Darcy 07.02.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Nie podobaja mi sie tez wanny stylizowane na retro, wygladaja dla mnie na niewygodne. O, przepraszam! Nie podobać się mogą, to rzecz gustu. Ale wygodne są niesamowicie! Sto razy bardziej o tych geometrycznych i kanciastych. Leżałam już w swojej na sucho i nie chciało mi się wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 07.02.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Darcy to nie leżałaś w mojej wannie, ona dopiero jest wygodna i nie brak w niej miejsca i ogólnie jest super wypasiona , chociaż Twoja też musi być wygodna taka dopasowana Kacha dobrze, że płytki tylko w miejscach strategicznych bo na tym zdjęciu dużo ICH.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.02.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 "Noce My Way" b. ładna i nowa kolekcja. mi przypadly do gustu też "woodentic" paradyż (starsze oczywiście) jest o nich tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?124728-Woodentica nie myślałaś żeby kupić przez internet płytki? chyba taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.02.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Darcy wiedzialam po prostu wiedzialam ze to napiszesz:hug:Buzia Słonce ale mi optymistyczny watek zapodalas...a ja wierze ze wszystko bedzie oka. Kafelki kupilam w bardzo dobrej cenie nie oplacalo mi sie zamawiac w necie. Walczylam jak lwica z panem kierownikiem hurtowni i udalo sie je kupic za 125 zl za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.02.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 O, przepraszam! Nie podobać się mogą, to rzecz gustu. Ale wygodne są niesamowicie! Sto razy bardziej o tych geometrycznych i kanciastych. Leżałam już w swojej na sucho i nie chciało mi się wychodzić. Nie zgadzam się z Tobą Darcy. Też mam taką, ale wanny retro nie są bardzo funkcjonalne biorąc pod uwagę ich przeciętne wymiary 170x76 cm. Poprzednią miałam wielką, narożną z hydromasażem i była o niebo wygodniejsza:p A już na pewno w wanie retro nie wykąpie się wygodnie żaden pan-o ile się do niej w ogóle zmieści... Kacha- płytki ładne i jeżeli będą tylko w strefach mokrych to będzie ok. Na przedstawionym obrazku z hurtowni za dużo się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.02.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 wanny retro nie są bardzo funkcjonalne biorąc pod uwagę ich przeciętne wymiary 170x76 cm. (...) A już na pewno w wanie retro nie wykąpie się wygodnie żaden pan-o ile się do niej w ogóle zmieści... Tzn. że przez minione dziesięciolecia żaden z panów się porządnie nie wykąpał, skoro wanny standardowo miały i mają 70-75 cm szerokości? O długości do 150 cm w PRL-u nie wspominając? Mam wannę Roca Madalena, ma wymiary 170x75 i każdy się w niej wygodnie mieści Bo o koszykarzach czy siatkarzach tu nie mówimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 08.02.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nie straszcie, maupy:)Ja chcę retro i koniec. Jak nie, to ja Cię ciągnę dalej budowy:)W mieszkaniu mamy wannę bodajże 170 cm, i spoko, nikt nie narzeka, że mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 08.02.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ja kupiłam chyba 165 cm, ale nie przyszło mi do głowy, że luby mógłby ją sprofanować kąpaniem się w niej. Wanna jest dla mnie i basta. Po to te kinkiety, świeczniki, zasłonki, komódki... Luby ma prysznic. Dużych wanien nie lubię, bo szybko woda stygnie i trudniej ją uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.02.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 jokasta łazienka ma 10 m2 po podlodze i ma jeden skos, jest dosc przestronna. Wiem ze taka plytka moze spowodowac ze bedzie ciezko, dlatego tez tak strasznie kombinowalam z wanna zeby ja nie obudowac kafelka bo sie zrobi taka dziupla z drewniana trumna na srodku. Łazienka bedzie bialo, brazowa. Biale kibelki, bidet, umywalka, brodzik plasciutki na 2 cm, szklo (seria Niven z Koła), biala obudowa wanny, biale meble łazienkowe (szafka pod umywalke i szafa na reczniki w jednej wnece) a reszta w tych dwoch kafeleczkach. Malz sie upiera na mozaike pod prysznicem, kwadraty 7 na 7 cm. hmmm no nie wiem...zobaczymy czy ladnie bedzie prosil:) Ja tymczasem przeczytalam gdzies ze kafelki rektyfikowane bezfugowe nie nadaja sie na ogrzewanie podlogowe i ze trzeba robic jakies tam dyletacje cczy cóś..... o co kaman???? Ktos wie? Darcy u nas bedzie odwrotnie, prysznic dla mnie, wanna dla dzieci i Małza, wanna ma 180 na 80. Natomkiast jesli wanna ma byc dla Ciebie to zwracam honor, bo gdzies pisalas zes malutka i filigranowa wiec pewnie bedzie Ci wygodnie. Ja mam 170 wiec stopki by mi marzly w takiej retro wannie. Agawi zdjecie w hurtowni oczywiscie mialo pokazac przecietnemu Polakowi ktory lubi jak sie dzieje duzo, ze towar sprosta jego oczekiwaniom, ale mnie najbardziej urzekla podloga, taki cieply orzech i w tym sie zakochalam Dziewczyny nikt nie odniosl sie do pomyslu na pleksi na wanne, czy ktos tak mial albo sie z tym spotkal ....bo przyznam ze troche zawsze obawiam sie autorskich pomyslow mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 08.02.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Darcy u nas bedzie odwrotnie, prysznic dla mnie, wanna dla dzieci i Małza, wanna ma 180 na 80. Natomkiast jesli wanna ma byc dla Ciebie to zwracam honor, bo gdzies pisalas zes malutka i filigranowa wiec pewnie bedzie Ci wygodnie. Ja mam 170 wiec stopki by mi marzly w takiej retro wannie. Hehe, pisałam, że mam 162 cm wzrostu. Ale na pewno nie, że jestm filigranowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 kacha, nie wiem jak to z tą plexi będzie - moim zdaniem taki plastic-fantastic może trochę razić ale mogę ci jeszcze polecić przepiękne kafle, białe udające farbowane na biało szkło. Kupiłam takie do córki do łazienki. Seria nazywa się Venis Crystal i można kłaść je prawie bez fugowo (u mnie będzie 1mm - czyli prawie nie widoczna). Moim zdaniem jednak płytki najlepiej sprawdzają się do obudowy wanny. Plexi bardzo się rysuje - pamiętaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zapomniałam dodać, że są bardzo duże 100x33,3 cm, wieć tych łączeń wychodzi naprawdę niewiele. Ładna tafla białego "szkła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.02.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Tzn. że przez minione dziesięciolecia żaden z panów się porządnie nie wykąpał, skoro wanny standardowo miały i mają 70-75 cm szerokości? O długości do 150 cm w PRL-u nie wspominając? Mam wannę Roca Madalena, ma wymiary 170x75 i każdy się w niej wygodnie mieści Bo o koszykarzach czy siatkarzach tu nie mówimy... Joliska- nie wiem czy porządnie czy nieporządnie:lol2:- chodzi o komfort . A wymiary wanny retro są wymiarami zewnętrznymi, więc środek jest naprawdę malutki i króciutki.... A wielkoludem nie jestem- mam 167cm... Edytowane 8 Lutego 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ja kupiłam chyba 165 cm, ale nie przyszło mi do głowy, że luby mógłby ją sprofanować kąpaniem się w niej. Wanna jest dla mnie i basta. Po to te kinkiety, świeczniki, zasłonki, komódki... Luby ma prysznic. Dużych wanien nie lubię, bo szybko woda stygnie i trudniej ją uzupełnić. U mnie też wanna jest tylko moja, a prysznic... wspólny Na szczęście mój małż nie ma najmniejszych szans na wejście do takiej wanny przy swoich 195 cm:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.02.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Melduje się kolejna z sekty białych kuchni Bardzo mi się u Ciebie podoba Kacha i na pewno będę podglądać Ciekawie się prezentują te Twoje kafle do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.02.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Pysiaczku witam, zagladaj jak najczesciej poki jeszcze jest ladnie...uwierzcie ze jak zaczne swoje inspiracje przelewac na real to juz nie bedzie tak cacy. Znam siebie i mam sklonnosc do przesady, po prostu jade po bandzie. Magdazzz dzieki za plytki myslalam nad nimi intensywnie i moze jeszcze wroce do tej mysli, pojade do tej agencji i zrobie test kluczowy na tym pleksi jesli pojdzie pod kluczem to biore plytke Joliska fachura jestes z tymi plytkami. Czyli dylatacja to moze byc fuga silikonowa pod scianami, a ta kafelka to tak totalnie bezfugowa nie jest. Nazywa sie bezfugowa ale zalecana fuga to 2mm, w ogole watpie czy sa jakies kafelki totalnie bez fugi ponoc do 4 mm nazywa sie je bezfugowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.02.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hehe, pisałam, że mam 162 cm wzrostu. Ale na pewno nie, że jestm filigranowa. Nie sciamnaij widzialysmy Twoje zdjecie jak odsniezasz (na blogu) w talii mialas nie wiele wiecej niz kijek od tej Twojej łopaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.02.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Joliska fachura jestes z tymi plytkami. Czyli dylatacja to moze byc fuga silikonowa pod scianami, a ta kafelka to tak totalnie bezfugowa nie jest. Nazywa sie bezfugowa ale zalecana fuga to 2mm, w ogole watpie czy sa jakies kafelki totalnie bez fugi ponoc do 4 mm nazywa sie je bezfugowymi. Pierwsze słyszę, żebym się na płytkach znała ... Na kolorach ewentualnie, ale nie na fugach Edit po lekturze poprzedniej strony: Pomyliłaś mnie z Yokastą i/lub MagdąZ - to dla mnie zaszczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.02.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nie sciamnaij widzialysmy Twoje zdjecie jak odsniezasz (na blogu) w talii mialas nie wiele wiecej niz kijek od tej Twojej łopaty:) dobrze prawisz kacha:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 08.02.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 FORUMOWICZ TO BRZMI DUMNIE! a pomyslec ze to jest pierwsze moje forum w życiu na ktorym sie wypowiadam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts