Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A nie przynudzasz wcale ...bardzo przyjemnie snujesz swoją opowieść o domu, wspólnych posiłkach i słoneczku :) ja mam dokładnie taki obraz naszego przyszłego domu i jakoś w tych marzeniach nie widzę koloru ścian i wielkości płytek ;) ale są uśmiechnięte buzie moich chłopców i wspólny posiłek z dziadkami ...nie oddalaj się tylko od forum za daleko :)

Rozumiem Cię:hug: Ale mimo wszystko mam nadzieję, że nie przepadniesz jak kamień w wodę;)... na wieki:(

Rozkoszuj się, odpoczywaj... ale o starych koleżankach z fm nie zapominaj;)

znikac nie znikam...tylko tlumacze czemu tak ostudzialm sie ...nie zapalam si do forumowych dyskusji i nie komentuje w kazdym z watkow.

Powiem Ci ze zaczynam sie przekonywac do tej wizji...jest chyba najprostsza do osiagniecia w tej lazience...wstrzelilas sie z tym fotelikiem rowniez, gdyz wczoraj wpadłam na pomysl "a moze wiklinowy fotel...tyle tylko ze bielona wiklina"

Fajnie, że zdecydowałaś się na to SPA:yes: Jakoś najbardziej mi pasowało do tej kolorystyki:D

Sypialnie masz już piękną, a jak wstawisz resztę gratków to będzie cudnieee. Łoże ma piękny kolorek, a na poduchy nie narzekaj;) Łazieneczka wyszła super- czarne sanitariaty to jest to:yes:

Kacha wpadłam z rewizytą. Podziwiam, cmokam i chwalę.

Zazdraszczam,że masz już burzę wykończeniową za sobą.Cała ta sprawa z kuchnią... Wyszłaś z tego cało, ba pewnie zahartowana i dumna :cool:

Ja jestem teraz na etapie walenia głową w mur, więc jak ciężko mi będzie to pomyślę o tobie, że "nie ma tego złego".

Kurcze kacha, jak to dobrze,że do ciebie wpadłam!

Kacha ja wzdycham za każdym razem jak widzę twoją winiarkę ....eh....:) Boska jest !

i mam pytanie o łóżko bo szukam identycznego, też tapicerowanego z pikowanym zagłówkiem ale w kolorze szarym ???

Lozko Mateo Blac Red White (maja kolor szary) nawet nad nim myslalam ale stwierdzialam ze trzeba przelamac bezem te szare sciany i tapete

Witaj Kacha!

Przeczytałam prawie cały Twój wątek,obejrzałam fotki i................ Bardzo mi się u Ciebie podoba :)

Zapadł mi w pamięć post o spełnieniu i radści z mieszkania w nowym domu:)Cieszę się razem z Tobą.

Próbowałam znaleśc info. o Twoich słynnych ;) roletach w czarno-białe paski -doczytałam tylko,ze materiał kupowałaś w Ikei.Był on na metry? A może pamiętasz nazwę?

Zauważyłam,ze mamy identyczną tapetę (Ty masz ją w sypialni w biało-czarne pasy).Powiedz mi czy ta tapeta i rolety są podobne?Odcień i szerokośc pasów?

Ja potrzebuję materiał na uczycie rolety,a w tym samym pomieszczeniu,ale na przeciwległej ścianie jest właśnie ta tapeta.Myślę,że fajnie by to wyglądało,bo pozostąle rzeczy w pomieszczeniu są gładkie black lub white.Co o tym myślisz?

Z góry dzięki za odpowiedź ,

Życzę samych cudownych chwil w nowym domu (a złośliwymi uwagami się nie przejmuj ;))

Lady in Red witam Cie u siebie....milo slyszec ze odpowiada Ci moj gust:) Po kolei: material zwie sie Sofia http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20160035

kosztowal 19 zl za metr. Moja tapeta w sypialni nie jest w czarno biale pasy tylko w szaro biale. Jesli pytasz o moje zdanie...to ja bym uwazala z tym wzorem bo jest bardzo mocny, jesli masz tapete i chcesz rolete w takim samym kolorze i wzorze to oka ale tylko pod warunkiem ze sciany nie masz wytapetowanej 10 metrow a roleta nie ma kolejnych 2 metrow szerokosci:)

Moja tapeta jest bialo -szara ale mam w niej az 4 metry biezace sciany i przyznam ze bywa dla mnie dosc uciazliwa w odbiorze....juz mysle jak ta pasiastosc oczojebitna przelamac jakims lustrem, toaletka albo meblem. No chyba ze pasy masz za zaglowkiem i nie bedziesz na nie non stop patrzec.

Classic, Ruby :hug:

a ja poswiecilam dzis wieczor na podlewanie mojego rozanego zakatka ktore obsadzilam na razie tylko trzema rozami...ale mam ambitne plany na przyszlosc:) i na powrot do moich ukochanych Despretek:) kiedys mialysmy z przyjaciolkami nawet podrinkowa rozmowe, ktorą z nich kazda z nas jest hahahahahaha:) ja stanowczo Linette Scavo:)

Buziale, wracam nadrabiac sezon siódmy....hm moze do Rodziny Soprano wroce jeszcze dzisiejszej nocy:)

Witaj Kacha !

:o "gotowe na wszystko" i ja uwielbiam :p.To jeśli dla mnie nie zosatała już zadna rola tobiorę Gabi :D.Przynajmniej nie jest przeciętną postacią :D.A jeśli w pakiecie dostanę jeszcze jej urodę to już w ogóle jestem usatysfakcjonowana :)

Dzięki za namiary na materiał :)Nie boję się u mnie przeładowania paskami,bo te paski są tylko na jednej niedużej ścianie,a roleta będzie tylko do okna dachowego na innej ścianie.Pozatym to jest w duże łazience (nie w sypialni:)) i wszystko inne jest jednobarwne białe lub czarne :)

Więc tylko tapeta i roleta nadaje wnętrzu "pazur".

Edytowane przez lady in red

No to lazienka po szybkim liftingu, doszedl fotel i pare gadzecikow...wciaz k....brakuje drzwi do lazienki (2,5 miesiaca czekam na zgloszenie reklamacyjne!)

te dziwne cienie na zdjeciach to dzialanie lampy ktorej swiatlko mieni sie w babelkach i daje taka gre cieni w lazience.

http://i1.fmix.pl/fmi2818/b5a5894a002047644df12fb3/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1273/9c16d39f000d70ed4df12fbd/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1118/f4b03d0b000cf24f4df12fca/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi628/6e1e2059002760234df12fd4/zdjecie.jpg

Edytowane przez kacha.crac

Widze ze na moim watku pozostala tylko Yokasta i Agawi:( a ja tak liczylam na pare fajnych pomyslow:( mi tez czegos tam brakuje, czegos co ozywiloby ten obrazek...poduszka z pewnoscia jest pomyslem

Mysle tez nad ustawieniem nad kibelkiem i bidetem takiego duzego szklanego naczynia...cos w stylu akwarium:) i tam poukladanie w srodku kamieni (duzych otoczakow:)

co sadzicie?

Kacha, to akwarium to jest jakiś pomysł, ale moim zdaniem niewiele wniesie do ożywienia Twojej łazienki. Uważam, że możesz wprowadzić jeszcze takie kolory jak fiolet i szarość (dla poduszki i ręczników, świec). Wiem,że nie lubisz roślinek w łazience, ale aż prosi się tam coś zielonego:yes: Może chociaż kilka storczyków przy oknie?;)