Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

ozdabiacz serduszko ładny i zasłony fajne, a widzisz tak sie cały czas zastanawiam , jakby wyglądały białe listwy przy ciemnej stolarce, a tu parz zajrzałam nów do Ciebie i odpowiedz gotowa. No bo ja nie chcę białych okien i drzwi ,jakoś mi nie leżą, a mężowi to w ogóle:( no a listy białe przypodłogowe mi się podobają, ale nie znam się na tym i nie wiem jakby to wyglądało. bo dom chce raczej w nowoczesnym ale przytulnym stylu, a tu nagle białe listwy??? ale widzę że ty masz, czyli może tak być?? nie pomieszam za bardzo?????????;)

Wiesz mi nawet nie przyszlo do glowy ze biale listwy moga NIE pasowac do ciemnej stolarki okiennej bialy pasuje do wszystkiego przeciez:) poza tym biale listwy przechodza w biale drzwi wewnetrze, a podloga nawiazuje kolorem do stolarki okiennej i wszystko ze soba ladnie gra. Pierwszy raz slysze zeby wymogiem do bialych listw byly biale okna.:)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fermina on stoi krotkim bokiem do sciany:) wymiar 140 x90 ....kurde ciut za duzy chyba do naszej kuchni bo leciutko graci ale za to mozemy w czworke zjesc bez oporow. A skad? STAD:)!!!! Od naszej forumowej Betib

:jawdrop: Aż się cofnęłam do zdjęć:o Przecież on wyraźnie jest przystawiony do ściany dłuższym bokiem:o Albo ja już mam poważne problemy z perspektywą;)

Co nie zmienia faktu, że dostrzegam piękno tego mebla:D I uważam, że wcale to nie są złe wymairy na kuchenny stół:no:

:jawdrop: Aż się cofnęłam do zdjęć:o Przecież on wyraźnie jest przystawiony do ściany dłuższym bokiem:o Albo ja już mam poważne problemy z perspektywą;)

Co nie zmienia faktu, że dostrzegam piękno tego mebla:D I uważam, że wcale to nie są złe wymairy na kuchenny stół:no:

Hahaha ale namiszalam.....stoi oczywiste DLUZSZYM BOKIEM DO SCIANY! czyli 140 cm przylega pod parapet i jest dokladnie na szerokosc wneki okiennej. Teraz sie cofnelam do postu Ferminy z jakiej okazji ma stac krotkim bokiem do sciany? jak stanie krotkim bokiem to jego przeciwlegly koniec nimalze siegnie blatu kuchennego i jak ja bede po kuchni chodzic?:)

Fermina chyba miała na myśli, że przy takim ustawieniu fajniej można usiąść (2+2 naprzeciw siebie). I ładniej wtedy te krzesła wyglądają;) A w końcu to tylko pół metra więcej;) Spróbuj - moim zdaniem spokojnie się zmieści. Twoja kuchnia wygląda na sporą i bardzo ustawną.

Aha, i wtedy nie musisz ustawiać krzeseł przy tym najbardziej wystającym boku, krótszym (a odsunięte krzesło to akurat 0,5 metra;), więc funkcjonalnie wychodzi na to samo)

Fermina chyba miała na myśli, że przy takim ustawieniu fajniej można usiąść (2+2 naprzeciw siebie). I ładniej wtedy te krzesła wyglądają;) A w końcu to tylko pół metra więcej;) Spróbuj - moim zdaniem spokojnie się zmieści. Twoja kuchnia wygląda na sporą i bardzo ustawną.

Aha, i wtedy nie musisz ustawiać krzeseł przy tym najbardziej wystającym boku, krótszym (a odsunięte krzesło to akurat 0,5 metra;), więc funkcjonalnie wychodzi na to samo)

Potwierdzam, dokładnie to miałam na myśli :)

chodziło mi o to co napisała yokasta cala stolarka okienna i drzwiowa u mnie będzie ciemna i tak jak myślałam białe listwy nie będą pasowały:( potwierdziły się moje skromne przypuszczenia- trudno ale przynajmniej nie mam dylematu:)

Niekoniecznie Maszenka ma ciemne drzwi, parkiet na podlodze i do tego wlasnie biale listwy....zobacz nie wyglada to zle.

Dziewuszki ja wiem ile ma moja kuchnia:) ma 3 metry szerokosci z czego stol zajmowalby 1,40 meble sa glebokie na 60 cm czyli zostalby mi niecaly metr meidzy koncem stolu a kuchenka....nie dzieki:) poza tym stol jezdzil po kuchni i widzialam kazde mozliwe ustawienie to jest najlepsze i nie czyni ze stolu najwazniejszego mebla w kuchni...kazde inne powoduje ze ciagow komunikacyjnych nie ma, plecy niemlaze opiera sie o blat kuchenny a pow ejsciu do kuchni widok wszystkiego przeslania jebitny stol:)

Stół super, sama o nim myślę i chlebaczek piękny. A ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej białej szafy, przez którą nie mogę spać:-) - czy możesz zrobić z bliska zdjęcie tych listewek, czy one były klejone do frontu, czy jakoś inaczej mocowane?Czy całość była malowana proszkowo po doklejeniu listewki czy przed a listewki osobno?

Stół super, sama o nim myślę i chlebaczek piękny. A ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej białej szafy, przez którą nie mogę spać:-) - czy możesz zrobić z bliska zdjęcie tych listewek, czy one były klejone do frontu, czy jakoś inaczej mocowane?Czy całość była malowana proszkowo po doklejeniu listewki czy przed a listewki osobno?

Listewki tworzace ramki byly klejone do frontu, nie wiem jaka byla kolejnosc czy najpierw wykleili i potem wszystko pomalowali czy osobno pomalowali front i ramki i potem kleili, stawiam ze ta pierwszas opcja. A i byly lakierowane....malowanie proszkowe to co innego skibusia:) malowane proszkowo byly profile aluminiowe bo nie ma nigdzie aluminiowych profili bialych w tym kolorze wystepuje tylko metalowe (ktore by sobie nie poradzily przy tak duzych powierzchniach frontu

Ale się u Ciebie zmienia.. :)

I to jest ta osóbka, która na początku tak nieśmiało mówiła, że nie zna się na urządzaniu domu i prosi o pomoc....

Kasiu naprawdę fajnie Ci wszystko wychodzi....

Podoba mi się i łóżko, i łazienka, i kuchnia... Super :)

Będę podglądać dalej ;)

Aaaa w piątek jechałam przez Krak i Zakopiankę... Nie wiedziałam za bardzo gdzie Ci pomachać ;)

Ale się u Ciebie zmienia.. :)

I to jest ta osóbka, która na początku tak nieśmiało mówiła, że nie zna się na urządzaniu domu i prosi o pomoc....

Kasiu naprawdę fajnie Ci wszystko wychodzi....

Podoba mi się i łóżko, i łazienka, i kuchnia... Super :)

Będę podglądać dalej ;)

Aaaa w piątek jechałam przez Krak i Zakopiankę... Nie wiedziałam za bardzo gdzie Ci pomachać ;)

Zakopianka to nie moje tereny jak bedziesz po drugiej stronie Wisly to machaj ...wtedy moze odmacham:)

Fermina pracuje kilkadziesiat metrow od Novotelu na Kosciuszki:) na dluzej sie zatrzymujesz?