRtbVKgqL._SL500_AA300_.jpg

podloga-i-detale-150611_L.jpg

Stołek z drewna, drewniana misa i naturalne świece...

DREWNIANA_LAZIENKA_01_0x0_romiar-niestandardowy.jpg

Kosze wiklinowe, ręczniki (u Ciebie Kacha białe, nie zielone).

66642-hotel-stay-alt-r-x.jpg

Ręczniki można też zwijać w rulony, o czym mówiła Magda.

Jak chcesz, mogę te zdjęcia usunąć... Ale ja bym dodała trochę drewna, dużo akcentów bieli, także w tkaninie... :)

Maszenka u mnie MOZNA wklejac zdjecia...bardzo lubie wracac do Waszych inspiracji by zrewidowac swoje plany:) Powiem Ci ze zaczynam sie przekonywac do tej wizji...jest chyba najprostsza do osiagniecia w tej lazience...wstrzelilas sie z tym fotelikiem rowniez, gdyz wczoraj wpadłam na pomysl "a moze wiklinowy fotel...tyle tylko ze bielona wiklina"

Fajny weekend za mna.... zaczynam cieszyc sie domem i przywiazywac sie do niego.

Kiedys na jednym z watkow napisalam ze jesli tylko skoncze sie wykanczac, siade na kanapie wieczorem z kieliszkiem winka w objeciach małza i nie poczuje sie szczesliwa tylko sfrustrowana i zmeczona (bo karnisz krzywy, peknieta kafelka, bo odcien nie ten itp. itd) to rzuce to cale FM z pierniki i wroce do swojego nieswiadomego wnetrzarsko zycia w ktorym kroluje wenge i czasopismo 4 katy:)

Na szczescie na kanapie czuje sie spelniona i (mniej wiecej) zadowolona z efektu. Rozkoszuje sie tez rzeczami obcymi dla mieszczucha np oslepiajacym promieniem slonca ktore codziennie mnie lekko przebudza tuz po czwartej wpadajac do sypialni przez moje szmatki - zaslonki:) wspolnym jedzeniem przy duzym stole (nigdy nie moglismy wszyscy razem zjesc w naszej mini kuchni) a jak juz jemy wspolnie to zal mi stawiac na stole kanapki wiec kolacje zaczelismy miec "cieple" pichce, sadze róze, leze wieczorami pod kocem i coraz dalej jestem od forum.

Ostatnio z przerazeniem odkrylam ze z ostataniego polrocza moje dziecko (ktore wlasnie konczy 9 miesiecy) ma 30 zdjec! Sama moja kuchnia ma 46!

Ciesze sie ze wracam powoli na tory normalnego zycia i dlatego coraz dalej jestem od tego wirtualnego....

Pewnie nudze co?:)

wiec powiem cos zaskakujacego: w swojej lazience tez zaczynam sie czuc fantastycznie:) wdrozylam plan SPA

Wyczailam na niesamowitej promocji moje wymarzone krzeslo w plociennej sukience (zamiast 500 zl , 170 zl - ze wzgledu na brudna sukienke ktora juz oczywiscie odpralam:). Krzeslo, swiece, biale reczniki zrobily doskonala robote, lazienka prezentuje sie jak nowa.

Dzieki Wam wszystkim za kupe dobrych rad odnosnie tej mojej lazni.