Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kacha łazienka fajna, tylko brakuje jej przysłowiowej kropki...rzeczywiście przydałyby się jakieś wypełniające dodatki. Nie wiem jak ty to widzisz, można dodać żywy kolor, tak jak pisze agawi, albo wprowadzić parę ciekawych elementów.

Jeśli nie kwiaty, to może mała galeria na ścianie nad kibelkiem, albo półka na ręczniki w rustykalnym stylu. Naprowadź nas, trochę co byś tam widziała.

Nie wiem, czy można u ciebie wklejać foty?

Po wcześniejszym bojkocie fot NY strach się odezwać;)

Ale ja nadal będę obstawać przy czarno-białych zdjęciach, pięknie mogą wyglądać zdjęcia Twoich dzieci w kąpieli:) Rustykalne elementy mi się tu nie widzą wcale, a z fotelem podzielam zdanie Joliski. Ręczniczki, jakaś zieleninka (storczyk biały może?) i powinno być cacy:)

Czy ja kiedys kogos zrypalam ze na moim watku sie odzywa?????raczej na pewno nie .... wiec nie wiem skad lashe taka obawa przed wyrazeniem swojej opini...

Co do fotela...funkcjonalnie okazal sie byc strzalem w dziesiatke! mozna przysiasc popatrzec jak dzieci sie kapia, sciagnac sobie wygodnie skarpety bez podskakiwania na jednej stopie:) ja sie kapie maz sobie siedzi i gadamy:) super naprawde go tam lubie. Jesli chodzi o kibel i bidet to wogole nie wadzi i naprawde (mimo ze na zdjeciu nie wyglada) jest przestrzen miedzy tymi trzema przyrzadami do siedzenia

Ja absolutnie nie neguje zdjec, tylko NY taki troche z dupy jak dla mnie :) marzy mi sie zeby cos zawiesic na tej scianie nad kiblem i bidetem ale wciaz nie wiem co...moze jakies botaniczne zielone obrazki? Zdjecia dzieci kapiacych sie ..tez sa jakims pomyslem.

KU...A ale sie miotam!:)

zdjecia wklejac mozna!

JA się bałam ale mi przeszło ;) Kacha spójrz na Twoją śliczną kuchnię i inne pomieszczenia w domu ...o ile nie mieszasz stylu jest fantastycznie...i piszę to z całą sympatią do Ciebie :) dla mnie ta łazienka jest po prostu minimalistyczna ...spójrz raz jeszcze na Twoją pierwotną inspirację (łazienkę Arici) a i jeszcze polecam wątek Mar Jel, która planuje tą samą lampę i krzesło ale w zuuuupełnie innym stylu ;)

DO rzeczy więc : krzesło fajne ale zupełnie nie do tej łazienki ...zmieniłabym koszyczek na coś drewnianego... dziewczyny wklejały już fajne minimalistyczne drewniane dodatki...nawet Ikea ma fajną serię ...kosz na śmieci zmieniłabym na biały i nic ale to nic więcej nie dodała ...bo urok tej łazienki z tą lampą to brak dodatków, kolorów ...no ja tak to widzę ...tzn. to tylko moja opinia ;)

Kasia,

daj se na razie na wSZCZymanie, jest fajnie, daj tej łazience (i sobie!) trochę czasu, a zobaczysz, że wszystko samo się jakoś wyklaruje i pomysły ci zaczną kiełkować, że hej:)

Ws. Nu Jorku - dla mnie to miejsce, do kórego chciałabym jeszcze wrócić, choć raz, na trochę:rolleyes: I sentyment mam doń ogromny. I nie zgadzam się z opinią, że jest wszędzie - chyba, że na forumach wnętrzarskich - u nikogo nie widziałam w realu. Ale zgadzam się, że nic na siłę i jeśli z dupy i go nie czujesz, to wieszanie jego fot nie ma najmniejszego sensu.

To SIEM wypowiedziałam:D

Byłabym zapomniała - pięknie napisałaś o spełnieniu:)

Edytowane przez mada1412

JA się bałam ale mi przeszło ;) Kacha spójrz na Twoją śliczną kuchnię i inne pomieszczenia w domu ...o ile nie mieszasz stylu jest fantastycznie...i piszę to z całą sympatią do Ciebie :) dla mnie ta łazienka jest po prostu minimalistyczna ...spójrz raz jeszcze na Twoją pierwotną inspirację (łazienkę Arici) a i jeszcze polecam wątek Mar Jel, która planuje tą samą lampę i krzesło ale w zuuuupełnie innym stylu ;)

DO rzeczy więc : krzesło fajne ale zupełnie nie do tej łazienki ...zmieniłabym koszyczek na coś drewnianego... dziewczyny wklejały już fajne minimalistyczne drewniane dodatki...nawet Ikea ma fajną serię ...kosz na śmieci zmieniłabym na biały i nic ale to nic więcej nie dodała ...bo urok tej łazienki z tą lampą to brak dodatków, kolorów ...no ja tak to widzę ...tzn. to tylko moja opinia ;)

cenna cenna opinia, dziekuje biore na klate:) tylko za boga nie kapuje wypowiedzi " Kacha spójrz na Twoją śliczną kuchnię i inne pomieszczenia w domu ...o ile nie mieszasz stylu jest fantastycznie...i piszę to z całą sympatią do Ciebie :)" czyli ze co...???:eek: czyli ze mieszam i Ci sie nie podoba czy ze nie mieszam??

co do drewnianych dodatkow (koszyczek z jakis domowych zasobow, tymczasowy tak aby sie plyny nie walały po wannie) beda beda ale na razie moj portfel jest w takim stanie ze nawet zakup jakiegos bzdeta za 50 zl go nadwyreza...musze troche zwolnic z wydawaniem.

jak mieszasz (a uważam, że w łazience właśnie tak jest ) to mi się nie podoba ...krzesło w ubranku - raczej sielskie ni jak mi nie pasuje do minimalistycznej obudowy wanny ...ale jakoś mam wrażeni, że chciałabyś "ocieplić" dodatkami tą łazienkę a moim zdaniem jej ocieplenia nie potrzeba ....no ale to nie ja się tam pluskam w wannie i relaksuję ;) więc głównie Tobie ma być przyjemnie...

kacha witaj, po cichutku śledzę Twoje szybkie urządzanie wykańczanie się , 5 miesięcy - niezły wynik :eek: Kuchnia my favorit :cool:

a skoro chcesz w pójść bardziej w spa w tej łazience to może coś takiego by u Ciebie pasowało???

http://images35.fotosik.pl/721/35ce8853d02e957cm.jpg

http://images35.fotosik.pl/721/9a594dad22885d2dm.jpg

http://images35.fotosik.pl/721/5439a62cbbc1e40fm.jpg

albo coś bardziej żywego, zielonego jak tu:

http://allegro.pl/obraz-antyrama-zdjecie-spa-vi-kamienie-30x30-r293-i1647690375.html

http://allegro.pl/obraz-antyrama-zdjecie-spa-v-kamienie-30x30-r292-i1647690376.html

Ps. bardzo spodobała mi się Twoja wypowiedź dotycząca zdrowego podejścia do urządzenia i FM ;)

jak mieszasz (a uważam, że w łazience właśnie tak jest ) to mi się nie podoba ...krzesło w ubranku - raczej sielskie ni jak mi nie pasuje do minimalistycznej obudowy wanny ...ale jakoś mam wrażeni, że chciałabyś "ocieplić" dodatkami tą łazienkę a moim zdaniem jej ocieplenia nie potrzeba ....no ale to nie ja się tam pluskam w wannie i relaksuję ;) więc głównie Tobie ma być przyjemnie...

Absolutnie nie zgadzam sie ze krzeslo jest sielskie:)!!! tak chce ja troche ocieplic...bo moze to zabrzmi smiesznie ale mi tam zimno jakos dziwnie jest hahahaha naprawde jakos mi tam zimno a temperatura taka sama jak w reszcie domu a nawet wyzsza wiec cos musi tkwic w aranzacji tego miejsca.

Kasiu, lasche ma dużo racji, choć nie uważam, żeby mieszanie było czymś złym. Raczej jest bardzo trudne i wymagające;) Bo np. w minimalistycznej łazience duch by się sprawdził (więc może kiedyś ghousta sobie zafundujesz?;))

Ale do rzeczy... co chciałam powiedzieć...

Kochana, często ciężko sobie wyobrazić co tchnęło by życie w nasze wnętrza, co by pasowało, a co nie? Co poprawi efekt, a co pogorszy? Nie warto inwestować na próbę:roll: Moja rada? Popróbuj z różnymi bibelotami, któe już masz. Nie wierzę, że nie masz czarnych ramek w domu, z czymkolwiek;) Ustaw na półce nad geberitem, porób zdjęcia. Przytachaj krzesło z jadalni i zobacz jak plecionka się komponuje, wtedy będziesz mieć odpowiedź, czy wiklina to dobry trop? Przynieś coś glamour (jeśli masz?), przytachaj kolory - w różnej postaci. Najlepiej najpierwsz wszystko osobno... potem zacznij łaczyć - to najlepszy sposób:yes: I świetna zabawa:D

Może się okazać, że to czego brakuje, to "kryształowy" - szklany świecznik, albo faktycznie czarne akcenty. Postaw też jakiegoś badyla - a nuż;) Znoś, rób zdjęcia i pokazuj;)

O Ghoust pasowałby rzeczywiście ...choć ja osobiście nie widzę w nim żadnego uroku, ale jeszcze kilka miesięcy temu kręciłam nosem na Tolixa a teraz usycham z tęsknoty...ja uwielbiam łączenie stylów i lampa z bąbelkami plus minimalistyczna obudowa jest takim dobrym połączeniem (moim zdaniem) ...no dla mnie krzesło już nie ale to kwestia gustu ...sama planuję bardzo industrialną konsolę połączyć w łazience ze starą witrynką ...sama nie wiem co z tego wyniknie :)

Edit PS i co tam jeszcze ...trochę brakuje mi ostatnio tego dosadnego, pełnego humoru stylu, który przyciągnął mnie do tego miejsca ...Kacha Twoje wypowiedzi zawsze powodowały, że się uśmiechałam ...no przywal coś raz na jakiś czas po Krakowsku to się lasche ucieszy :)

Edytowane przez lasche

Twoje porpozycje rzeczywiscie bylyby najprostszym wyjsciem w kierunku spa....ale czy nie zbyt doslowne? no nie wiem...aczkolwiek przyznaje to proste a bardzo przyjemne w odbiorze obrazki.

Kasia, właśnie powinnaś dać coś dosłownego i nadać tej łazience charakter. Myślałam, że się na spa zdecydowałaś?;)

Yokasta Twoje zdjecie bodajze 4 przekonuje mnie ze czarny bylby dobrym pomyslem, czarna ramka zawisnie nad kiblem

Joliska w zwiazku z tym odszczekuje moje "pfi joliska ales wymyslila z tym czarnym":)

Magda duzo duzo dobrych rad...oprocz tego ducha. Nie rozumiem zachwytu tym plastikiem nie chce go i co wiecej za ta cene kupilabym inne sto razy fajniejsze rzeczy

Lashe.... opowiesc dla Ciebie

Wchodze z dzieckiem do zaprzyjaznionego sklepu.

Pani sprzedawczyni: O Haniu ale masz ładna bluzeczke w sliczna myszke!

Hanka: a dziekuje, tloche jej nie nosilam bo mamusia musiala wyplac, bo stlasnie smieldziała jak ja mamusia psyniosła z ciucholandu:)

hahahahaha

Nie ma to jak chciec dyskretnie zaoszczedzic to od razu pol warzywniaka wie gdzie Pani Kasia stylizuje rodzine

Lashe a dlaczego coraz mniej tu mnie a coraz wiecej merytorycznych rozmow o styli i wnetrzu?...bo forum stalo sie niestety dla mnie mniej anonimowe, a tak chcialam tego uniknac:(